Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020





SALAMANDER






Christian Progressive Rock







Πρόκειται για ένα Αγγλικό progressive γκρουπ που συνέδεσε το όνομα του με την σαλαμάνδρα, ένα ζωάκι συμβολικό σε όλες τις εποχές και στις περισσότερες θρησκείες και ιδιαίτερα στη Χριστιανική παράδοση όπου η σαλαμάνδρα εμφανίζεται και περιγράφεται ως ανθεκτική στη φωτιά και ως σύμβολο, χρησιμοποιείται για να απεικονίσει τη Χριστιανική ψυχή που ανθίσταται στον πειρασμό της αμαρτίας.

Prelude (Incorporating He's My God) (1971)





The Ten Commandments (Young Blood SSYB 14) 1971




Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1971, στην Young Blood την εταιρεία που κυκλοφόρησε και τον δίσκο των Julian's Treatment και που χάρη σε αυτούς έγινε γνωστή. Αυτή η δουλειά τους, η οποία μουσικοποιεί τις δέκα εντολές ήταν δυστυχώς η μοναδική τους δουλειά.

People (1971)







Πρόκειται για μία rock όπερα με πλούσια ενορχήστρωση, ντραμς και όργανο. Βασίζεται στην ταινία 'Ten Commandments' του 1956 και δείχνει το θρησκευτικό όραμα του γκρουπ, καθώς γύρω από αυτό το θέμα δεν υπάρχουν άλλες αναφορές στην rock αν εξαιρέσουμε το Jesus Christ Superstar.

God's Day (1971)




Ξεκινώντας από το "Prelude (He's My God)", παρέχεται από το όργανο ένας πολύ όμορφος ήχος που συμπληρώνεται από το υπόλοιπο γκρουπ. Σαν concept άλμπουμ εστιάζει κάθε ένα από τα δέκα τραγούδια σε μία εντολή.

Kill (1971)







Μεγάλο μέρος από την μουσική που βρίσκεται σε αυτό το σπάνιο άλμπουμ είναι εξαιρετική και ακόμα κι αν κάποιος είναι άθεος δεν χάνει τίποτα να ακούσει τα τραγούδια χωρίς να εστιάσει στο στίχο.

Thou Shalt Not Commit Adultery (1971)







Ας μην ξεχνάμε ότι ούτε Ιταλικά γνωρίζουν οι περισσότεροι οπαδοί της prog-rock, όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να ακούνε την πολύ καλή Ιταλική prog-rock σκηνή.

False Witness (1971)







Ίσως λοιπόν ο διάβολος να μην κατέχει όλα τα καλά στην rock, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς ανοίγοντας εδώ.

Honour Thy Father And Thy Mother (1971)







Τίποτα δεν θα μπορούσε να επαναφέρει ένα τέτοιο άλμπουμ πλην της συλλεκτικής μανίας. Ένα άλμπουμ που μουσικά δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο, πλην όμως σαν concept είναι μοναδικό. Οι επανεκδόσεις άρχισαν στις αρχές των 90'ς.

Έπαιξαν οι:
Dave Titley - φωνητικά και κιθάρα
Alister Benson - όργανο και φωνητικά
John Cook - ντραμς
Dave Chriss - μπάσο

Possessions (1971)







ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - ΕΝΤΟΛΕΣ



Prelude (Incorporating He's My God) - Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου

Images - Ου ποιήσεις σεαυτω είδωλον

People - Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω

God's Day - Μνήσθητι την ημέρα των σαββάτων αγιάζειν αυτήν

Honour Thy Father And Thy Mother - Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου

Kill - Ου φονεύσεις

Thou Shalt Not Commit Adultery - Ου μοιχεύσεις

Steal - Ου κλέψεις

False Witness - Ου ψευδομαρτυρήσεις

Possessions - Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης