Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 14 Απριλίου 2020






CHRISTOPHER






Psychedelic Unknowns







Μία μεγάλη σπανιότητα, καθώς και ένας από τους καλύτερους rock δίσκους της εποχής. Πολλοί θα διακρίνουν βαριά επιρροή από Jefferson Airplane χωρίς γυναικεία φωνητικά και όχι άδικα όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Όμως η μουσική που έπαιξαν είχε το δικό τους στίγμα, που ξεχώριζε. Δεν είναι όλα τα τραγούδια ισάξια, αλλά μιλάμε για ένα δεμένο και καλά φτιαγμένο δίσκο που έκανε αίσθηση στους συλλέκτες, αλλά και στους λάτρεις της ψυχεδελικής rock.

In Your Time (1968)






 Οι Christopher σχηματίστηκαν το 1968 στο Χιούστον και αρχικά ήταν γνωστοί ως United Gas. Τα ορίτζιναλ μέλη της μπάντας ήταν οι Doug Tull (ντραμς), Doug Walden (μπάσο και φωνητικά) και Richard Avitts (κιθάρα και φωνητικά). Οι Tull και Avitts συναντήθηκαν το 1966 στο Χιούστον, ενώ ο Avitts έπαιζε σε τοπικά κλαμπ σε R&B γκρουπ. Ο Avitts ήταν επηρεασμένος από καλλιτέχνες όπως οι Bobby Bland, Roy Head, Mickey Gilley και άλλους. Ο Tull κάθισε μία βραδιά στα ντραμς και τελικά έγινε μόνιμος ντράμερ για την μπάντα. Όμως ο Tull ενδιαφερόταν περισσότερο για τα πάρτι και τις γυναίκες παρά να εξελίξει τις ικανότητες του στα ντραμς, με αποτέλεσμα ο πιο σοβαρός μουσικός Avitts σύντομα να πάει σε άλλο γκρουπ.

Dark Road (1968)





Το 1967 ο Tull επικοινώνησε με τον Richard με σκοπό να οργανώσουν ένα ΄Power Group΄ που θα απαρτιζόταν από άτομα με δημιουργικό ενδιαφέρον και μουσικό στυλ. Ο Tull εκείνη την περίοδο είχε φιλία με τον Jorma Kokonen των Jefferson Airplane και αφού έκαναν τζαμ, ο Richard πείστηκε ότι το πεπρωμένο του ήταν να κάνει μουσική με δικό του σχήμα όπου ο ίδιος θα είχε τον έλεγχο. Ο Tull επιστράτευσε έναν μπασίστα που λεγόταν Leon Rudnicki, τον οποίο ο Avitts περιγράφει ως "ένας ιδιαίτερα παθητικός χίπι". Ο Leon είχε αρχίσει να γράφει μερικά δικά του τραγούδια αλλά δεν τραγουδούσε. Ήταν τότε που ο Doug Walden, ένας πολύ χαρισματικός τραγουδιστής εμφανίστηκε και γέμισε τις θέσεις τραγουδιστή αλλά και μπασίστα.
Τα τρία μέλη θα έφτιαχναν ένα ρεπερτόριο με το οποίο θα κέρδιζαν δημοφιλία σε μία περιοχή στο κέντρο του Χιούστον γνωστή ως "Allens Landing". Άλλες αξιοσημείωτες μπάντες στην ίδια περιοχή ήταν οι The Thirteenth Floor Elevators, οι The Moving Sidewalks, o Johnny Winters και οι Paul Revere & The Raiders. Ο ιδιοκτήτης ενός από τα κλαμπ που έπαιζαν, ενδιαφέρθηκε γι'αυτούς και με τις διασυνδέσεις που είχε κατάφεραν να αρχίσουν τις ηχογραφήσεις.

Magic Cycles (1968)





Μέσα σε μικρή χρονική περίοδο οι Walden και Avitts άρχισαν να γράφουν και να συνθέτουν το δικό τους υλικό, με την ελπίδα να κάνουν ένα συμβόλαιο. Μετακόμισαν στο Λας Βέγκας όπου ο ιδιοκτήτης του κλαμπ που αναφέρθηκε, είχε κανονίσει να κάνουν μία demo ηχογράφηση, την οποία θα έδινε στις δισκογραφικές. Οι Christopher άνοιξαν για τους Three Dog Night την περίοδο που βρίσκονταν στο Λας Βέγκας.
Η Metromedia τους πρόσφερε διετές συμβόλαιο. Η μπάντα συνέχισε να παίζει ως United Gas. Με πρόταση της Metromedia άλλαξαν το όνομα τους, λόγω ομοιότητας με τους Pasific, Gas and Electric. Ύστερα από πολύ σκέψη εμφανίστηκαν με το Christopher, από τον Saint Christopher, χωρίς την αγιότητα του.

Beautiful Lady (1968)





Ο Walden και ο Avitts πίστεψαν ότι οι Christopher ήταν μία βαθιά θρησκευτική μπάντα και προσπάθησαν να μεταφέρουν την πνευματικότητα μέσω της μουσικής τους. Τα sessions για την ηχογράφηση άρχισαν την άνοιξη του 1969, αλλά πήγαν πίσω από την εμπλοκή του Tull με τα ναρκωτικά. Εκείνη την περίοδο ο Tull αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Τότε εκδιώχθηκε από το γκρουπ. Και το γκρουπ προσέλαβε δύο ντράμερ για να τελειώσει τα sessions.

The Wind (1968)





Αφού ολοκληρώθηκαν τα sessions οι Christopher επέστρεψαν στο Τέξας για να προμοτάρουν το άλμπουμ τους με τον Terrence Hand στα ντραμς και έκαναν αρκετές εμφανίσεις στο Σαν Αντόνιο και στο Χιούστον. Ο Tull επέστρεψε στο Χιούστον και πήγε σε μία μπάντα που λεγόταν Josephus.

Queen Mary (1968)





Ενώ ήταν στο Λος Άντζελες οι Walden και Avitts συνέχισαν ως Christopher, παίζοντας σε διάφορα πάρτι και συναυλίες. Το 1970 ο Avitts επέστρεψε στο Χιούστον και συνέχισε να παίζει για αρκετά χρόνια. Τελικά εγκαταστάθηκε εκεί με μία σταθερή δουλειά, παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Ο Doug Walden ζει στην Οκλαχόμα και πριν κάποια χρόνια έπαιζε σε μία blues μπάντα. Ο Doug Tull αυτοκτόνησε και τα ίχνη του Terrence Hand έχουν χαθεί.

Disaster (1968)





Η Metromedia κυκλοφόρησε 1000 άλμπουμ, που από τότε έχουν έρθει ξανά στην επιφάνεια σε CD και LP στην Ευρώπη. Αυτές οι κυκλοφορίες δεν είναι εγκεκριμένες. Η Gear Fab Records έκανε μόνο ένα CD εγκεκριμένο από το γκρουπ, που παρείχε και όλες τις πληροφορίες γι αυτό, που γράφονται μέσα στις εσωτερικές σημειώσεις.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης