Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020





MICHAELANGELO





Unique Sound Psych Folk-Rock





Ένα μεγάλο soft-rock άλμπουμ, που οδηγεί η Angel, η οποία παίζει autoharp. Κάποια ορχηστρικά απλά δίνουν ρέστα με ωραία κιθάρα και για μια φορά τα ανδρικά φωνητικά είναι πραγματικά τόσο αισθαντικά όσο και τα γυναικεία. Ή και πιο πολύ. Το ομώνυμο κομμάτι που κλείνει το άλμπουμ είναι η απόδειξη.

One Voice Many (1971)




One Voice Many (Columbia C 30686) 9/71




Ενδιαφέρον soft folk-rock κουαρτέτο με κάποια κομμάτια που έπαιξαν και στα FM, αλλά και στα Top 40. Το υλικό τους όλο ορίτζιναλ, κινείται σε όλο το φάσμα από την σπαραχτική μπαλάντα "This Bird" στο εξαιρετικό ορχηστρικό "Medley: Take It Bach / Michaelangelo". Ένα σόλο από την Angel, "It's Crying Outside" είναι ακόμα ένα κορυφαίο κομμάτι για να ακούσει κανείς.
 Το "Son (We've Kept the Room Just the Way You Left It)", το οποίο ενσωματώνει ναρκωτικά, Βιετνάμ, γονείς που δεν καταλαβαίνουν τα παιδιά και με την χιλιοπαιγμένη three-cord δομή είναι εξαιρετικό. Επίσης κάποια πιο γλυκά folk τραγούδια είναι επίσης πολύ καλά. Γενικά ένα από τα πολύ καλά folk-rock άλμπουμ μεγάλης δισκογραφικής. Αληθινό outsider της εποχής.

Son (We've Kept the Room Just the Way You Left It) (1971)




Μπάντες που χρησιμοποιούν autoharp σαν κύριο όργανο είναι σπανιότητα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο πλην των Bermuda Triangle. Ακόμα και χωρίς τους ουράνιους τόνους της autoharp, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό soft-psych άλμπουμ, καθώς η ταλαντούχα Angel (η οποία έγραψε όλο το υλικό και παίζει την autoharp) έχει μία φωνή που ταιριάζει στο όνομα της. Είτε στα γλυκά, ήπια τραγούδια που σε παρασύρουν ή στα διάφορα εξαίρετα ορχηστρικά, αυτός ο μεγαλειώδης δίσκος συνεπήρε την συντριπτική πλειοψηφία των συλλεκτών από εκείνη την εποχή.

Medley: Take It Bach / Michaelangelo (1971)





Πιθανώς όταν οι Michaelangelo χρησιμοποιούσαν την autoharp κανένα άλλο γκρουπ να μην το έκανε. Μία κατασκευή σαν την harpsichord, που η Angel είχε ονομάσει Angel Autoharp. Οι μελωδίες είναι υπέροχες, ο ήχος τέλειος. Ίσως τα καλύτερα ορχηστρικά κομμάτια είναι το  "Medley: Take It Bach" και το "300 Watt Music Box". Στο κομμάτι που ανοίγει "West" εκφράζεται ο πόθος να βρεθούν στην δύση, στην Καλιφόρνια. Τραγουδάει ο κιθαρίστας Steve Bohn, ο οποίος και κατέληξε στην Καλιφόρνια αμέσως μετά την διάλυση του γκρουπ.

West (1971)





Το υλικό πέφτει κάπου μεταξύ folk-rock και pop rock. Η μπάντα ήταν πολύ δεμένη. Η παραγωγός του άλμπουμ Rachel Elkind-Tourre, συνάντησε την μπάντα στην Νέα Υόρκη και έκανε την παραγωγή. Η μπάντα παρά το όραμα που είχε και την πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά, έπεσε θύμα μίας διαμάχης, όπως αρκετά χρόνια μετά παραδέχτηκε η Elkind, ανάμεσα στην ίδια και τον Clive Davis, πρόεδρο της Columbia στην οποία είχε γίνει το One Voice Many. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να αντιδράσει όταν η εταιρεία αποφάσισε να βάλει στο ράφι το συγκεκριμένο δίσκο, μαζί με κάποιους άλλους που έπεσαν επίσης θύματα τέτοιων καταστάσεων και διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη.

It's Crying Outside (1971)





Η Angel είδε να παίζει την autoharp ο John Sebastian των The Lovin Spoonful με μία πατέντα με ενισχυτή που είχε κάνει για να εκμεταλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του οργάνου και κυριολεκτικά λάτρεψε τον ήχο που μπορούσε να προσφέρει. Επιμελήθηκε λοιπόν μία δική της και έπαιξε για μερικά χρόνια σόλο με το όργανο της. Εκεί ήταν που συναντήθηκε με τον Robert Gorman και έφτιαξαν ένα ντουέτο και ξεκίνησαν να παρουσιάζουν μαζί.

300 Watt Music Box (1971)





Αργότερα και αφού τους είχε ανακαλύψει η Elkind, προστέθηκε ο Steve ως κιθαρίστας και μετά ο ντράμερ της μπάντας Michael Hackett. Τα τραγούδια ήταν όλα ορχηστρικά και όπως είπε η Angel μετά πρόσθετε φωνητικά σε ορισμένα. Αυτή με την αιθέρια φωνή της και ο κιθαρίστας Steve Bohn μοιράστηκαν τα φωνητικά. Το κοινό πρέπει να παραξενεύτηκε αρκετά, καθώς δεν είχε ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο, όπως συμβαίνει ακόμα και στις μέρες μας και πάντοτε θα συμβαίνει.

Half a Tap (1971)





Η διαμάχη της παραγωγού με τον πρόεδρο της δισκογραφικής ήρθε για να αποτελειώσει το εξαιρετικό αυτό γκρουπ. Ο δίσκος απλά θάφτηκε. Η μπάντα συνέχισε να παίζει σε κολέγια, αλλά επειδή το άλμπουμ δεν είχε γίνει γνωστό το γκρουπ δεν λάμβανε καθόλου χρήματα και αυτό είχε το αντίτιμο του. Κανένας δεν πληρωνόταν  και αναπόφευκτα ήρθε η διάλυση της μπάντας.

This Bird (1971)





Η Angel ήταν μία ευγενική νεαρή ψυχή, που έπαιζε αυτό που είχε στην καρδιά της και η καρδιά της ήταν αυτό που ακολούθησε.
Η επανέκδοση του άλμπουμ έγινε σχεδόν 40 χρόνια αργότερα στην Fallout και ακολούθησε δεύτερη στην Rev-Ola Records.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης