Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 19 Απριλίου 2020









THE DOG THAT BIT PEOPLE







Great Unknowns








Ένα πραγματικά σπάνιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1971 με τον John Caswell στην κιθάρα και στα φωνητικά, τον Michael Hincks στο μπάσο και στα φωνητικά, τον Bob Lamb στα ντραμς και τον Keith Millar στην κιθάρα και στα keyboards. Έχοντας  σχηματιστεί από τις στάχτες των εξίσου άγνωστων θρυλικών Locomotive και πάρει το όνομα τους από την νουβέλα του James Thurber, έκαναν ένα άλμπουμ με 12 δικά τους τραγούδια, κάποια ήρεμα progressive παρόμοια με Yes στα αρχικά τους στάδια, ενώ άλλα πιο hard rock με παραμόρφωση στην κιθάρα.

Goodbye Country (1971)






The Dog That Bit People (Parlophone PCS 7125) 4/71





Τέσσερις στο γκρουπ και όλοι βάζουν ένα χεράκι για να γράψουν τα πολύ light και ήρεμα τραγούδια, με progressive προεκτάσεις, που είναι το σήμα κατατεθέν τους...Μία πολύ καλή ντεμπούτο ηχογράφηση.

The Monkey And The Sailor (1971)





Το γκρουπ είναι soft, ακουστικές ζωγραφισμένες εικόνες που μπλέκονται με κοντρολαρισμένη heavy rock...Υπάρχει ταλέντο και ευτυχώς στερείται των κλισέ που τείνουν να κυριαρχούν στα περισσότερα άλμπουμ των Αγγλικών γκρουπ της εποχής.

Sound of Thunder (1971)






Αυτή η μετά τους Locomotive μπάντα, έδεσε μαζί prog, hard rock και rural rock. Κάποιο από το υλικό είναι χαλαρωτικό, την στιγμή που κάποιο άλλο πραγματικά ροκάρει τρελά. Ενίοτε στο ίδιο κομμάτι. Στα καλύτερα τους δημιουργούν ένα πραγματικά ενθυμητικό ήχο (άκουσε το "Sound of Thunder", το οποίο έχει δυνατά αρμονικά φωνητικά, εξίσου δυνατά αρμονικά leads από κιθάρες και μία στοιχειωτική μελωδία, που κάπου θυμίζει τους Masters Apprentices στην περίοδο του Panama Red). Αλλού ακούγονται όχι και τόσο διαφορετικοί από άλλες μπάντες της εποχής. Όλα όσα κάνουν είναι νομίζω πολύ καλά. Τα φωνητικά πάντα σταθερά, οι συνθέσεις να κάνουν αίσθηση. Χωρίς να πρόκειται για ένα ιδιαίτερο άλμπουμ, όλα όσα αναφέρθηκαν το κάνουν να αξίζει να ακουστεί, κάτι που συστήνεται ανεπιφύλακτα.  

A Snapshot Of Rex (1971)






Εύχομαι να υπήρχαν περισσότερα τραγούδια τόσο δυναμικά όσο το "Sound of Thunder" και περισσότερα αφοπλιστικά όσο το "Red Queen's Dance".

Red Queen's Dance (1971)






Πιο πολύ εύχομαι να υπήρχε μεγαλύτερη προσπάθεια για να τεντώσουν τα όρια, όπως στο αληθινά άγριο και τόσο σύντομο "Reptile Man", το οποίο αναμιγνύει heavy riffs με παραμορφωμένα φωνητικά και ένα φρενήρες κιθαριστικό σόλο.

Tin Soldier (1971)





Παρά το τελείως ΄κουλό΄ όνομα του γκρουπ, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον LP όμορφα φτιαγμένης υποδειγματικά παιγμένης και με τρομερή παραγωγή pop και rock. Επιδέξια αφοπλιστική pop στο "Goodbye Country" και στο "Tin Soldier", υπέροχη heavy rock με R&B υπαινιγμό στο "Monkey and the Sailor" και country rock με το αλα Bread "Country Lady" και με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το "Snapshot of Rex" να θυμίζει κάπως τους ασύγκριτους Help Yourself






Τα άριστα "Sound of Thunder" και "Red Queen's Dance", στο μεταξύ είναι καθοριστικά παραδείγματα για αυτό που απογοητευτικά κάποιοι ονομάζουν pastoral prog-rock. Και τα δύο βουτηγμένα μέσα σε δυναμική πλην εύγεστη κιθαριστική δουλειά. Το άλμπουμ τελειώνει με το απροσδόκητο, garage psych-metal "Reptile Man". 

Reptile Man (1971)




Ένα αναμφίβολα υψηλής ποιότητας άλμπουμ, του οποίου οι λίγες πωλήσεις ήταν αναμφισβήτητα εξαιτίας της έλλειψης ξεκάθαρης ταυτότητας, παρά λόγω μειονεκτημάτων στην μουσική που παρουσίαζε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης