Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 11 Απριλίου 2020






KAREN BETH






Singers / Songwriters of 60's & 70's






Η Karen Beth τραγουδούσε ανέκαθεν. Στο προσωπικό της site αναφέρει ότι το να τραγουδάει είναι το παν για αυτήν. Στην αρχή της μουσικής της διαδρομής πήρε την συνειδητή απόφαση να χρησιμοποιήσει την μουσική της για να κάνει τους ανθρώπους να αισθανθούν χαρά και άνεση, παρά να τους προσθέσει επιπλέον στενοχώρια και πόνο.
Ξεκίνησε από το πιάνο και ακολούθησε η κιθάρα μόλις στα 12 χρόνια της. Μετά σειρά είχε το μπάντζο, αλλά έπαιζε και μπάσο. Κατόπιν ήρθε το ακορντεόν, επηρεασμένη καθώς ήταν από τον Garth Hudson (των The Band). Μετά έπιασε το zither. Η kalimba (Αφρικανικό όργανο) μπήκε στη ζωή της. Λέει ότι αν κάτι της αρέσει σαν ήχος θέλει να το παίξει.

The Joys of Life (1969)





The Joys of Life (Decca DL 75148) 8/69





Tο πρώτο άλμπουμ της είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο θα έκανε στο μέλλον. Το κομμάτι που ανοίγει, με τα πνευστά να πετάγονται λιγάκι ενοχλητικά, είναι μία φανερή απόπειρα για χιτ, αλλά το υπόλοιπο άλμπουμ είναι πρώτης τάξεως psych-folk. Η παράξενη φωνή της είναι κάτι που θα μπορέσει κάποιος να εκτιμήσει ή αντίθετα να μην του αρέσει καθόλου, αλλά ταιριάζει στο υλικό, κάποιο από το οποίο έχει την χαλαρή αίσθηση της πειραματικής φάσης του Tim Buckley ή του Astral Weeks του Van Morrison. Τα μεγαλύτερα σε διάρκεια τραγούδια είναι τα καλύτερα. Το ομώνυμο τραγούδι καθώς και το "Nothing Lasts" συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα του γένους. Ένα άλμπουμ που έχει μία διακριτική, σκοτεινή, απρόσμενη δύναμη.

Nothing Lasts (1969)





Ένα απόκοσμο και δυναμικό σετ τραγουδιών από τραγουδοποιό / τραγουδιστή με αποτελεσματικά μελαγχολική ατμόσφαιρα. Highlights είναι το αξιοσημείωτο ομώνυμο κομμάτι, (που παραδόξως προμήνυσε τον ήχο από μπάντες σαν τους Portishead στα πιο λυπητερά τους) και το απαστράπτον ψυχεδελικό "Come December".

Come December (1969)




Harvest (Decca DL 75247) 11/70





Ένα ενδιαφέρον άλμπουμ. Η Karen Beth βουτάει σε διάφορες διαστάσεις της folk. Οι σταθμοί που έπαιζαν progressive rock θα έπιαναν αυτό το LP και θα το έκαναν προϊόν μεγάλης ζήτησης. Καλύτερα κομμάτια είναι τα "Hard Luck Mama" και "I'm No Good for You", που ΄κολλάνε΄ στο μυαλό.

I'm No Good for You (1970)





Ο τίτλος του δεύτερου άλμπουμ της Beth (και το εξώφυλλο του, που την δείχνει σε ένα χωράφι με καλαμπόκια;) ίσως υποδηλώνουν country-rock και αρκετά τραγούδια εδώ έχουν μία ΄υπαίθρια' χροιά. Γενικά δεν είναι τόσο καλό ή τόσο ατμοσφαιρικό όσο το προηγούμενο, αν και υπάρχουν μερικά ωραία τραγούδια (ιδιαίτερα το στοιχειωτικό "Last Time" και το "I'm No Good for You", τα οποία θα ταίριαζαν απόλυτα στο προηγούμενο άλμπουμ της.

Last Time (1970)





Η μουσική της συνδέεται με το πνεύμα των γυναικών. Μία αφύπνιση όπως η ίδια την περιγράφει εσωτερική, ότι μπορούν να πετύχουν ό,τι ποθούν.
Επίσης μας λέει ότι εκτιμάει το κοινό που πηγαίνει για να την ακούσουν, να μοιραστούν μαζί της τις σκέψεις της και ότι το βρίσκει πολύ τρυφερό.
Το να περνάς χρόνο ακούγοντας την είναι σαν να κάνεις ένα μακρινό περίπατο στην εξοχή.
H Karen Bath παραμένει ενεργή και το site της είναι https://karenbeth.net/ Η Karen Beth συνέχισε για να κάνει ακόμα τέσσερα επιπλέον άλμπουμ. Μακάρι το ταξίδι της να συνεχιστεί.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης