Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020






MONTREAL





Jazz Folk-Psych





Σε παραγωγή Richie Havens, που έπαιξε και σιτάρ κυκλοφόρησε το 1970 αυτό το τρομερό άλμπουμ, ένα ΄χαμένο΄ κλασικό έργο που παρουσιάζει τρεις Καναδούς μουσικούς, την Fran Losier στα φωνητικά, τον Gilles Losier στο πιάνο και τον Jean Cousineau στην κιθάρα, όπως επίσης τον σπουδαίο παίκτη του φλάουτο Jeremy Steig, τον θρυλικό Buzzy Linhart και τους Skeeter Camera (Carolyn Hester Coalition).

Infinity (1970)




A Summer's Night (Stormy Forest SFS 6002) 1970 [Καναδάς]




Αυτό είναι ένα ντεμπούτο άλμπουμ για ένα ασυνήθιστα ευχάριστο και ταλαντούχο τρίο...Οι Montreal δημιουργούν ένα μουσικό ταξίδι στην Καναδική ύπαιθρο, μέσα από την μουσική, αλλά και τους στίχους τους. Αργά, καθώς ο δίσκος φέρνει στροφές, οι Montreal αποκαλύπτουν όμως μία αστική φινέτσα, ειδικά στο "Third Floor Walk-Up".

Third Floor Walk-Up (1970)





Ιδιαίτερη μεταχείριση έχει το "Summertime", η μοναδική επιλογή που δεν έγραψε το γκρουπ: διανθίζεται από το θαυμάσιο φλάουτο του Jeremy Steig.

Summertime (1970)




Η ηχογράφηση αυτή είναι ένα βίωμα και μία ανταλλαγή ταλέντων. Είναι κρίμα που το σχήμα επέλεξε ένα τόσο περιοριστικό όνομα, καθώς θα μπορούσε να τους ανακαλύψει περισσότερος κόσμος.

Circles and Lines (1970)




Ένα τρομερό ακουστικό pop άλμπουμ που αγγίζει διάφορα στυλ, όπως folk, jazz, ελαφρά ψυχεδελικό να μεταδίδει μία δυνατή αίσθηση προσωπικότητας και ζεστασιάς. Μεγάλο μέρος του είναι αφιερωμένο σε υπέροχες μπαλάντες όπως το "What About the Wind?" και το "Sometimes in Stillness", αλλά το ομώνυμο κομμάτι δίνει μία άλλη διάσταση με την κιθάρα, το ηλεκτρικό πιάνο και το μπόνγκο και το επικό κλείσιμο με το "Infinity" είναι ένα υπνωτικό ταξίδι που συνοδεύεται με σιτάρ. Η Fran Losier έχει μία πολύ όμορφη φωνή και οι στίχοι είναι ειλικρινείς και σε αγγίζουν καθ όλη την διάρκεια. Είναι ευχαρίστηση να το ακούς και νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους κάτω από την ταμπέλα της ψυχεδελικής folk.

Every Passing Moment (1970)





Το στυλ και το περιεχόμενο πιασμένα χέρι-χέρι σε αυτή την ιδιαίτερα προσεκτικά φτιαγμένη συλλογή folk-pop με μία έντονη αίσθηση light jazz. Η παραγωγή από τον Richie Havens είναι πρώτης ποιότητας και η Fran Losier έχει μία υπέροχη φωνή που φτιάχνει ένα τέλειο περιτύλιγμα για το εκλεπτυσμένο προϊόν. Νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε στο απίστευτο 8-λεπτο "Infinity". Η περιστασιακή χρήση του σιτάρ από τον ίδιο τον Havens ταιριάζει με το παραδοσιακό jazz κλαρινέτο και το όμποε, ενώ ο Havens χρησιμοποιεί το κόλπο που κάνει στα δικά του άλμπουμ, να χρησιμοποιεί άλλα όργανα τόσο στιγμιαία που είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις. Το τέμπο είναι πολύ όμορφο, καθώς παίζει o Buzzy Linhart βιμπράφωνο. Ένας σοφιστικέ δίσκος γεμάτος ευφυΐα, καλά δομημένος και με πολύ ωραίο παίξιμο, μία απόλυτη ομορφιά για να ακούσει κανείς. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

What About the Wind? (1970)





Στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ένα πανέμορφο άλμπουμ χαλαρωτικής, jazzy folk-rock με υπέροχα φωνητικά και βιρτουόζους παίκτες να δημιουργούν μία τρομερή ατμόσφαιρα. Κανένα από τα τραγούδια του όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το κομμάτι που κλείνει το δίσκο "Infinity", ένα εξαιρετικό κομμάτι ψυχεδελικής folk, με ένα ονειρικό, ταξιδιάρικο vibe και πολύ σιτάρ.

A Summer's Night (1970)




Ο παραγωγός Richie Havens έγραψε στο δίσκο:
"Fran's voice will bring the sun in the mornings and set it many an evening in your home or pad or camp-out. Montreal is a place for all ages, and so is MONTREALS' music. A necessary experience".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης