Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 7 Απριλίου 2020







IVORY





Psychedelic Unknowns





Ανάμεσα στα διάφορα γκρουπ που εμφανίστηκαν την μαγική χρονιά 1968, ήταν αυτό το σχήμα, που πολλοί-όχι άδικα-συγκρίνουν με τους Airplane. Ε, από κάπου πρέπει να αντλεί έμπνευση ένας καλλιτέχνης. Ερωτικοί στην θεματολογία περισσότερο από αντικομφορμιστές, σε μία εποχή ιδιαίτερη, καταδίκασαν το όχι και αριστουργηματικό, αλλά σίγουρα πολύ αξιόλογο άλμπουμ τους στην λησμονιά.

Silver Rains (1968)




Ivory (Tetragrammaton T-104) 10/68




Αυτό το τρίο είχε πολλά να προσφέρει συμπεριλαμβανομένης της Chris Christman, που μας μεταφέρει ό,τι τραγουδάει με τον τρόπο που το κάνει και η Grace Slick. Ο Mike McCauley και ο Kenny Thomure επίσης προσφέρουν καλά φωνητικά. Το "A Light", το "Grey November" και το "All in My Mind" είναι ανάμεσα στα καλύτερα κομμάτια.

Grey November (1968)




Το ίδιο σχεδόν άριστο είναι το θαυμάσιο "A Thought",  με τρομερές fuzz κιθάρες που σε ζαλίζουν και το πιάνο να πλέκει τον ήχο του με το όργανο σε ένα αληθινό ξεφάντωμα.

A Thought (1968)




Ένα μελωδικό ψυχεδελικό LP με μία περίπου pop ευαισθησία σε ορισμένα κομμάτια και μία blues, σχεδόν funky, rock βάση στα υπόλοιπα. Όλα τα τραγούδια είναι δυναμικά και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν γίνεται μεθυστική, κιθάρα και όργανο παίρνουν φωτιά, ενώ η φωνή της Christman απλά μας δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει.

I of the Garden (1968)




Το υλικό, το οποίο είναι γραμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του από την Chris Christman και τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Kenny Thomure είναι υψηλών προδιαγραφών και η Christman έχει μία εξαιρετική φωνή, που συχνά ακούγεται σαν την Grace Slick αλλά λίγο ψηλότερα.

All in My Mind (1968)




Ωστόσο, όσο ευχάριστο κι αν είναι, είναι μικρό σε διάρκεια και όχι τόσο φιλόδοξο LP και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το λόγο που δεν κατάφεραν να έχουν εμπορικότητα ή φήμη όπως ας πούμε οι Jefferson Airplane.

A Light (1968)




Πέραν όμως οποιασδήποτε σύγκρισης με τις τάσεις της εποχής-ακούστε το επόμενο τρακ να διαπιστώσετε την ομοιότητα με Balin/Slick-αυτό το ένα και μοναδικό άλμπουμ των Ivory παραμένει ένα δυνατό και πρώτης τάξεως ψυχεδελικό άλμπουμ. Brilliant!

Losin' Hold (1968)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης