Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020









THE GHOST









Hidden Gems








Νεκροταφεία και γήπεδα. Τα αγαπημένα μέρη αυτής της μπάντας από την παλαιά πόλη του Birmingham.
"Εκεί βρίσκουμε την ηρεμία που χρειαζόμαστε για να σκεφτούμε".
Νεκροταφεία...καλά, αλλά γήπεδα;
"Κοίταξε να δεις, η ζωή είναι σαν ένα εγκαταλειμμένο γήπεδο, οικοδεσπότης σε όλους τους περαστικούς θεατές. Θεατές που έχουν γίνει φαντάσματα εδώ και πολύ καιρό".

Από τις σημειώσεις στο άλμπουμ.

Time Is My Enemy (1970)







When You're Dead-One Second (Gemini GME 1004) 8/70






Η μπάντα αυτή σχηματίστηκε στο Birmingham το 1969 από τον Paul Eastment (πρώην μέλος των Velvet Fogg). Αρχικά είχαν το όνομα Holy Ghost (Άγιο Πνεύμα), αλλά μετά του έκαναν περικοπή για να αποφύγουν τον αρνητικό αντίκτυπο, που υπήρχε πάντα! Αργότερα στο γκρουπ μπήκε η τραγουδίστρια και συνθέτης Shirley Kent και ξεκίνησαν να ηχογραφούν το άλμπουμ. Ένα άλμπουμ που περιέχει μία παράξενη μίξη από ψυχεδέλεια, folk rock και progressive.

Indian Maid (1970)







Αυτό είναι ένα δυνατό άλμπουμ και είναι καλύτερα όταν παίζεται σε καλό σύστημα με τον ήχο σε μεγάλη ένταση. Οι The Ghost έχουν ένα συμβατικό lineup με κιθάρα, όργανο, μπάσο και μία τραγουδίστρια. O Paul Eastment παίζει ωραία leads, ελέγχει την ένταση και ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τις δυναμικές και ο Charlie Grima γνωρίζει τα όρια του στα ντραμς. Αν σας αρέσει η δυνατή, επιθετική μουσική, αυτό είναι ένα άλμπουμ για εσάς.

Me and My Loved Ones (1970)







Τρομερό άλμπουμ, εξώφυλλο και τίτλος, τρομερά γυναικεία φωνητικά, ένα ασυνεπές αλλά συναρπαστικό άλμπουμ που αναμιγνύει τρία μάλλον διαφορετικά στυλ. Τα χειρότερα τραγούδια είναι αναμφίβολα τα heavy rock κομμάτια, με όργανο, με δυνατή lead guitar και ανδρικά φωνητικά. Άλλα τραγούδια έχουν μία πραγματικά παλαιομοδίτικη garage αίσθηση. Το "The Castle Has Fallen" και το "Night of the Warlock" ειδικά, είναι κομμάτια διασκεδαστικού και γεμάτου ενέργεια rock 'n' roll.

Night of the Warlock (1970)







Τα υπόλοιπα είναι ψυχεδελικά, φανερά επηρεασμένα από τις West Coast Αμερικανικές μπάντες, με δυναμικά γυναικεία φωνητικά που κάνουν τον ακροατή να αναρωτιέται γιατί αφήνουν να τραγουδάνε και οι άνδρες. Δοθείσης της διαφορετικότητας στο στυλ, μαντεύω ότι δεν πρέπει να ηχογραφήθηκαν όλα την ίδια περίοδο.

When You're Dead (1970)







Κάποια από αυτά τα τραγούδια είναι αλήθεια εξαιρετικά με το "Time Is My Enemy" πιθανώς το δυνατότερο. Οι στίχοι είναι υποκριτικοί και καταστροφικοί στο κόνσεπτ, πράγμα που λειτουργεί και υπέρ και κατά τους. Είναι πιθανόν να σας αρέσει από την αρχή ως το τέλος και πραγματικά υπάρχει μέσα εξαιρετικό υλικό.

Too Late to Cry (1970)







Αυτό το λαμπρό άλμπουμ μπλέκει μαζί soul, folk, ψυχεδέλεια και heavy prog σε μία ακαταμάχητη μίξη, ενισχυμένα από περιστασιακά υπέροχο όργανο και κιθαριστικά leads. Το "Night of the Warlock" ίσως σας θυμίσει τον Mungo Jerry στο "In the Summertime", αλλά είναι το παθιασμένο ομώνυμο κομμάτι, το "Storm" και το "Too Late to Cry", με το ατέλειωτο σόλο της κιθάρας, που είναι ανάμεσα στα highlights αυτού του υπέροχου LP. Η Shirley Kent πρακτικά ουρλιάζει τους στίχους και βάζει κάθε ψήγμα έκφρασης σε κάθε λέξη, όπως ακούμε στο folk "Hearts and Flowers"... 

Hearts and Flowers (1970)







Ένα από τα λίγα υπερ-συλλεκτικά άλμπουμ της περιόδου, που σηκώνει σύγκριση με γίγαντες. Η έλλειψη αναγνώρισης εκείνη την εποχή είναι πιθανώς το αποτέλεσμα του ελαφρώς ξεπερασμένου ήχου τους, με τις επιρροές να ακούγονται ξεκάθαρα από την Αμερικανική West Coast σκηνή του δεύτερου μισού της δεκαετίας του 60. Δυστυχώς κυκλοφόρησε το 1970, μέσα στον κόσμο του heavy metal και της progressive rock. Αν και οι Jefferson Airplane είναι μία προφανής έμπνευση, δεν μπορούμε να πούμε ότι τους μιμούνται. Με τίποτα...

The Storm (1970)







Η μουσική κυμαίνεται από rock με τα keyboards σε πρώτο πλάνο, με ανδρικά και γυναικεία φωνητικά, μέχρι μερικά συγκινητικά και αφοπλιστικά folk. Το "Time Is My Enemy" ισορροπείται από τρομερή κιθάρα στον παλμό των Trees. Υπάρχουν μερικά παράξενα όπως το "Night of the Warlock" και το "Indian Maid", βουτηγμένα μέσα στα Δυτικά μοτίβα και με τρομερά φωνητικά.

For One Second (1970)







Ορίτζιναλ Αγγλικές κόπιες είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν κι αν ακόμα βρεθούν η τιμή τους θα είναι τετραψήφιο νούμερο, αλλά μία επανέκδοση είναι ό,τι πρέπει για τους φαν της χίπικης acid rock.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης