Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 12 Μαΐου 2020








McDONALD & GILES










King Crimson's Refugees










Ο Ian McDonald και ο Mike Giles υπήρξαν οι φάροι των King Crimson, έτσι αυτό το άλμπουμ χωρίς έκπληξη εμφανίζεται ως προέκταση της μουσικής των King Crimson, με τις αμαρτίες και τις αρετές του. Στις αρετές περιλαμβάνονται εξαιρετικές συνθέσεις, ενορχήστρωση και παραγωγή συν πολύ καλό (αν όχι πολύ καινοτόμο παίξιμο). Πρώτης τάξεως μουσική από το ένα και μοναδικό άλμπουμ που έκανε αυτό το σχήμα.

Flight of the Ibis (1970)





McDonald & Giles (Island ILPS 9126) 11/70







Αντιθέτως με τους King Crimson, εδώ μέσα υπάρχει λίγη ή και καθόλου επιθετικότητα. Εδώ μέσα παράγεται ζεστασιά και το ρομαντικό διπλό εξώφυλλο είναι πολύ κατάλληλο για όλη αυτή την ατμόσφαιρα...Ένα εξαιρετικό άλμπουμ.

Is She Waiting? (1970)






Μαζεύοντας prog, jazz και pop, αυτή η συνεργασία ανάμεσα σε δύο πρώην μέλη των King Crimson, θα είναι ενδιαφέρουσα προπαντός για τους φαν του γκρουπ. Μεγάλο μέρος από το άλμπουμ μιμείται τους King Crimson στα πιο χαλαρά τους, αν και υπάρχουν συμφωνικοί υπαινιγμοί και επίσης κάποιο τρομερά επιδέξιο παίξιμο στα ντραμς από τον Giles.

Tomorrow's People - The Children Of Today (1970)






Το μικρό σε διάρκεια και πολύ όμορφο "Flight of the Ibis" είναι παρόμοιο με το "Cadence and Cascade" των King Crimson και οι φαν αυτών θα βρουν εδώ μέσα απόηχους της δουλειάς του αγαπημένου τους γκρουπ στα μακρά, περιπλανώμενα κομμάτια.
Στο "Turnham Green" στα keyboards κάθεται ο Steve Winwood.

Suite In C (Including Turnham Green, Here I Am And Others) (1970)






Στην πραγματικότητα μόνο ο Fripp λείπει από το όλο πρότζεκτ. Το παίξιμο στα ντραμς είναι απίστευτο, κάτι που δεν γινόταν ποτέ από τον Giles στους Crimson. Όσο για τον McDonald τι να πρωτοπεί κανείς; Κιθάρα, φωνητικά, πιάνο, σαξόφωνο, κλαρινέτο κλπ. Δική του και η γραφή, δική του σχεδόν και η παραγωγή. O μικρότερος αδελφός του Michael Giles, Peter βρίσκεται στο μπάσο. 

The Inventor's Dream (O.U.A.T.) / The Workshop / Wish-Bone Ascension (1970)






Η μουσικότητα ξεχειλίζει και ακόμα κι αν οι King Crimson υπήρξαν μία από τις καλύτερες μπάντες που πέρασαν από τον πλανήτη γη και αν και λείπει ο Fripp, η ψυχή των King Crimson, αλλά και το ένα τρίτο του σχήματος πριν από αυτούς, δηλαδή των Giles, Giles and Fripp, οι δύο μουσικοί είναι μουσικές ευφυΐες απλά (ο Giles είναι ένας από τους καλύτερους ντράμερ της rock και ο McDonald ένας καταπληκτικός πολυοργανίστας). 

Birdman Files! (1970)






Το άλμπουμ περιλαμβάνει στην Β' πλευρά την σουίτα "Birdman", μία μαγεία 22 λεπτών που κατατάσσει το άλμπουμ αυτό στα αριστουργήματα της rock. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να βγει πάνω από τους King Crimson (λόγω του ότι ο κόσμος απλά δεν γνωρίζει αυτό το άλμπουμ), είναι πάαααρα πολύ κοντά. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν ακούμε το "I Talk to the Wind" ή το "The Court of the Crimson King", πρέπει να μνημονεύουμε ένα όνομα: Ian McDonald.

Wings In The Sunset, Birdman - The Reflection (1970)







Εμπορικά το άλμπουμ αυτό απέτυχε. Ο Ian McDonald συνέχισε για να φτιάξει τους Foreigner το 1976, ήταν ένας φημισμένος session player, έκανε ένα προσωπικό άλμπουμ και παίζει περίπου ό,τι όργανο είναι γνωστό στην πλάση. Προσπάθησε το 1974 να επιστρέψει στους King Crimson, όμως ο Robert Fripp διέλυσε την μπάντα.
Ο Mike Giles, αυτός ο φοβερός ντράμερ, έκανε session δουλειές με διάσημα ονόματα, έβγαλε ένα προσωπικό δίσκο και το 2002 έφτιαξε με πρώην μέλη των King Crimson τους 21st Century Schizoid Band, στους οποίους μπήκε και ο γαμπρός του Jakko Jakszyk, στα φωνητικά και στην κιθάρα.


Ian McDonald ---Mike Giles
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης