Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020












ERNIE GRAHAM











Singers / Songwriters of 60's & 70's











Εδώ έχουμε μία περίπτωση καλλιτέχνη που πριν είχε φτιάξει ένα γκρουπ, το οποίο είχε γίνει γνωστό, διότι μέσα έπαιζε και ο Hendrix, ο οποίος έκανε και την παραγωγή του ενός και μοναδικού άλμπουμ τους.  Πολυπράγμων, ταλαντούχος και φιλόδοξος ο Ernie Graham, δεν στάθηκε σε ένα γκρουπ, αλλά συμμετείχε και στις δουλειές άλλων, έφτιαξε ακόμα ένα γκρουπ το 1973, αλλά πάνω από όλα έκανε ένα ωραιότατο σόλο άλμπουμ στο οποίο θα περάσουμε τώρα:

Sea Fever (1971)







Ernie Graham (UK, 1971)



Το μοναδικό άλμπουμ του πρώην κιθαρίστα των Eire Apparent ακούγεται όπως σχεδόν οι Help Yourself και οι Brinsley Schwarz, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήταν για λίγο μέλος αυτών των σχημάτων και σε αυτό το άλμπουμ είναι και τα δύο σχήματα που κάνουν το backing. Το αλα Dylan κομμάτι που ανοίγει "Sebastian" εμφανίζεται σαν love song, όμως κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μία ωδή για ένα βαποράκι. Είναι ένα όμορφο, γλυκό τρακ με μελωδική ακουστική κιθάρα.

Sebastian (1971)







Επίσης καλά τραγούδια είναι το "So Lonely", με κάποιες αλλαγές στο τέμπο, το "Sea Fever", το "Blues for Snowy" και το κομμάτι που κλείνει με το βιολί "Belfast". Αυτή η χαλαρωτική συλλογή τραγουδιών ξεχειλίζει από ζεστασιά και καλή διάθεση και βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή των επηρεασμένων από την Δυτική Ακτή Αγγλικών LP.

For a Little While (1971)







O Ernie Graham γεννήθηκε στο Μπέλφαστ. Το 1965 πήγε στην πρώτη του μπάντα τους Tony & the Telstars, όπου έπαιξε ρυθμική κιθάρα. Όταν η μπάντα αυτή διαλύθηκε ο Ernie μαζί με τον Henry McCullough σχημάτισαν τους The People. Το 1967 πήγαν στο Λονδίνο και το 1968 άλλαξαν το όνομα τους σε Eire Apparent και έκαναν περιοδεία με τους Soft Machine, Pink Floyd και Jimi Hendrix. Οι Eire Apparent ηχογράφησαν ένα άλμπουμ το Sunrise (1969), σε παραγωγή Jimi Hendrix, ο οποίος έπαιξε κιόλας.

The Girl That Turned The Lever (1971)







Όταν ο McCullough έφυγε από την μπάντα, η μπάντα διαλύθηκε. Ο Ernie Graham έπειτα υπέγραψε στην Liberty Records σαν σόλο καλλιτέχνης, όπου ήταν και οι Help Yourself και οι Brinsley Schwarz με τους οποίους έκανε περιοδείες ως "The Down Home Rhythm Kings". Έτσι και οι δύο μπάντες έκαναν το backing στον Graham.

So Lonely (1971)







Ένας τραγουδιστής / τραγουδοποιός ποιότητας. Τα οκτώ τραγούδια είναι δικά του, αλλά δεν είναι ένα αυστηρά folk άλμπουμ, μιας και γύρω του παίζουν session μουσικοί που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία με πιάνο, όργανο, ακορντεόν, κιθάρες, ντραμς, βιολί και φωνητικές αρμονίες. Υπάρχει ακόμα και μικρή επιρροή από Beatles στην γραφή του.

Belfast (1971)







Ένα συμπαθητικό άλμπουμ με folk τραγούδια ακουστικά στην βάση τους με ενορχήστρωση. Ο Ernie το έγραψε όλο και το τραγουδάει με έντονο συναίσθημα, τόσο ώστε με δυσκολία θα ξεχωρίσεις τους στίχους. Ο Ernie Graham πέθανε το 2001, μετά από την μακρόχρονη εξάρτηση του από το αλκοόλ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης