Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.
Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
FOLKAL POINT
Exceptional Trad / Pop Folk
Folkal Point (Midas MR003) 1972
Αυτό το σπάνιο LP από την περιοχή του Μπρίστολ μάλλον θα ικανοποιήσει το αυτί οποιουδήποτε λάτρη των ποιμενικών folk ήχων με ήπιους χίπικους υπαινιγμούς. Τα πολύ γλυκά γυναικεία φωνητικά είναι το μυστικό συστατικό που παρασέρνει πολλούς οπαδούς της folk και εδώ υπάρχει πληθώρα από αυτά.
Scarborough Fair (1972)
Ευρισκόμενη κάπου ανάμεσα στην Mandy Morton και στην Vashti Bunyan, η φωνή της Cherie Musalik είναι τόσο ελκυστική, που γίνεται το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του άλμπουμ. Ευτυχώς οι Folkals το αντιλήφθηκαν και παίζουν μία επιλογή από υλικό, έτσι ώστε να αναδεικνύουν τα φωνητικά της ταλέντα.
Lovely Joan (1972)
Στοιχειωτικές μπαλάντες με φανερές επιρροές από την Αμερικανική σκηνή της folk της δεκαετίας του 60, όπως επίσης περισσότεροι ήχοι, που αντανακλούν πιο σύγχρονες εποχές.
Αν περιμένετε σύμφωνα με όσα γράφω να ακούσετε ένα υπέροχο "Scarborough Fair", τότε πράγματι θα ενθουσιαστείτε. Ή ένα "Once I Knew a Pretty Girl"; Ε ναι. Και τα δύο έχουν γίνει με ένα τρόπο πιο κοντά στους Shide & Acorn, παρά στην Shirley Collins, με τις συνθέσεις να προδίδουν μία ξεκάθαρη προτίμηση στην pop παρά στην trad πλευρά της εξίσωσης.
Once I Knew a Pretty Girl (1972)
Άλλα highlights περιλαμβάνουν μία καθηλωτική βερσιόν του "Sweet Sir Galahad" και την σκοτεινή, σχεδόν ψυχεδελική ιστορία της "Anathea". Δηλαδή την ιστορία μιας γυναίκας που προσπαθεί να εξαγοράσει με την παρθενία της την απελευθέρωση του αδελφού της, ο οποίος της λέει ότι ο δικαστής απλά θα την εκμεταλλευτεί και μετά θα τον κρεμάσει...
Anathea (1972)
Ο Tom Paxton και ο Bob Dylan παρέχουν περισσότερα μοντέρνα τραγούδια, ενώ μία άστοχη διασκευή από Pete Seeger είναι το πιο αδύναμο κομμάτι εδώ μέσα. Δεν υπάρχουν ορίτζιναλ τραγούδια του γκρουπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είναι απλά που θέλεις να ακούς αυτό το μαγικό γκρουπ να αποδίδει τα ήδη γνωστά τραγούδια με ένα υπέροχο τρόπο.
Sweet Sir Galahad (1972)
Τυπώθηκαν μόνο 500 κόπιες και σαν να μην έφτανε αυτό, οι μισές σχεδόν καταστράφηκαν σε ατύχημα που συνέβη. Επανεκδόσεις άρχισαν να εμφανίζονται μετά το 2010, εξαιτίας κάποιων νομικών θεμάτων.
Circle Game (1972)
Μακράν το πιο ακριβό και περιζήτητο Αγγλικό άλμπουμ σχεδόν παραδοσιακής folk, το μοναδικό LP των Folkal Point αξίζει κάθε λεπτό του ευρώ ακόμα και αν βρεθεί πρωτότυπη κόπια που αναπόφευκτα θα κοστίζει τετραψήφιο νούμερο.
Παρά τις κυρίως ακουστικές συνθέσεις (συν ηλεκτρικό μπάσο), δεν είναι πράγματι τόσο παραδοσιακό, με αρκετά σύγχρονα τραγούδια και αξιόλογα στοιχεία της rock.
Το όλο mood έχει να κάνει με την θλίψη και την απώλεια, που αποτυπώνεται στο βινύλιο μέσω υπέροχων, στοιχειωτικών φωνητικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου