Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020










GYGAFO









Legend of the Kingfisher









Μία μπάντα της οποίας το όνομα είναι ακρωνύμιο της πρότασης ΄Get Your Gear And Fuck Off΄ (όπως τους είπε ένας ταλαντούχος κυνηγός ταλέντων μετά την οντισιόν που έκαναν) ίσως να μην εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά αυτό το σούπερ άλμπουμ είναι ένα πραγματικό σεντούκι ενός θαμμένου θησαυρού.

And a Time to Think (1973)






Legend of the Kingfisher (unreleased) 1973






Ηχογραφημένο το 1973, εγκαταλείφθηκε στην λησμονιά σαν ένα κουτί με τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις μέχρι να το ανοίξει η Holyground (δισκογραφική) το 1989. Το περιεχόμενο είναι ανάλογο της εποχής του: progressive rock με άφθονο μαντολίνο, φλάουτο, ξυλόφωνο κλπ.

Waiting for the Rain / Entering Winds of Long Ago / Season's Weather (Coming Home) (1973)







Αλλά όπως και άλλα εξαιρετικά γκρουπ (πιο γνωστά), η μπάντα ποτέ δεν κόβει επαφή με τις pop ευαισθησίες της και τις άφθονες αρμονίες. Τα πιο δυνατά τραγούδια είναι το "Solid Man Song", το "And a Time to Think" και το επικό "A Room With a View".

Solid Man Song (1973)








Χωρίς έκπληξη, η παραγωγή θα μπορούσε να ήταν καλύτερη και η μπάντα ίσως είχε ωφεληθεί από έναν πιο ξεχωριστό τραγουδιστή, αλλά γενικά αυτή η αξιόλογη προσπάθεια αξίζει της προσοχής μας. Στοχεύοντας στην prog φερεγγυότητα, οι Gygafo κάνουν πολύ καλή μουσική εδώ, αν και ο δίσκος έχει το σήμα κατατεθέν ενός υπερβολικά φιλόδοξου private press άλμπουμ.

A Room With a View (1973)








Η παραγωγή είναι φρικτή, με το όργανο και τις κιθάρες όχι αρκετά δυνατά και το ρυθμικό μέρος πολύ έντονο. Τα φωνητικά δεν είναι ιδιαίτερα δυνατά και υπάρχουν στιγμές που ακούγεται σαν οι παίκτες να μην μπορούν να συμβαδίσουν μεταξύ τους (βασικά πρέπει να είναι ο ντράμερ που παλεύει να μείνει σωστός στο χρόνο και δεν προσθέτει τίποτα στα τραγούδια).

Today I Am (1973)






Μετά από αυτά μας αρέσει η θέληση για πειραματισμό και υπάρχουν κάποια ασυνήθιστα και ενθυμητικά ορχηστρικά μέρη. Δεν είναι ακριβώς ό,τι έχουν στο μυαλό τους οι prog-heads λόγω έλλειψης σωστής επαγγελματικής παραγωγής, αλλά είναι πράγματι ένα πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης