Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 17 Μαΐου 2020










NARNIA











Progressive Folk








Οι Narnia ήταν ένα σχήμα που εμπνεύστηκε το όνομα και τον τίτλο του άλμπουμ τους από την νουβέλα του C. S. Lewis, The chronicles of Narnia, όπου ένα λιοντάρι, ο Aslan, ήταν ένας από τους βασικούς ήρωες. To 1974 έκαναν αυτό το ένα και μοναδικό άλμπουμ για την Myrrh, μία εταιρεία προσανατολισμένη στην Christian Rock.

Miracle of Birth (1974)





Narnia (Myrrh MYR 1007, με εσώφυλλο) 1974






Σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με το ανιαρό σόλο άλμπουμ της Pauline Filby, που έκανε πριν πέντε χρόνια, αυτό το LP (γνωστό και σαν Aslan Is Not a Tame Lion, από την περιγραφή στο εξώφυλλο) είναι υπέροχο και μερικές φορές συγκρίνεται με τους Mellow Candle στα πιο heavy τους. 

You'd Better Believe It (1974)






Τα τρία prog προσανατολισμένα κομμάτια-"Agape", "In the Forest" και "Living Water"-είναι όλα τους κλασικά του γένους αυτού, αλλά ο δίσκος είναι πολύ καλός καθ όλη την διάρκεια, με όμορφες μελωδίες και δυναμικές ερμηνείες.

Agape (1974)






O Peter Banks ήταν κυρίως ο υπεύθυνος για τον progressive ήχο, ενώ υπάρχουν και ακουστικά μέρη στα οποία η Filby προσφέρει αιθέρια φωνητικά. Γενικά η ατμόσφαιρα μέσα στο άλμπουμ κυμαίνεται από  ήρεμη έως αληθινά δυναμική στα πιο ζωηρά κομμάτια. Σε κάποια σημεία θυμίζει έντονα τους Carol of Harvest.

In the Forest (1974)






Εδώ η Pauline Filby αποδεικνύει ότι η πλούσια φωνή της ταιριάζει περισσότερο στη rock από ότι στην folk. Οι Narnia δημιούργησαν ένα mainstream rock άλμπουμ τόσο καλό όσο οτιδήποτε άλλο στο γένος, πιθανώς με τα καλύτερα γυναικεία φωνητικά του είδους αυτού εκείνη την περίοδο.

To a Fountain (1974)






Διαφημίζεται ως prog μερικές φορές, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Είναι rock 'n' roll, ούτε γρήγορο, αλλά ούτε και αργό, ούτε βαρύ, αλλά ούτε και πολύ light και με πολύ καλή μουσικότητα.

Living Water (1974)






Λυρική progressive folk, με ωραία φωνητικά και αξιόλογα μέρη που κυριαρχεί το Hammond. Επανεκδόσεις σε βινύλιο έχουν γίνει, αλλά υπάρχει και σε CD. 

Οι Narnia ήταν:
Tim Hatwell: Μπάσο, ακουστική κιθάρα
Kenneth 'Ginger' Dixon: Ντραμς, κρουστά, φωνητικά
Peter Banks: Keyboards, ακουστική κιθάρα
John Russell: Lead Guitar, ακουστική κιθάρα, φλογέρα, φωνητικά
Pauline Filby: Φωνητικά


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης