Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020




BRONCO



Great Unknowns




Οι Bronco ήταν μία πολύ ωραία μπάντα, η οποία ποτέ δεν έγινε δημοφιλής, πέραν του ότι έκαναν το support σε μπάντες όπως οι FreeTraffic, Led Zeppelin και Mott the Hoople. Ίσως η μουσική τους δεν ήταν μόνο rock, folk ή blues ή κάτι που να μπορούσε να μπει κάτω από μία ταμπέλα.

Well Anyhow (1970)




Country Home (Island ILPS 9124) 10/70




Ένα αξιαγάπητο ντεμπούτο άλμπουμ. Οι συνθέσεις είναι δεμένες, η παραγωγή καλά ισορροπημένη και τα τραγούδια και οι εκτελέσεις τους άψογα. Δεν είναι πολύ hard-rock μπάντα, αλλά είναι βασισμένη σε ένα σχεδόν ακουστικό lineup, δημιουργώντας έναν ήχο παρόμοιο με αυτόν των Buffalo Springfield.

Home (1970)




Ένα κουιντέτο με ηγέτη τον τραγουδιστή Jess Roden, πριν στους Alan Bown, ο οποίος έχει ειδικότητα σε μία με χαρά αποδεκτή soft-με country πινελιές-rock. Μία ωραία αντίθεση σε όλους τους μιμητές εκείνης της εποχής των Zeppelin, Purple, Sabbath, οι Bronco βγάζουν μία ευχάριστη μίξη μεθυστικών φωνητικών απέναντι σε ένα φόντο σχεδόν ληθαργικών ακουστικών κιθάρων.

Bumpers West (1970)




Χαλαρή (και περιστασιακά έντονη) ακουστική pop-rock, με αισθαντική ερμηνεία από τον Jess Roden και ωραίους ήχους από τις κιθάρες των Robbie Blunt και Kevyn Gammond. Υπάρχουν μερικά πολύ ωραία grooves, όπως στο "Civil of You Stranger" και στο "Love" (με την πολύ αποτελεσματικά συγκρατημένη ηλεκτρική κιθάρα) και μερικά τραγούδια με μία καλαίσθητα ντροπαλή αίσθηση ("Bumpers West").

Civil of You Stranger (1970)




Το αριστούργημα τους είναι το μελαγχολικό "Well Anyhow", το οποίο ΄χτίζει΄ για να φτάσει σε ένα υπέροχο σόλο της κιθάρας. Κατώτερα τραγούδια όπως το mainstream blues "Misfit on Your Stair" και το pop "Home" μειώνουν τον αντίκτυπο του άλμπουμ, αλλά στα καλύτερα του αυτό το άλμπουμ πλησιάζει το φοβερό δεύτερο άλμπουμ των Free, χωρίς καμία υπερβολή.

Love (1970)










Ace of Sunlight (Island ILPS 9161) 6/71






Το πρώτο τους άλμπουμ ήταν πολύ ευχάριστο άκουσμα και αυτό το σετ μένει στα ίδια στάνταρντ. Είναι μία μίξη διαφορετικών στυλ-μοναχικά, ντροπαλά τραγούδια από τον Jess Roden, heavy rock τραγούδια από τον κιθαρίστα Kevyn Gammond και country ήχοι από τον άλλο κιθαρίστα Robbie Blunt, ο οποίος μετά το πέρασμα του από τους Bronco, συνέχισε σε επιτυχημένα πρότζεκτ, όπως με τους Chicken Shack στα τέλη της δεκαετίας του '70, με τον Robert Plant στα σόλο άλμπουμ του την δεκαετία του '80, μέχρι και στην Edie Brickell & New Bohemians στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Amber Moon (1971)




Η σύγκριση με τους CSN&Y είναι αναπόφευκτη αλλά ποιος νοιάζεται όταν ακούγονται τόσο καλά; Το γκρουπ σχηματίστηκε το 1969 από τον Jess Roden, όταν διαλύθηκαν οι The Alan Bown Set. Υπέγραψαν στην Island και ηχογράφησαν τα δύο τους άλμπουμ, Country Home και Ace of Sunlight.

Time Slips Away (1971)




Μετά από ένα σοβαρό δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκαν πολύ άσχημα ο ντράμερ Pete Robinson και ο μπασίστας John Pasternak και αφού ο ιδρυτής της μπάντας Jess Roden άφησε την μπάντα το 1972 για να αρχίσει σόλο καριέρα, τα εναπομείναντα μέλη με τον Paul Lockey στα φωνητικά και τον Dan Fone στην κιθάρα, υπέγραψαν στην Polydor για να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ με τον τίτλο Smoking Mixture (1973).

Sudden Street (1971)




O μπασίστας John Pasternak πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1986. Ο Robert Plant των Led Zeppelin ηγήθηκε ενός tribute για τον Pasternak, που παρουσίαζε τους Plant and The Big Town Playboys, με τον Jimmy Page στην κιθάρα και τον Jason Bonham στα ντραμς.

New Day Avenue (1971)




Ο τραγουδοποιός / τραγουδιστής Clifford T. Ward εμφανίζεται στο πρώτο άλμπουμ τους.
Ο Trevor Lucas κάνει backing vocals στο δεύτερο άλμπουμ τους.
Οι Ian Hunter και Mick Ralphs των Mott the Hoople επίσης εμφανίζονται στο δεύτερο άλμπουμ τους.

Discernible (1971)




Αν και ο Jess Roden συχνά συγκρίνεται με τον τραγουδιστή των Free, Paul Rodgers, είχε το δικό του στυλ. Τσεκάρετε τα γεμάτα συναίσθημα φωνητικά του στο τραγούδι που ακολουθεί.

Joys and Fears (1971)




Το γιατί οι Bronco δεν τα κατάφεραν, ενώ είχαν υπογράψει στην εταιρεία που είχε τέτοιους καλλιτέχνες όπως οι Nick Drake, John Martyn, Free, Traffic και Fairport Convention είναι μυστήριο. Ο Roden πάντως δικαίως θεωρείται από τις καλύτερες φωνές της εποχής.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης