Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 3 Μαΐου 2020







STAMATIS







First Recordings







Ο Σταμάτης Σπανουδάκης δεν ασχολήθηκε από την αρχή της καριέρας του με την κλασική και την βυζαντινή μουσική. Η αρχή έγινε πίσω στο 1965-66, την περίοδο των United Lovely Sounds (U.L.S.), ενός garage Ελληνικού γκρουπ, στο οποίο έπαιζε πλήκτρα και τραγουδούσε.  Βέβαια εμείς δεν θα πάμε τόσο πίσω για την ώρα. Θα μείνουμε στις πρώτες σόλο δουλειές του στις αρχές της δεκαετίας του '70.

The Look (1972)






Ο William Relton έγραψε: «Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θεωρείται ευρέως ως ο πιο παραγωγικός Έλληνας συνθέτης της εποχής του. Πολύπλευρη η μουσική του για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, δίσκους και συναυλίες, χρησιμοποιεί μια πλούσια και πρωτότυπη μουσική παλέτα που προκαλεί διαφορετικές αντιλήψεις στη σφαίρα της μουσικής εικόνας.

Some of Us Are Not (1976)






Διερευνά τόσο τραγικές όσο και δραματικές εμπειρίες εστιάζοντας στη μουσική αναπαράσταση των αιώνιων διλημμάτων και των χαρών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Μέχρι σήμερα, έχει γράψει έργα για ροκ συγκροτήματα, ορχήστρες εγχόρδων, σολίστες και χορωδίες.

I Thought (1972)






Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν συνθέσεις για ξύλινα και χάλκινα πνευστά, τύμπανα και κρουστά, που προστίθενται στο εκπληκτικό έργο του.

Shy Girl (1972)




Stamatis – Looking Back (Seven Arts-33/7A IN-101 / 1976)




Οι συναυλίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αίθουσας George Enescu στο Βουκουρέστι, του Royal Albert Hall στο Λονδίνο και του Beijin στο Πεκίνο, έχουν αποδείξει τη διεθνή του φήμη και έφεραν τη σφραγίδα σε αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα του καλλιτέχνη για να φέρει τη μοναδική Ελληνική μουσική του σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Without You (1976)





Είχα το προνόμιο να διευθύνω κάποιες από τις συναυλίες του και είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο θεωρεί τη μουσική του ως μια ζωντανή οντότητα που εξελίσσεται και αναπτύσσεται συνεχώς και δεν είναι ποτέ απολύτως τετραγωνισμένη.»

To My Friends (1972)





Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Αττικής το 1948. Στα 12 χρόνια του άρχισε να μελετάει κλασική μουσική και συγκεκριμένα μαθήματα κιθάρας. Όταν έγινε 17 χρονών, έφυγε από το σπίτι του και ζούσε σε σπίτια φίλων του, ενώ έπαιζε μπάσο και πλήκτρα σε νυχτερινά κέντρα. Γνωρίστηκε έτσι με αρκετούς μουσικούς, ένας από τους οποίους ήταν ο Λουκάς Σιδεράς, ντράμερ των Aphrodite's Child.

Country Farm (1972)





Με τον Σιδερά πήγαν στο Παρίσι, όπου έφτιαξαν ένα γκρουπ με το όνομα Eros. Έκτοτε άρχισε η περιπλάνηση του στα εδάφη της rock μουσικής. Με την συνδρομή των Axis έκανε τον πρώτο του δίσκο το 1972, όπου το lineup ήταν:
Δημήτρης Ταμπόσης: Backing Vocals
Λουκάς Σιδεράς: ντραμς
Αλέκος Καρακαντάς / Αργύρης Κουλούρης: κιθάρα
Σταμάτης Σπανουδάκης: φωνητικά, κιθάρα
Λάκης Βλαβιανός: keyboards

Imagination (1972)





Μία καταπληκτική συλλογή από τραγούδια που δυστυχώς ξεφεύγουν από τα ραντάρ των περισσοτέρων συλλεκτών και των φαν της psych-folk και της soft-rock. Στο δεύτερο LP του το 1976 εμπλέκεται και ο Δημήτρης Πουλικάκος. Ύστερα έφυγε για την Αγγλία, όπου έζησε αρκετά χρόνια, πριν συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν η rock ο προορισμός του.

The Joke (1972)





Όμως αυτή η περίοδος ήταν ο προορισμός ο δικός μας. Ελπίζω να απολαύσατε κάποια από την δουλειά που έκανε με σπουδαίους Έλληνες μουσικούς ο Stamatis (Σταμάτης Σπανουδάκης), στα πρώτα άλμπουμ του Beautiful Lies (1972) και Looking Back (1976).




ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης