Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020








STORYTELLER









Unknown Folkies









Όπως προδίδει το όνομα τους, οι Storyteller δεν ήταν απλώς μία ακόμα folk-rock μπάντα, αλλά έκλιναν περισσότερο στο γένος τραγουδοποιού / τραγουδιστή, καθώς είχαν να αφηγηθούν τις ιστορίες τους με ένα πολύ όμορφο και περιγραφικό τρόπο.

First Week In January (1970)






Storyteller (Transatlantic TRA 220) 5/70






Οι Storyteller αποκαλούνται αρμονική ακουστική pop μπάντα, αλλά ό,τι κι αν είναι, το άλμπουμ τους είναι εξαιρετικό και αξίζει να ακουστεί ανεξάρτητα των μουσικών προτιμήσεων σας. Όλοι τους τραγουδούν και τα τραγούδια (τα οποία γράφουν οι ίδιοι) είναι μελωδικά με στοχαστικούς ή περιγραφικούς στίχους.

Alice Brown (1970)






Είναι folky, αλλά με την ευρύτερη έννοια. Η φωνή της Caroline Attard, η οποία στην συνέχεια παντρεύτηκε τον Andy Bown, που έκανε και την παραγωγή των άλμπουμ είναι χαρακτηριστική. Η Caroline Attard ήταν πριν στο pop ντουέτο The Other Two.

Floor of the Park (1970)






Ξεκάθαρα προσπάθησαν να κάνουν κάτι φρέσκο και εμφανίζονται με μερικά πολύ ορίτζιναλ τραγούδια. Κι όμως λόγω του ότι ακόμα προσπαθούσαν να προσδιοριστούν, να αποκτήσουν μία δική τους ταυτότητα, το άλμπουμ δεν θεωρήθηκε ολοκληρωτικά επιτυχημένο από τον μουσικό τύπο της εποχής (Melody Maker, 13/6/70)...

The Lake (1970)






Με ηγέτη τον Terry Durham, ο οποίος είχε κυκλοφορήσει ένα σόλο LP ένα χρόνο πριν, οι Storyteller πρόσφεραν ήρεμη και πολύ όμορφη folk-rock στο ντεμπούτο τους. Συγκεκριμένα υπάρχει πολύ στοιχειωτικό και ελαφρώς ψυχεδελικό φλάουτο και περισσότερες νύξεις που παραπέμπουν στους Tudor Lodge (αν και το συγκεκριμένο άλμπουμ μου αρέσει πολύ περισσότερο).

Over the Hills (1970)






Η παραγωγή έγινε από τον Peter Frampton και τον Andy Bown, πρώην μέλη των The Herd.



More Pages (Transatlantic TRA 232) 4/71




Έχοντας πετύχει πολύ ξαφνικά την αναγνώριση, οι Storyteller έμοιαζε να περιπλανιώνται στο δεύτερο άλμπουμ τους.

Wolf in the Water (1971)






Αυτό το άλμπουμ ήταν απίθανο να παρακινήσει στον ίδιο βαθμό την προσοχή του κοινού που τους συνόδευσε στην άνοδο τους, αλλά θα τους καθιέρωνε ως ένα συμπαγές, δεμένο μουσικό σύνολο.

Bosworth Field (1971)






Αν και πιο ενεργητικό από το ντεμπούτο τους, το More Pages δεν είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό. Είναι καλά δομημένο και ακούγεται ευχάριστα ωστόσο και μόνο περιστασιακά ευφυέστατο (η λεπτεπίλεπτη, στοιχειωτική acid-folk του "Bosworth Field").

For you Today (1971)







O ντράμερ Henry Spinetti, των The Herd κάθισε στα ντραμς για αυτό το άλμπουμ, όμως η μπάντα σύντομα μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ διαλύθηκε.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης