Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020








THE NEIGHB'RHOOD CHILDR'N







Psychedelic Unknowns







Η μπάντα ξεκίνησε το 1963 στο Oregon με το όνομα The Navarros, παίζοντας surf και R&B. Μετά από ένα single σε μία τοπική δισκογραφική, πήγαν στο San Francisco, όπου βρέθηκαν να κολυμπούν μέσα στον ωκεανό της ψυχεδέλειας και μετά από διάφορες αλλαγές στο lineup, άλλαξαν το όνομα τους και ηχογράφησαν ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1968. 


Hobbit's Dream (1968)





The Neighb'rhood Childr'n (Acta A-38005) 4/68

Η Dyan Hoffman των The Neighb'rhood Childr'n μιμείται την Grace Slick, αλλά όχι κάθε τι από το έμπειρο στυλ της Slick. 



Το "Long Years in Space" είναι ένα στοιχειωτικό σόλο, αλλά η δύναμη που διαθέτει η Hoffman στην πραγματικότητα εμφανίζεται με την συμμετοχή ολόκληρου του γκρουπ.




Long Years in Space (1968) 





Το "Changes Brought to Me", το "Happy Child" και ιδιαιτέρως το "Patterns" είναι rock θέματα που ξεχωρίζουν. Τα υπόλοιπα είναι ψυχεδελικά, που συμπληρώνουν την ανάμικτη μουσική παρέα και ενισχύουν μία προσπάθεια που θα μπορούσε να βρίσκεται στα chart. 


Patterns (1968)





Ένα από πολύ παλιά αγαπημένο άλμπουμ των συλλεκτών της ψυχεδελικής rock, το παράξενα ονομαζόμενο The Neighb'rhood Childr'n βρίσκεται να καταπιάνεται με την rock σκηνή του San Francisco στα τέλη της δεκαετίας του 60, σε γενικές γραμμές μάλλον καλά. 


Happy Child (1968)





Τα highlights περιλαμβάνουν το απόκοσμο "Long Years in Space" (με την φωνή της καλύτερης απομίμησης της Grace Slick), το ζωηρό "Feeling Zero" και το εξωφρενικό ορχηστρικό "Chocolate Angel", αλλά σχεδόν όλα τα κομμάτια ωφελούνται από τον κερδοφόρο συνδυασμό "acid κιθάρα-όργανο σε υψηλή τονικότητα".


Feeling Zero (1968)






Στα μειονεκτήματα είναι ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να διασκευάσουν το "Over the Rainbow", τραγούδι που ερμήνευσε η Judy Garland το 1938 στην ταινία The Wizard of Oz. Απλά σαν τραγούδι δεν επιδέχεται τέτοιας μεταχείρισης και κάνοντας fade out με ένταση ακούγεται μάλλον γελοίο.


Changes Brought to Me (1968)





Η μπάντα υποστήριξε το άλμπουμ κάνοντας περιοδείες, ανοίγοντας για τους The Who, The Grass Roots, The Beau Brummels και άλλους. Αλλάζοντας εκ νέου το όνομα τους και το ύφος της μουσικής τους, ηχογράφησαν ακόμα ένα άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ και το γκρουπ διαλύθηκε το 1970.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης