Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020












LUCIFER








Hard Blues Psych







Ο Joey Gallo (keyboards), o Vincent (Butch) Biocca (μπάσο), ο Pete Shelton (lead guitar) και ο Joe (Matti) Mattioli, έγιναν φίλοι και συνεργάτες προς το τέλος των ταραγμένων 60'ς. Βρίσκονταν μαζί σε ένα προηγούμενο σχήμα που επίσης περιλάμβανε και τον Lou Gramm, που αργότερα θα αποκτούσε φήμη στους Foreigner. Ήταν γραμμένο να διαλυθούν για να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του, πριν γίνει η επανένωση δυο χρόνια αργότερα.


Where Do We Go from Here (1970)





Lucifer (Gallo LP-2869) 1970





Παγερά αδιάφορο σκοτάδι γεμίζει το συναισθηματικά φορτισμένο αμφιθέατρο, που περιβάλλει την λυσσασμένη λαοθάλασσα που είναι γνωστή ως οι ΄φαν΄. Έξω ο αέρας ουρλιάζει καθώς η βροχή πέφτει, χτυπώντας με δύναμη όλους και όλα στο πέρασμα του. Κι όμως, δεν συγκρίνεται με την αμετακίνητη εμμονή των πιστών που έχουν έλθει σε αυτό το μέρος. Το πλήθος έχει εθελοντικά και με αγάπη πολεμήσει τα στοιχεία της φύσης, μόνο για να έχει μία ευκαιρία να δει και να ακούσει τους ήρωες του. 


Sixteen (1970)




Αυτή τη νύχτα, ο μανιακός πενταμελής οδοστρωτήρας, γνωστός ως Lucifer θα βγει στην σκηνή ακόμα μία φορά, πειράζοντας και καλοπιάνοντας το κοινό, αλλά τα ίδια θα κάνουν και μεταξύ τους. Παίζοντας μουσικά με το μυαλό του κοινού και παίρνοντας τους σε ένα ταξίδι, που εγγυάται να αφήσει το πλήθος εξαντλημένο εντελώς και σε έκσταση.


I'm Gonna Make It (1970)




Αν ρωτούσες ένα μέλος των Lucifer που αποδίδουν την επιτυχία τους, θα σε κοιτούσε σαν άλιεν, καθώς δεν ήταν κάτι που να είχε απασχολήσει ποτέ κανέναν τους. Έκαναν μόνο ότι αγαπούσαν να κάνουν, τίποτα γύρω από αυτούς δεν είχε σχεδιασθεί, ούτε η μουσική, ούτε το σόου, ούτε καν οι προσωπικότητες τους. Απλά ότι έβλεπες, αυτό ήταν. Οι Lucifer ήταν μία Αμερικανική-Ιταλική μπάντα που σχηματίστηκε στο Rochester το 1969. Το δυνατό σημείο της μπάντας υπήρξε ο τραγουδιστής Joe (Matti) Mattioli, του οποίου τα εκφραστικά φωνητικά είχαν απίστευτο εύρος. Τον Απρίλιο του 1971, ο Matti έλαβε μία κλήση από τον Butch να βρεθούν για ένα τζαμ. Θα βρίσκονταν στο σπίτι του ορίτζιναλ lead guitarist Al (Skip) Streber. 


You Better Find Someone to Love (1970)





Το ταλέντο του Skip μπορεί να ακουστεί σε δύο κομμάτια του άλμπουμ. Ήταν σε αυτή την συνάντηση που ο Matti συνάντησε τον νέο τους ντράμερ Joe Bertola και ήταν εκείνη η νύχτα που οι αινιγματικοί Lucifer πήραν ζωή. Μέσα σε ένα χρόνο οι Lucifer είχαν εδραιωθεί στην καρδιά και στο μυαλό των φαν στην δυτική Νέα Υόρκη. Εκείνη την περίοδο ήταν που ο Skip άφησε την μπάντα αναζητώντας άλλες ευκαιρίες, κάνοντας χώρο στον Pete Shelton να ολοκληρώσει το σχήμα.


Dreaming Isn't Good for You (1970)





Η μουσική που έπαιξε η ξεχασμένη αυτή μπάντα μπορεί να σημειωθεί ως υψηλού επιπέδου rock με ψυχεδελικές πινελιές, που θυμίζει Vanilla Fudge με δυναμικές κιθάρες και φωνητικές αρμονίες. Μέσα στο ένα και μοναδικό τους άλμπουμ υπάρχει και μία διασκευή του "Get Together" του Dino Valenti. Όπως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές, οι συλλέκτες συνωστίζονται για μία ορίτζιναλ κόπια που αν ποτέ βρισκόταν θα κόστιζε μία περιουσία!


Get Together (1970)






Το πλήθος είναι ακούραστο, οι ενισχυτές έχουν ανοίξει και το βουητό από τα ηχεία ξεσηκώνει το κοινό καθώς σπρώχνουν για να βγουν μπροστά,  να βρουν μία θέση. Τα κόκκινα και τα πράσινα led των ενισχυτών δείχνουν το δρόμο μέσα στο σκοτάδι σαν τους λένε "ετοιμαστείτε". Η μπάντα στολισμένη με χρώματα σε μία ποικιλία από στυλ, ατομικά όσο και μουσικά, συνοδεύεται από τα φώτα που αναβοσβήνουν στην σκοτεινή σκηνή. Δημιουργώντας αναστάτωση γύρω τους, αρχίζουν τα σφυρίγματα και οι στριγγλιές που ξεσπούν σε ένα κύμα από χειροκροτήματα. Μία νότα από το μπάσο για να τεστάρουν. Ακολουθεί η κιθάρα μαζί με ένα χτύπημα στα πλήκτρα. Η μπάντα είναι έτοιμη, όχι απλά για ακόμα ένα κονσέρτο, αλλά για την ενσάρκωση της απόλυτης εμπειρίας, γνωστής ως Lucifer. Τα ντραμς δίνουν τον χρόνο καθώς οι πρώτες νότες βγαίνουν μέσα στο σκοτάδι και η σκηνή εκρήγνυται σε μυριάδες από χρώματα που σε τυφλώνουν όπως ο ήλιος. Ο ήχος των Lucifer σκίζει το σκοτάδι, κάθε νότα βρίσκει το δρόμο διαμέσου των σχεδόν αδιαπέραστων κραυγών του πλήθους και το ταξίδι στην έκσταση ξεκινάει ακόμα μία φορά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης