Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020












NORMA TANEGA













Singers / Songwriters of 60's & 70's









Η Norma Tanega γεννήθηκε στο Vallejo της California, από μητέρα από τον Παναμά και πατέρα από τις Φιλιππίνες. Στα 9 της χρόνια άρχισε σπουδές στο κλασικό πιάνο. Στην εφηβεία της ζωγράφιζε πίνακες, έπαιζε μουσική και έγραφε ποιήματα. Η ζωή της στο Greenwich Village την ώθησε να αναμιχθεί με την folk μουσική σκηνή, καθώς και τον πολιτικό ακτιβισμό, μέρος του οποίου ήταν η εναντίωση της στην ανάμιξη της Αμερικής στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Hey Girl (1966)





Walkin' My Cat Named Dog (New Voice NVS 2001) 1966






Το ευχάριστο, καινοτόμο folk-pop ομότιτλο κομμάτι "έσπρωξε" και μπήκε στα top20 εκεί πίσω στο 1966, αλλά στην πραγματικότητα είναι μακριά από τα καλύτερα κομμάτια που υπάρχουν μέσα σε αυτό το τρομερό άλμπουμ.

Walkin' My Cat Named Dog (1966)





Η μουσική της Tanega, στο μεγαλύτερο μέρος της γραμμένη από την ίδια, έχει αξιόλογες συνθέσεις, με όργανα, rock ρυθμό, χορωδίες κλπ. παρέχοντας ένα καλό αντιστάθμισμα στην folky κιθάρα της.

A Street That Rhymes at 6am (1966)





Επίσης γράφει ωραίους στίχους, που στα καλύτερα τους έχουν μία ωραία χίπικη, περιθωριακή ευαισθησία, αν και τα επίπεδα φωνητικά της μάλλον κακό κάνουν σε κάτι που θα ήταν αριστούργημα.

I'm the Sky (1966)





Η Norma Tanega είναι μία εξαιρετική τραγουδοποιός / τραγουδίστρια και κατάφερε να δημιουργήσει ένα όμορφο άλμπουμ από bluesy folk-rock με μία συγκρατημένη και με πολύ καλές κριτικές μπάντα να βρίσκεται πίσω της. Από τα καλύτερα που θα μπορούσε να ακούσει κανείς στα μέσα της δεκαετίας του 60, όσον αφορά στην Αμερικανική folk.




I Don't Think It Will Hurt If You Smile (RCA SF 8217) 1971 (Μόνο στην Αγγλία)






Το δεύτερο σπάνιο άλμπουμ της Tanega ηχογραφημένο και κυκλοφορώντας μόνο στην Αγγλία, σηματοδοτεί ένα βήμα εμπρός σε σχέση με το πρώτο της.

Illusion (1971)





Αναμιγνύοντας το προηγούμενο στυλ της με τις πιο σύγχρονες ευαισθησίες των τραγουδοποιών / τραγουδιστών αυτό το άλμπουμ είναι πολυποίκιλο.

Now Is the Time (1971)





Το "Beautiful Things" έχει μπαρόκ ενορχήστρωση, το λάγνο "Illusion" έχει μπόνγκος για μία χίπικη folk αίσθηση και το "What More in This World Could Anyone Be Living for?" (version 2) παρουσιάζει φωνητικά σαν ύμνο και fuzz κιθάρα, ενώ αρκετά ορχηστρικά έχουν επίκεντρο την harpsichord και την autoharp.

Nothing Much Is Happening Today (1971)






Η Norma όταν έπαιζε στην Αγγλία συναντήθηκε με την σταρ τότε Dusty Springfield. Για αυτήν έγραψε διάφορα τραγούδια και μεταξύ τους είχαν μία ρομαντική σχέση για αρκετά χρόνια. Η Norma Tanega, που ποτέ δεν παράτησε την μουσική, έφυγε από την ζωή το 2019 σε ηλικία 80 ετών.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης