Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020







 WOODEN HORSE







Gentle Harmony Folk Rock 








Οι Wooden Horse ήταν μία από αυτές τις μπάντες στην Αγγλία, που επηρεασμένη από κολοσσούς της folk-rock από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού, δοκίμασε να δώσει στο γένος κάτι που έβγαζε μέσα από την ψυχή της. Σαφώς παρασύρθηκε από το χείμαρρο που παρέσυρε τις περισσότερες μπάντες που κινήθηκαν στα χνάρια γιγάντων, αλλά ακούγοντας κανείς προσεκτικά διαπιστώνει ότι πράγματι κερδίζει κάτι, παρά χάνει τον χρόνο του. 


Northern Beaches (1972)





Wooden Horse (York FYK 403) 3/72

Οι Wooden Horse ήταν μία βραχύβια μπάντα που έκανε δύο άλμπουμ στην Αγγλία, αλλά προερχόταν από την Αυστραλία. 

Όταν πήγαν στην Αγγλία κουβαλούσαν ήδη μία επιτυχημένη καριέρα στα καμπαρέ της πατρίδας τους, αλλά δεν είχαν ακόμα στραφεί σε αυτό το είδος της μουσικής που έπαιξαν. 





Broken Bottles (1972)





Ωστόσο αυτό το άλμπουμ δείχνει ότι είχαν πολύ περισσότερο ταλέντο από ότι νόμιζε ο κόσμος στην αρχή, καθώς το πεδίο τους έχει διευρυνθεί. Οι δεμένες φωνητικές τους αρμονίες συγκρίνονται με αυτές των Peter, Paul & Mary...


Loving Man (1972)





Τα περισσότερα τραγούδια τους είναι ευχαρίστως προβλέψιμα, αλλά το "Northern Beaches" είναι παράξενο και για το λόγο αυτό ξεχωρίζει στα αυτιά μου.  Με χαρακτηριστικό τις όμορφες αρμονίες, αυτό το σπάνιο άλμπουμ προσφέρει ήρεμη folk-rock με βουκολικές πινελιές. 


Gentle Mind (1972)





Απέχει από το να είναι ορίτζιναλ ή περιπετειώδες, μπαίνοντας στην ουρά ανάμεσα σε αναρίθμητες μπάντες της West Coast, αλλά τα τραγούδια τους είναι με ομοιόμορφο τρόπο υψηλής ποιότητας folk-rock από τις κορυφαίες περιπτώσεις που έπαιξαν τότε, άσχετα αν δεν ακούστηκαν. 


Eastbound Train (1972)




Η μπάντα υπήρξε αρχικά ως ακουστικό τρίο στο Σίδνεϋ και μόλις ήρθαν στην Αγγλία πήραν ακόμα δύο Άγγλους παίκτες φτιάχνοντας το πολύ όμορφο αυτό σχήμα.






Wooden Horse II (York FYK 413) 6/73

Το ακόμα σπανιότερο αυτό δεύτερο LP της μπάντας ανοίγει ευφυώς με τις δύο καλύτερες τους συνθέσεις, το "Celebration Song" και το "Wooden Horses". 

Τα στάνταρντ δεν διατηρούνται ωστόσο, με περισσότερες ηλεκτρικές συνθέσεις από το ντεμπούτο τους. 






Celebration Song (1973)





Μετά την διάλυση του γκρουπ, η Susan Traynor που τραγουδάει εδώ, πήγε στους επιτυχημένους εμπορικά Fox (με το ψευδώνυμο Noosha Fox), οι οποίοι έκαναν μερικά διασκεδαστικά baroque-pop άλμπουμ στα μέσα των 70'ς. 


Wooden Horse (1973)





Φημολογείται ότι αυτός ο δίσκος αποσύρθηκε από την αγορά, σχεδόν ταυτόχρονα με την διάθεση του για πώληση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης