Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020









 

FIVE DAY RAIN 












Great Unknowns













Παρά το απόλυτο σκοτάδι που κρύβει αυτό το άλμπουμ, πρόκειται για heavy rock ήχους με μελωδικό παίξιμο στο όργανο, επαγγελματικότατο σαν παρουσίαση αλλά και σαν παραγωγή. Ήταν το 2005 που το πέπλο του σκοταδιού που κάλυπτε αυτό το άλμπουμ έπεσε, χάρη στο 12-σέλιδο βιβλιαράκι που συνόδευε το πολύ όμορφο αυτό CD. 

Marie's A Woman (1969)






Five Day Rain (no label) 1969









Η μουσική πιθανότατα θα αγγίξει εξίσου τους φαν της ψυχεδέλειας και της progressive, αν και στην πραγματικότητα είναι εντελώς mainstream.

Good Year (1969)






Σε ορισμένα μέρη του το άλμπουμ είναι στον μέσο όρο, αλλά υπάρχουν στιγμές που ανεβαίνει πολύ ψηλότερα. Το "Don't Be Misled" είναι ένα αφοπλιστικό τραγούδι που θα μπορούσε να φιγουράρει ως χιτ.

Don't Be Misled (1969)






Όσο για το επικό ορχηστρικό "Rough Cut Marmalade", ενώ περιέχει υπερβολικό τζαμ, έχει μία cool space-rock αίσθηση μέσα του, που οι φαν των Hawkwind θα βρουν αν ακούσουν.

Rough Cut Marmalade (1969)







Τα αγαπημένα μου είναι το ονειρικό "Good Year", ένα τραγούδι που μου θυμίζει υπερβολικά Caravan, αλλά επίσης και το "Leave It at That", που συνεχίζει την ονειρώδη κατάσταση.

Leave It at That (1969)






Το γκρουπ ξεκίνησε από τον Rick Sharpe (κιθάρα, φωνητικά, φυσαρμόνικα, κρουστά). Μετά από διάφορα σχήματα-ως ηγέτης και ως παίκτης-έφτιαξε το 1968 ένα heavy γκρουπ, που είχε το όνομα Iron Prophet και αποτελείτο από τον ίδιο (κιθάρα, φωνητικά), τον Clive Shepherd (μπάσο, φωνητικά) και τον Dick Hawkes στα ντραμς. Η μπάντα αυτή ήταν μία διασταύρωση ανάμεσα σε Edgar Broughton, Grand Funk και Zeppelin. Είχαν μεγάλο κοινό και έλαβαν μέρος σε μεγάλες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, όπως στο Plumpton Festival, με μπάντες όπως οι The Who, The Nice και Ginger Baker's Air Force.

Sea Song (1969)






Όταν κέρδισαν ένα battle of the bands στο Sussex, συνάντησαν τον Graham Maitland, ο οποίος είχε βρεθεί στους Scots of St James, τους Hopscotch και τους Fleur De Lys. Έτσι ο Rick Sharpe βρέθηκε να μετακομίζει στο σπίτι του Graham Maitland στο Surrey, όπου έμενε με την γυναίκα του Lynn, η οποία τραγουδούσε και δούλεψε με τον David Bowie και τους Red Hot Chilli Peppers, ανάμεσα σε άλλους.

The Reason Why (1969)






Εκεί έγραψε το "The Reason Why" και το "Fallout", όπως επίσης συν-έγραψε το "Good Year", το "Marie's A Woman" και το "Sea Song" με τον Graham Maitland. Δια μέσου ενός κοινού τους φίλου συνάντησαν τον Brian Carroll και τον θρυλικό μηχανικό Damon Lyon-Shaw, ο οποίος τους έδωσε την ευκαιρία να ηχογραφήσουν το άλμπουμ, αλλά πρώτα θα άλλαζαν το όνομα τους σε Five Day Rain.
Το άλμπουμ τυπώθηκε, αλλά μπήκε στο ράφι λόγω διαφωνιών ανάμεσα στο γκρουπ, την παραγωγή και το μάνατζμεντ. Η μπάντα διαλύθηκε.

Fallout (1969)






Η δουλειά των Five Day Rain είδε το φως της ημέρας ως CD το 2005, με την χρήση ενός καταπληκτικού εξώφυλλου, αλλά χωρίς να υπάρχει άδεια από τους μουσικούς και τον σχεδιαστή του εξωφύλλου! Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνονται και κάποια μπόνους, όπως το "Too Much of Nothing" του Bob Dylan και 4 ακόμα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν ελλιπή και είχαν μείνει έξω από το LP που επρόκειτο να γίνει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης