Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020










EDGEWOOD









Progressive Rarities









Κάποιο πολύ ενδιαφέρον υλικό παρουσιάζεται σε αυτό το άλμπουμ και η επιρροή του Memphis αποδεικνύεται. Φανταστείτε τι αντίκτυπο θα έκανε αυτό το άλμπουμ με το συγκεκριμένο εξώφυλλο στο Tennessee...Μελωδικότατοι, με φωνητικές αρμονίες και έντονη δουλειά στο keyboard οι Edgewood μπορεί να μην έβγαλαν δεύτερο δίσκο, αλλά εδώ δείχνουν τι θα μπορούσαν να κάνουν...

Burden of Lies (1971)






Ship of Labor (TMI Z 30971) 12/71






Ο παίκτης των keyboard David Beaver, o μπασίστας Steve Spear και ο κιθαρίστας Jim Tarbutton ανήκαν στους The Gentrys, μία μπάντα του Memphis. Έχοντας προφανώς κουραστεί από το είδος της μουσικής που έπαιζαν, οι τρεις τους άφησαν το γκρουπ.

Ship of Labor (1971)





Με την προσθήκη του ντράμερ Mike Bleecker, του πολυοργανίστα David Mayo και του κιθαρίστα Pat Taylor, σχημάτισαν τους Edgewood το 1970. Η μπάντα έγραφε, έκανε πρόβες και δούλευε παράλληλα μέχρι την υπογραφή με την μικρή δισκογραφική TMI του Memphis.

We Both Stand to Lose (1971)





Αντίθετα με ότι θα περίμενε όποιος γνώριζε την μουσική που έπαιζαν οι The Gentrys, προέκυψε το Ship of Labor. Με τα έξι μέλη να συνεισφέρουν ισάξια, το άλμπουμ παρουσίαζε μία progressive αιχμή, που αν ήθελε κάποιος να δώσει παράδειγμα θα χρησιμοποιούσε γκρουπ όπως τους Kansas και όχι τους King Crimson.

Why Don't You Listen (1971)





Εδώ έχουμε μία τρομερή δουλειά, που ανεξάρτητα από το αλλοπρόσαλλο κάποιων τραγουδιών όπως το "Medieval People" (σχετικά με τις Χριστιανικές σταυροφορίες), διακρίνεται για τις φωνητικές  αρμονίες (άκου το "We Both Stand to Lose").
Ένα από τα καλύτερα κομμάτια είναι το "Silent", αλλά πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δόθηκε και στα "Burden of Lies" και "Unconscious Friend".

Silent (1971)





O lead singer και παίκτης των keyboard David Beaver έκανε αργότερα στην TMI ένα σόλο LP όπου backing κάνουν κάποιοι από το παλιό του γκρουπ.







D. BEAVER










Ο D. Beaver ήταν μέλος των The Gentrys και lead singer των Edgewood, με τους οποίους έβγαλε ένα άλμπουμ δυο χρόνια πριν.

I Wouldn't Bet on You (1973)





Combinations (TMI BTL1-011B) 1973





Εδώ επιστρέφει λοιπόν με ένα άλμπουμ με μελωδική, ελαφρά progressive pop, που θα άρχιζε να προσελκύει το ενδιαφέρον των φαν της prog των αρχών της δεκαετίας του 70, παρά το εξώφυλλο και τον τόπο του Beaver (Memphis), που οδήγησαν κάποιους ακροατές να μεγαλοποιήσουν την αξία του.

Come Hear It / Anthony Beechum (1973)





Το Combinations δεν είναι power-pop δίσκος, ούτε κάτι περισσότερο από αμυδρά συγκρίσιμο με το στυλ ή τον ήχο των Big Star, των Stories ή του Todd Rundgren.
Είναι ικανοποιητική Αγγλοκεντρική pop/prog, καλοτραγουδισμένη από τον D. Beaver και καλά παιγμένη από την μπάντα που κάνει backing.

The Wizard of Menlo Park / Get the Phone (1973)





Με συνθέσεις και μελωδίες που δεν θα ακούγονταν εκτός τόπου από μία κυκλοφορία από τις αρχικές της Virgin. Παρόμοιο με τους συντοπίτες τους Zuider Zee όσον αφορά στις αρμονίες.
Ένα ενδιαφέρον LP, που αξίζει να παίρνει στροφές στο πικάπ φαν της progressive και AOR, αν και ίσως χωρίς να μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως και τις δύο κατηγορίες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης