Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020











THE HAUNTED











Garage-Psych Unknowns












Οι The Haunted προέρχονταν από τον Καναδά. Υπήρξαν δημοφιλείς στους Γάλλους, αλλά και στους Άγγλους της χώρας τους, λόγω του hard rock ήχου τους (garage), ενός ήχου που έμοιαζε να πηγάζει από τον Chuck Berry. Ένα από τα πρώτα Καναδικά γκρουπ που τα μέλη του είχαν μακριά μαλλιά, αλλά και ένα καινοτόμο εξίσου γκρουπ, το οποίο παρακολουθούσε και την άνοδο της folk κατά την αναβίωση της εκεί στα μέσα των 60'ς.

Untie Me (1967)






The Haunted (Trans-World 6701) 1967







Όμως δεν ξέχασαν και τα θεμέλια όλου του rock 'n' roll δηλαδή τα blues. Έτσι μέσα στο ένα και μοναδικό άλμπουμ τους υπάρχει και μία τέτοια πινελιά.

Montreal Blues (1967)






Πολλές αλλαγές στα μέλη του γκρουπ υπήρξαν με το πέρασμα του χρόνου. Το πρώτο τους single "1-2-5" κυκλοφόρησε το 1966, εποχή που κανένα γκρουπ στον Καναδά, ή σχεδόν κανένα μάλλον δεν έκανε ηχογραφήσεις.

1-2-5 (1966)






Ακολούθησαν τα singles "I Can Only Give You Everything" (των Them, το οποίο διασκευάστηκε πολλάκις) και "Searching for My Baby", τα οποία έκαναν την δημοφιλία τους να αυξηθεί, μέχρι που έκανε την εμφάνιση του το τελευταίο τους single "Come on Home", το οποίο τους έκανε διάσημους σε όλο τον Καναδά.

Come on Home (1967)






Τα κομμάτια όλα αναδεικνύουν την εξέλιξη του γκρουπ και φανερώνουν το λόγο που το συγκεκριμένο γκρουπ αποτελεί ένα από τα καλύτερα γκρουπ του Καναδά, αλλά και ένα από τα καλύτερα garage-rock γκρουπ γενικότερα.

Out of Time (1967)






Αναμφίβολα η καλύτερη εξαγωγή μουσικής από τον Καναδά στα μέσα προς τα τέλη των 60'ς, οι The Haunted ήταν υπεύθυνοι για κάποια single δυναμίτες. Ηχογραφημένο από έναν αλλόκοτο αριθμό από διαφορετικά line up και σε συν-παραγωγή από τον Hank Squires (που είχε δουλέψει με τον Mickie Most στην Νότια Αφρική στις αρχές των 60'ς), το ένα και μοναδικό τους LP είναι μάλλον ασύμμετρο και δεν αποτελεί επαρκές στοιχείο για να κρίνει κάποιος αυτό το τρομερό γκρουπ.

Searching for My Baby (1967)






Η μόνη φιγούρα που πάντα έστεκε εκεί σε όλη την διάρκεια της καριέρας τους ήταν ο Jurgen Peter (lead guitar), το εντυπωσιακό παίξιμο του οποίου είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο στο R&B "Searching for My Baby". Φτιαγμένο τον ίδιο χρόνο με το άλμπουμ, το single είναι ένα από τα highlights του.
Τον προηγούμενο χρόνο είχε κυκλοφορήσει το "1-2-5", που επίσης πήρε θέση στο άλμπουμ και παρουσίαζε τον ορίτζιναλ τραγουδιστή Bob Burgess, ο οποίος έφυγε αμέσως μετά από αυτό για να πάει μαζί με τον McKelvey στο "ανταγωνιστικό" γκρουπ Our Generation.

Shake (1967)






Ο αντικαταστάτης του Johnny Monk, τους αποζημίωσε δεόντως για την επιλογή τους με την τρομερή προσφορά του (ακούστε το "Shake" του Sam Cooke και το "Out of Time" των Jagger και Richards). Στο άλμπουμ υπάρχει και η διασκευή του "A Message to Pretty" του Arthur Lee (Love), που είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο πριν.
Το άλμπουμ αυτό είναι πολύ περιζήτητο, αλλά οι συλλέκτες μπορούν να αναζητήσουν τα δύο compilation της Voxx, που παρουσιάζουν σπάνια και ακυκλοφόρητα κομμάτια, όπως επίσης και ηχογραφήσεις από τους Our Generation.

A Message to Pretty (1967)






Οι ορίτζιναλ The Haunted ήταν:
Al Birmingham (φωνητικά και κιθάρα)
Bob Bozak (μπάσο)
Johnny Monk (φυσαρμόνικα)
Jurgen Peter (κιθάρα και φωνητικά)
Nick Saraceno (ντραμς)



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης