Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020









LAMBERT & NUTTYCOMBE











Soft-Rock Unknowns









O Lambert και ο Nuttycombe ήταν ένα ακουστικό folk ντουέτο από το Los Angeles και ήταν ενεργοί από το 1968 έως το 1972. Το ντουέτο σχηματίστηκε από τον Craig Nuttycombe και τον Καλιφορνέζο surf μουσικό Denis Lambert, οι οποίοι είχαν γνωριστεί σε μία μπάντα της West Coast που λεγόταν The Eastside Kids, ενώ είχαν κάνει και στους West Coast Pop Art Experimental Band. Η μουσική που δημιούργησαν σαν ντουέτο, προσέλκυσε πολλούς ακροατές με το πέρασμα του χρόνου.

Ode to Drugan (1970)





At Home (A&M SP 4240) 5/70





Ένα ήσυχο άλμπουμ αποτελούμενο από όνειρα και πραγματικότητες, που το 1970, το Billboard θεωρούσε σίγουρο ότι θα ακολουθούσε τον James Taylor και τον Van Morrison στα chart.

Morning (1970)




Αυτό το soft-folk ντουέτο έχουν αποτυπώσει την γαλήνη του σπιτιού τους και την προσφέρουν στον ακροατή. Ήταν σίγουρο ότι θα ταίριαζε απόλυτα στην soft-folk τάση που αναπτυσσόταν τότε στην χώρα.

Putting Myself Together Again (1970)





Μία ζεστή, γλυκιά συλλογή από ακουστικές μπαλάντες ηχογραφημένες στο σπίτι που έμεναν στο Sausalito στο San Francisco. Η νοσταλγική διάθεση διατηρείται αποτελεσματικά, οι κιθάρες ακούγονται πολύ όμορφα και οι φωνές τους δένουν καλά στις καλύτερες από τις συνθέσεις τους, όπως στο "Morning", στο "Time", στο "Something on My Mind" και στο "Putting Myself Together Again", το οποίο θυμίζει πολύ το Five Leaves Left του Nick Drake σε ήχο και mood.

Clover (1970)





Τρεις κάθονται στην παραγωγή: ο David Anderle, o μηχανικός Glyn Johns και ο Chad Stuart (από τους Chad & Jeremy), αλλά η ηχογράφηση είναι τακτοποιημένη μόνο με κιθάρα και φωνητικά. Όχι ένας τέλειος δίσκος, απλά πολύ ευχάριστος.


As You Will (20th Century T145) 8/73






Ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο ακουστικό σετ με πολύ καλή μουσικότητα και αρμονικά φωνητικά.

Roses in a Box (1973)





Τρία χρόνια μετά το ντουέτο έχει υιοθετήσει ένα απαλό, σαν των Bread soft-pop ήχο, με κιθάρα, ντραμς, keyboards, έγχορδα και πνευστά.

Way to Your Heart (1973)





Είναι χαλαρωτικό και αθώο άλμπουμ, αλλά του λείπει η οικειότητα και η ομορφιά των καλύτερων τραγουδιών του ντεμπούτο τους και μία υποβόσκουσα αίσθηση έλλειψης δυνατών συναισθημάτων το διατρέχει καθώς φέρνει στροφές στο πικάπ.

Oh My Darling (1973)





O Lindsay Buckingham βρίσκεται στα backing vocals στο "Oh My Darling" και στην παραγωγή βρίσκεται ο Keith Olsen των Millennium.
Ο εθισμός του  Denis Lambert στα ναρκωτικά πίεσε πολύ την κατάσταση, εμποδίζοντας τους να εξελίξουν αυτό που είχαν ξεκινήσει και τελικά οδηγώντας τους στην διάλυση λίγο μετά την κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ τους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης