Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020









U.S. APPLE CORPS









Christian Gospel Psych / Hard Rock 










Οι U.S. Apple Corps ήταν μία Αμερικανική Christian psych/hard-rock μπάντα. Έβγαλαν δύο δίσκους την δεκαετία του 70, στους οποίους πάντρευαν την gospel με την rock, χρησιμοποιώντας κλασικά gospel, όπως για παράδειγμα το "Swing Low Sweet Chariot", ένα American Negro spiritual θέμα από το 1860.

Dead (1976)







U.S. Apple Corps (SSS International 12) 1970




Αυτό το παράξενο άλμπουμ αποτελείται από παραδοσιακά γκόσπελ φτιαγμένα για να παιχτούν από rock μπάντα. Τέτοια κλασικά όπως το "Swing Low, Sweet Chariot" και το "Down By the Riverside" ακούγονται πολύ δυνατά σε αργό ρυθμό, από ένα γκρουπ του Nashville που υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Και ο συνολικός χρόνος που διαρκεί είναι πολύ λίγος, κάτω από 26 λεπτά. 

Ain't It Like Him (1970)






Παρά όλα αυτά ο δίσκος αποκτά ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί μία πρωτοποριακή στροφή στην gospel. Βλέπετε η gospel ήταν τότε ουσιαστικά το μόνο είδος μαύρης μουσικής που ακόμα δεν είχε πειραχτεί από λευκούς μουσικούς.
Δυναμική gospel-rock με μεγάλη έμφαση στην rock. Η μπάντα ακουμπάει καλά στην hard rock και έχει leads στην κιθάρα να θυμίζουν πολύ Southern rock, ενώ η μαύρη γυναίκα που ακούγεται να τραγουδάει και η gospel χορωδία μπορούν να φανερώσουν το είδος εκ των προτέρων.

Swing Low Sweet Chariot (1970)






Αυτό είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ, όμως είναι επίσης πολύ μικρό σε διάρκεια. Περιλαμβάνει πόστερ, που στην πραγματικότητα είναι ένα γιγάντιο διπλωμένο φύλλο που περιέχει τους στίχους, χωρίς τίποτα άλλο στο πίσω μέρος. Οι κόπιες που το προμόταραν είχαν μπλε χρώμα βινύλιο, αλλά δεν είναι σπανιότερες από αυτές με το μαύρο βινύλιο.

Will the Circle Be Unbroken (1970)






Let the Music Take Your Mind (SSS International PLP 504) 1976






Κυκλοφορώντας έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο τους (το πιθανότερο είναι να είχε ηχογραφηθεί κάπου στις αρχές των 70ς), το δεύτερο και τελικό άλμπουμ τους, είναι σε ένα παρόμοιο στυλ.

Elijah Stone (1976)






Καταρχήν είναι πιο διακριτικό, ωστόσο με μεγαλύτερη έμφαση στην σύνθεση και πιο πολύ ανδρικά φωνητικά. Υπάρχουν κάποια πολύ καλά τραγούδια εδώ, ιδιαίτερα το σχεδόν 7-λεπτο "Dead", με την τριπλή lead guitar, το οποίο κλείνει την Α' πλευρά. Ένα πραγματικά υπέροχο ψυχεδελικό εξώφυλλο συμπληρώνει την εικόνα.

That's What My Man Is For (1976)






Σε αντίθεση με το ντεμπούτο τους, εδώ το γκρουπ έχει γράψει ορίτζιναλ υλικό. Μουσικά είναι πιο heavy αλλά και με μεγαλύτερη ποικιλία (τσεκάρετε το blues "That's What My Man Is For"). Ο Bryant Sterling ή Dennis Bryant που τραγουδάει είναι μόλις 15 χρονών.

Silverfield Lady (1976)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης