Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020











LESLEY DUNCAN











Singers / Songwriters of 60's & 70's












Η Lesley Duncan τραγούδησε σε άλμπουμ του Elton John, έκανε backing vocals στο Dark Side of the Moon των Pink Floyd, τραγούδησε στο άλμπουμ Eve του Alan Parsons, στο Goodnight Vienna του Ringo Starr, στο "Jesus Christ Superstar" και σε πολλούς άλλους δίσκους διαφόρων καλλιτεχνών. Η Duncan όμως ηχογράφησε παράλληλα αρκετά προσωπικά άλμπουμ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70. Θα δούμε κάποια από αυτά:

Chain of Love (1971)








Sing Children Sing (CBS 64202) 6/71





Θα ήταν κρίμα αν αυτό το άλμπουμ χανόταν στο σωρό, επειδή εδώ είναι ένα πραγματικό, αν όχι βαρυσήμαντο ταλέντο για να ανταγωνιστεί τα πιο διάσημα γυναικεία ταλέντα πέρα από τον Ατλαντικό...Η δύναμη που βγάζουν τα τραγούδια της πηγάζει από την απλότητα και την ειλικρίνεια...

Love Song (1971)








Το ντεμπούτο της Duncan είναι το καλύτερο της, ένα πολύ καλό άλμπουμ του γένους τραγουδοποιού / τραγουδιστή (ένα άλμπουμ που ανέμενε την Natalie Merchant πολλά-πολλά χρόνια).
Ένα άλμπουμ που περιέχει μία καλή μπάντα που κάνει backing, όπως και το "Love Song", που έγινε διάσημο από τον Elton John.

Crying in the Sun (1971)







Ένα άλμπουμ που θα κάνει ευτυχισμένους όσους είναι φαν του γένους αυτού. Η γραφή της είναι ευγενική και σχολαστική, οι συνθέσεις και το στυλ της εκλεπτυσμένα, χωρίς όμως τις μικρές ατέλειες που κάνουν μοναδικό ένα πολύ καλό άλμπουμ. Είναι καλή αλλά όχι απαιτητική μουσική. Άκου για παράδειγμα τα αδιάφορα backing vocals στο "Help Me Jesus", για να διαπιστώσεις που ένας καλός συνεργάτης ή παραγωγός θα είχε βοηθήσει να γίνει πιο ενδιαφέρον το πράγμα. Το αγαπημένο μου είναι το 7-λεπτο "Mr. Rubin", το οποίο έχει τρομερή lead guitar από τον πανταχού παρών Chris Spedding. Αν είχε επιτρέψει σε περισσότερα τραγούδια της να γίνει κάτι ανάλογο, θα μιλούσαμε τώρα για ένα τρομερό άλμπουμ αυτού του μουσικού γένους.

Mr. Rubin (1971)







Η Duncan είναι πάρα πολύ ασυνήθιστη για Αγγλίδα τραγουδοποιός / τραγουδίστρια, με έναν ήχο επηρεασμένο από την West Coast, αξιοσημείωτες country και γκόσπελ επιρροές και πλούσιο backing από την μπάντα που παίζει και περιλαμβάνει τον Elton John στο πιάνο. Το αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικό και για κάποιους το "Love Song" της που διασκευάστηκε από τον Elton John και την Olivia Newton-John, ανάμεσα σε άλλους είναι το καλύτερο τραγούδι από αυτήν μακράν.


Earth Mother (CBS 64807) 9/72






Αυτό υποστηρίζουν αρκετοί ότι είναι το καλύτερο άλμπουμ της, όμως πάσχει λίγο όπως και το ντεμπούτο της. Χρειάζονται τα τραγούδια κάτι περισσότερο, κάτι παραπάνω να εμπλουτιστούν. Το ομότιτλο κομμάτι, το πιο κοντινό στην rock ίσως είναι το καλύτερο εδώ μέσα, με δυναμικό στίχο και μελωδία που αιχμαλωτίζει το αυτί.

Earth Mother (1972)






Σε άλλα τραγούδια πειραματίζεται στο στυλ λιγάκι, αλλά ακόμα και τα πιο παράξενα τραγούδια βγαίνουν τόσο ήρεμα για να αναδείξουν τις φοβερές της φωνητικές ικανότητες και την γραφή της.

If It's All the Same to You (1972)







Everything Changes (GM GML1007GM) 1974






Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα εδώ, καθώς το στυλ παραμένει όπως στα προηγούμενα δύο LP, αν και ίσως εδώ διακρίνονται λίγο περισσότερες επιρροές από τα 60ς και λιγότερες επιρροές από την Αμερική. Αλλά εδώ μιλάμε για το καλύτερο σετ τραγουδιών της.

The Serf (1974)







H Duncan συνέχισε για να κάνει ακόμα δύο άλμπουμ, το Moon Bathing (1975) και το Maybe It's Lost (1977).

Broken Old Doll (1974)







Η Lesley Duncan πέθανε το 2010 μετά από μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας. Ήταν ένα σπάνιο, αξιαγάπητο και υποτιμημένο ταλέντο. Έβαλε την οικογένεια πριν την μεγάλη της αγάπη έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν θα έφτανε το στάτους μίας σταρ.

Resque Me (1975)






Η φωνή της όμως πάντοτε θα ακούγεται, ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν όλοι τα προσωπικά της άλμπουμ, όσο ακούει ακόμα κάποιος τους Pink Floyd, την Dusty Springfield, τους Dave Clark Five ή αυτό το κομμάτι:

Alan Parsons Project - If I Could Change Your Mind (1979)


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης