Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020










BADGER











UK Rock / Prog / Soul











Οι Βadger ήταν ένα είδος supergroup που φτιάχτηκαν από τον Tony Kaye, που έπαιζε keyboards αφού έφυγε από τους Yes, μαζί με τον David Foster, που ήταν με τον Jon Anderson στους The Warriors πριν σχηματιστούν οι Yes. Μετά στο σχήμα μπήκε ο ντράμερ Roy Dyke (Ashton), ο οποίος επέλεξε τον Brian Parrish (Parrish & Gurvitz) για να συμπληρωθεί το lineup.
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους ήταν ηχογράφηση από live, από support στους Yes, τον Δεκέμβριο του 1972. Κυκλοφόρησε δε τον Απρίλιο του 1973. Οι Βadger έκαναν και ένα στούντιο άλμπουμ το 1974.

White Lady (1974)






One Live Badger (Atlantic K 40473) 4/73




Ένα είδος πρωτόγονου ήχου Yes...Μία αναπόφευκτη σύγκριση. Ο τρόπος που παίζουν είναι πολύπλοκος, με μεγάλη αλληλεπίδραση της κιθάρας. Γενικά ένα πολύ καλό άλμπουμ με μουσική που μπορούμε να ακούμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Fountain (1972)






Παρά την μεγάλη διαφήμιση, αυτό το πολύ καλό LP δεν είχε εμπορική επιτυχία. Ίσως η progressive που ήταν τότε στα πάνω της να μην έδωσε την δυνατότητα για επιτυχία σε αυτό το πιο κοντά στην rock άλμπουμ που διαθέτει περισσότερα κοινά με τα άλμπουμ των Yes (στην δεκαετία του 80), των Asia ή των Magnum.

Wheel of Fortune (1972)






Το "Wheel of Fortune", το "Wind of Change" και το "Preacher" είναι AOR Αμερικανικού στυλ, βασισμένα στα keyboards, αλλά ακούγονται εκτός χρόνου για την εποχή. Ένα τρομερής ποιότητας άλμπουμ, λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για live.

Wind of Change (1973)








White Lady (Epic 80009) 1974







Εδώ ο Tony Kaye κάνει μία στροφή 180 μοιρών και ενώνει τις δυνάμεις του με τον Άγγλο blue-eyed soul Jackie Lomax. Όλα τα τραγούδια έχουν γραφεί ή συν-γραφεί από τον Lomax. Μία τεράστια αλλαγή στον ήχο, χωρίς καμία σύνδεση με το προηγούμενο live LP.

Listen to Me (1974)






Το άλμπουμ είναι καλοφτιαγμένο, με πολύ καλό παίξιμο και πολύ καλλιεργημένο, όμως όχι ιδιαίτερα συναρπαστικό. Θα αρέσει πολύ σε φαν του Boz Scaggs και των Doobie Brothers την περίοδο του Michael MacDonald

Everybody - Nobody (1974)







αλλά μάλλον δεν θα κάνει πολύ αίσθηση σε φαν της prog ή της ψυχεδέλειας και ο Lomax έκανε χρήση του lineup στα ακόμα καλύτερα δύο, εξαιρετικά πρώτα σόλο άλμπουμ του. Στο ομότιτλο κομμάτι στην κιθάρα βρίσκεται ο Jeff Beck.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης