Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020











JIMMY CAMPBELL











Singers / Songwriters of 60's & 70's









Η καριέρα του Jimmy Campbell άρχισε από τους The Panthers, το πρώτο γκρουπ του με το οποίο είχαν κάνει support στους Beatles. Με αυτό το γκρουπ παρουσίαζαν σε κλαμπ και μετά από την πρόταση του παρουσιαστή ενός σόου, το οποίο γυριζόταν στο κλαμπ εκείνο, άλλαξαν το όνομα τους στο The Kirkbys. Με την έλευση της ψυχεδελικής εποχής μετονομάστηκαν σε 23rd Turnoff. O Campbell κατείχε το χάρισμα να γράφει και να ερμηνεύει και ηχογράφησε τρία σόλο άλμπουμ σε διάστημα τριών χρόνων.

In My Room (1970)






Son of Anastasia (Fontana STL 5508) 4/69






Απαλά και με νοσταλγία ερμηνευμένα τραγούδια μίας απλής φιλοσοφίας, καθημερινότητας και χρήσιμων συμβουλών, τα οποία διαθέτουν πολύ γοητεία και είναι αρκετά ελκυστικά. Έχει μία ποιότητα Dylan / Donovan / McWilliams.

Lyanna (1969)







Τραγουδοποιός και τραγουδιστής-ένα τρομερό ταλέντο...Διαθέτει ευφράδεια, έχει μία δραματική αίσθηση, μία αίσθηση του σωστού. Γράφει πολύ όμορφα. Αλλάζει το mood τέλεια. Τραγουδάει όσο ποιοτικά το κάνουν οι καλύτεροι folkies. Γράφει με ειλικρίνεια και με αυτί ανοιχτό στον λυρισμό. Ακούστε αυτό το άλμπουμ και δεν θα το μετανιώσετε.

On a Monday (1969)







Δοσμένο με μία ελκυστικά εύθραυστη φωνή (και με μία Scouse προφορά), αυτό το πολύ αξιοθαύμαστο σόλο ντεμπούτο άλμπουμ του τραγουδοποιού, είναι ένας συνδυασμός από δυνατές μπαλάντες και νοσταλγική pop, με ανεπιθύμητα χιουμοριστικά στοιχεία ριγμένα μέσα. Στην πρώτη κατηγορία (μπαλάντες), το "Mother's Boy" και το "Elisa Cope Is Dead" είναι απόλαυση, όπως είναι και μία αποστεωμένη ερμηνεία του "Michaelangelo", που για τους φαν της ψυχεδέλειας είναι περισσότερο γνωστό από τους 23rd Turnoff.

Mother's Boy (1969)







Στην δεύτερη κατηγορία (pop), το "Another Vincent Van Gogh" και το "Bright Side of the Hill" είναι κορυφή, όπως και το "On a Monday" με την ανατολίτικη χροιά. Τα περισσότερα τραγούδια έχουν βασικά συνθέσεις με κιθάρα / φωνή, αν και περιστασιακά παίζει και φλάουτο, κρουστά και έγχορδα.

You'll Break My Heart In Two (1969)







 Η παρουσία kazoo σε τέσσερα κομμάτια είναι λίγο εκνευριστική, αλλά γενικά όλο αυτό είναι ένα αξιολάτρευτο LP για τους φαν των μελωδικών τραγουδοποιών / τραγουδιστών και περιέχει ένα μεγάλο αριθμό τραγουδιών (16 το σύνολο).


Half Baked (Vertigo 6360 010) 9/70






Ήρεμη soft-rock, γεμάτη με πολύ όμορφα έγχορδα, πολύ όμορφο στίχο και συμβολισμό και την αγορίστικη φωνή του Campbell, που είναι απλή, κατανοητή και σε ηρεμεί στ'αλήθεια. Ένα εξαιρετικό άλμπουμ και άξιο όλων των επαίνων, επειδή είναι ποιητικό, διακριτικό και πολύ καλό!

Dulcie (It's December) (1970)







Ο Campbell κάνει κάποια όμορφα, σχεδόν folk κομμάτια με την συνοδεία μόνο της κιθάρας και για να δείξει ότι μπορεί να ροκάρει με τα καλύτερα από αυτά-ερμηνεύει δυναμικά δυο rock θέματα σαν αυτά που έγραφε ο Lennon. Π.χ. ακούστε εδώ:

Half Baked (1970)






Οι μελωδίες του είναι όμορφες και οι στίχοι ενδιαφέροντες... Ακούστε το όλο!


Jimmy Campbell's Album (Philips 6308 100) 5/72







Αν και το εξώφυλλο είναι πολύ χιουμοριστικό και το άλμπουμ εμφανίστηκε τον καιρό που η επιρροές από την mainstream pop άρχιζαν να ΄πνίγουν΄ το κίνημα /γένος των τραγουδοποιών / τραγουδιστών, το τελευταίο σόλο άλμπουμ του Campbell είναι εντυπωσιακά συνεσταλμένο και συγκρατημένο.

By the Light of a Lamp (1972)






Υπάρχουν μερικά εύθυμα τραγούδια σε γενικές γραμμές ("Salvation Army Citadel", "Paris, You're in Paris"), αλλά μία λυπητερή, νοσταλγική αίσθηση έχει διαποτίσει σχεδόν τα πάντα εδώ μέσα.

Baby, Walk Out With Your Darling Man (1972)







Δεν είναι απελπισία, αλλά κομμάτια σαν τα "By the Light of a Lamp", "Snow Covered Street", "Darling Sweetheart", Maudie" και το "It's Just Like a Girl" χαρακτηρίζονται από την μελαγχολική τους προσέγγιση.

It's Just Like a Girl (1972)






Στην πραγματικότητα, παρά κάποια ελαφριά ενορχήστρωση, αυτό το άλμπουμ συχνά ακούγεται περισσότερο σαν μία συλλογή από demos, παρά σαν ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Είναι το σπανιότερο άλμπουμ του Campbell, αλλά αξίζει να το ψάξει κανείς, αν είναι φαν του προσεγμένου και διακριτικού είδους των τραγουδιστών / τραγουδοποιών.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης