Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020







VISION OF SUNSHINE







Progressive Folk Unknowns






Το Billboard έγραψε ότι "η μπάντα που είναι γνωστή ως Vision of Sunshine έχει εμφανιστεί με ένα μοναδικό ήχο στο ντεμπούτο LP τους. Η χρήση τόσο ασυνήθιστων οργάνων όπως φλάουτο, celeste, calliope και harpichord σε ένα rock σχήμα, μαζί με την στοιχειωτική σοπράνο φωνή της Jane Boltinhouse δημιουργούν ένα αιθέριο ήχο που δεν είναι μόνο διαφορετικός αλλά και ευχάριστος. Το "She Said" και το ομότιτλο κομμάτι είναι τα καλύτερα τραγούδια τους".

Summer Sundown Woman (1970)





Vision of Sunshine (Avco Embassy AVE 33007) 3/70





Το κουιντέτο από την California είχε ηγέτη τον Gerald Hauser, ο οποίος διατηρούσε ρομαντικό δεσμό με την τραγουδίστρια Jane Boltinhouse. Έκαναν πρόβες στο σπίτι του τηλεοπτικού αστέρα Bob Denver, φτιαγμένο στο πανέμορφο τοπίο της λίμνης Sherwood, που ο ντράμερ Andy Douglas περιέγραψε αργότερα ως ένα μεγάλο play room που είχε ακριβώς από κάτω την πισίνα και είχε θέα στην λίμνη. Η σχέση τους με τον Denver έγινε μέσω του κιθαρίστα Mike DeTemple, ο οποίος πρόσεχε το σπίτι του όσο έλειπε.

Bizarrek Kind (1970)





Ηχογραφημένο στα θρυλικά Sunset Sound Recorders στο Hollywood, το μοναδικό LP τους έγινε με παραγωγό τον Howie Kane των Jay & the Americans και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1970.
Αν και ήταν δυσαρεστημένοι από την απροθυμία της εταιρείας να πληρώσει τους session μουσικούς που χρησιμοποιήθηκαν στο άλμπουμ, η μπάντα το προμόταρε με live στο κλαμπ Troubadour στο Hollywood και στο Greek Theatre στο Los Angeles, αλλά διαλύθηκαν ενώ ήταν σε περιοδεία, λίγο μετά την γέννηση της κόρης των Hauser και Boltinhouse, το 1970.

For You Alone (1970)





Ταυτοχρόνως διαλύθηκε και η σχέση του ζευγαριού με την Boltinhouse να αναχωρεί για να βρει τον εαυτό της. Ο Hauser επέστρεψε στο Los Angeles και σταδιακά έχτισε όνομα ως ηθοποιός, με το όνομα Wings Hauser (με συμμετοχή στην σειρά Ατίθασα Νιάτα, Χτυποκάρδια στο Μπέβερλυ Χιλς και άλλα). Στο μεταξύ το άλμπουμ τους ξεχάστηκε για δεκαετίες, αν και απέκτησε cult κοινό που συνεχώς αυξανόταν.

Vision of Sunshine (1970)





Αν και το όνομα της μπάντας και το εξώφυλλο του άλμπουμ υπαινίσσονται sunshine pop, είναι κάτι διαφορετικό. Στην πραγματικότητα είναι όμορφη και μερικές φορές πολύπλοκη progressive folk, με πλούσια ενορχήστρωση που χτίζεται γύρω από τα κρουστά, το τσέλο και τα φλάουτα. Κάποιες φορές σου δίνει την εντύπωση ότι είναι "λίγο", αλλά η γραφή είναι επίμονα καλή και τα double-tracked γυναικεία φωνητικά αιθέρια.

She Said (1970)





Είναι δύσκολο να κάνεις σύγκριση με σύγχρονα του LP. Το πιο κοντινό που σκέφτομαι είναι μία μίξη από It's a Beautiful Day στο πρώτο άλμπουμ τους και από The Incredible String Band στα πιο βατά τους σημεία. Ένα χαμένο διαμάντι.

Wings Hauser aka Gerald Hauser

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης