Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020









3's A CROWD










Canadian Folk-Pop










Ο Καναδάς είναι γνωστό ότι πάντα διέθετε φανταστικές μουσικές σκηνές σε κάθε εποχή. Μία περίπτωση τέτοια ήταν και αυτή της folk μπάντας με το περίεργο όνομα 3's A Crowd. Μέσα σε αυτό το σχήμα βρίσκονται πολλοί μελλοντικοί διαμορφωτές των μουσικών πραγμάτων όπως θα δείτε.

Let's Get Together (1967)






Christopher's Movie Matinee (Dunhill DS 50030) 12/67






Το ένθετο εδώ μας λέει "Produced & directed by Mama Cass Elliot & Steve Barri" και μόλις μπαίνει το "Let's Get Together" αναρωτιέσαι αν επίσης η Mama Cass κάνει τα φωνητικά. Δεν τα κάνει όμως στην πραγματικότητα. Είναι η Donna Warner που κάνει μία πειστική μίμηση της ταλαντούχας κυρίας. Το υπόλοιπο άλμπουμ συνεχίζει σε ένα παρόμοιο παλμό με αυτόν των Mamas & Papas, πράγμα όχι κακό, εκτός του ότι σου ανοίγει την όρεξη να ακούσεις όλο το άλμπουμ. Στην πραγματικότητα είναι μάλλον η καλύτερη διασκευή του τραγουδιού και συναγωνίζεται στα ίσια την ορίτζιναλ. Στους 3'ς A Crowd δόθηκε μία πολύ γυαλιστερή παραγωγή στην ηχογράφηση, αλλά και στο άλμπουμ.

Coat of Colors (1967)






Σε παραγωγή των Καλιφορνέζων γαλαζοαίματων Mama Cass Elliot και Steve Barri, αυτό το λαμπρό Καναδικό folk-rock άλμπουμ είναι γνωστό σε κάποιους επειδή παρουσίαζε τον συνοδοιπόρο και ακόλουθο του Neil Young, Ken Koblun και τον cult τραγουδιστή / τραγουδοποιό David Wiffen. Δεν είναι όλο πρώτης τάξεως, αλλά περιέχει κατά πρώτον μία από τις καλύτερες διασκευές που έγιναν ποτέ στο τραγούδι του Valenti, "Let's Get Together", που είπαν οι Youngbloods, το ακαταμάχητα αφοπλιστικό "Coat of Colors", το στοχαστικό "Wasn't It You?" και το σήμα κατατεθέν τους "Bird Without Wings".

Bird Without Wings (1967)






H Donna Warner τραγουδάει δυναμικά χωρίς να στριγγλίζει και οι συνθέσεις του Jimmie Haskell είναι διακριτικές και ντελικάτες. Τέσσερα από τα τραγούδια είναι του Bruce Cockburn (που αργότερα έγινε και μέλος της μπάντας) και τον δείχνουν να έχει ήδη μία εντυπωσιακή αντίληψη στην τραγουδοποιία. Παρεμπιπτόντως το Christopher's Movie Matinee ήταν και ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ για την Καναδική αντικουλτούρα, που η μουσική του ήταν από τους 3'ς A Crowd.

Wasn't It You? (1967)






Ηχογραφημένο στην Αμερική, όπου και κυκλοφόρησε, αυτό το μοναδικό άλμπουμ της Καναδικής μπάντας δεν είχε τόσο παρόμοιο ήχο με τους Mamas & Papas, παρά το γεγονός ότι κινούνταν στον ίδιο χώρο. Εδώ βρίσκεται η ορίτζιναλ εκτέλεση του "Gnostic Serenade" που απογείωσε ο Tom Rush κάποια χρόνια αργότερα και η μουσική είναι αρμονική folk-pop, με πλούσιες ενορχηστρώσεις από τον πανταχού παρών Jimmie Haskell. Αρκετά μέλη της μπάντας συνέχισαν σε πολύχρονες μουσικές καριέρες συμπεριλαμβανομένου του Trevor Veitch, που έγραψε, έπαιξε ή έκανε την παραγωγή σε διεθνή χιτ για την Donna Summer, την Laura Branigan και την Toni Basil.

Gnostic Serenade (1967)






Αυτό το μοναδικό άλμπουμ της μπάντας από τον Καναδά είναι μία καταπληκτική συλλογή που αντέχει εκπληκτικά καλά στο πέρασμα του χρόνου. Ηχογραφημένο τον Οκτώβριο του 1967, τα highlights που περιλαμβάνει είναι τα folk-rock "Drive You Away" (σε γραφή του γεννημένου στην Αγγλία David Wiffen) και το "Bird Without Wings", συν την μελαγχολική μπαλάντα "Cotton Candy Man", γραμμένη από τον Bruce Cockburn, ο οποίος επίσης έγραψε ακόμα δυο τραγούδια.

Cotton Candy Man (1967)





Το αληθινό διαμάντι είναι το στοιχειωτικό "Gnostic Serenade", που δείχνει πόσο ταλέντο είχε ο Wiffen σαν τραγουδιστής. Η Καναδική κυκλοφορία του άλμπουμ (RCA 50030) ήταν μονοφωνική.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης