Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020










HARUMI











The Birth of the Rising Sun













Ο Harumi Ando πάντοτε διασκέδαζε να τραγουδάει για τους φίλους του, όμως στην διακριτική ατμόσφαιρα του σαλονιού του, με την αμεσότητα που διέπει ένα τέτοιο χώρο. Ωστόσο στις αρχές του 1968 βρέθηκε στο στούντιο και ο μάνατζερ του, Mark Joseph, αισθάνθηκε λίγο ανήσυχος. Όμως ο Harumi χαμογέλασε όταν είδε τον παραγωγό του, Tom Wilson, να μπαίνει στο στούντιο χτυπώντας ένα ταμπουρίνο, καθώς ανατολίτικες μουσικές γέμιζαν το χώρο.

Hello (1968)






Harumi (Verve Forecast FT / FTS 3030-2X) 3/68






Ντυμένο με ένα από τα πιο ελκυστικά εξώφυλλα της εποχής, αυτό το διπλό LP του Νεουορκέζου Harumi Ando είναι πραγματικά εξουθενωτικό.

Don't Know What I'm Gonna Do (1968)






Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ελάχιστες Γιαπωνέζικες επιρροές, παρά την υπόσχεση στο οπισθόφυλλο "Learn of the birth of the rising sun-a freakout Easternese-and know Harumi".

What a Day for Me (1968)






Το τραγούδι δεν είναι το δυνατό χαρτί του Ando, ο οποίος έχει την τάση να σιγοτραγουδάει και είναι μυστήριο το πως κρίθηκε ότι αξίζει ένα τόσο υπερπολυτελές και υπέροχο εξώφυλλο.







Ο πρώτος δίσκος αποτελείται από 11 τραγούδια. Το κομμάτι που ανοίγει "Talk About It" είναι ένα cool pop κομμάτι, αλλά από εκεί και πέρα ξεφεύγει από μπαλάντες μέχρι soft-rock, με λίγα πράγματα στην διαδρομή να ζωντανεύουν το άλμπουμ.

Hurry Up Now (1968)






Άλλο ένα αξιόλογο κομμάτι είναι το "Caravan", αν και η διασκευή των Rotary Connection είναι ανυπέρβλητη. Το "First Impressions" κάπου στην μέση του έχει μία ευχάριστη αναφορά στο "Bourree in E Minor" του Bach, θέμα που συναντάμε ένα χρόνο αργότερα στο "Drivin' BacHwards" από τους Bakerloo και ακόμα πιο μετά από τους Jethro Tull με το πιο γνωστό στην χώρα μας "Bouree".

First Impressions (1968)






Ο δεύτερος δίσκος αποτελείται από δύο ατέρμονα κομμάτια-το "Twice Told Tales of the Pomegranate Forest" (που συνδυάζει κότο (είναι Ιαπωνικό έγχορδο παραδοσιακό μουσικό όργανο), μπόνγκο κλπ με ομιλία και σχόλια από τον Ando και τον DJ Rosko)

Fire By the River (1968)






και το "Samurai Memories" (στο οποίο ο Ando, η αδελφή του και οι γονείς του...μουρμουράνε μέσα σε ένα παράτονο rock τζαμ. Αν μπορέσετε ακούστε τον δεύτερο δίσκο παραπάνω από μία φορά...



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης