Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020








THE GORDIAN KNOT










Sunshine Pop Unknowns










Αυτό το πενταμελές γκρουπ σχηματίστηκε γύρω στο 1964 στο πανεπιστήμιο του Mississippi. Δεν ήταν απλά καλοί παίκτες. Ήταν καινοτόμοι για την εποχή τους. Δεν ήταν ΄δήθεν΄. Η μουσική τους, όπως και ο ήχος τους αγγίζουν τον ακροατή, είτε πρόκειται για τραγούδι χαρούμενο και ελεύθερο σαν τον άνεμο μια καλοκαιρινή ημέρα, είτε για τραγούδι που αποκαλύπτει μία πιο σκοτεινή πτυχή της ζωής.

The Year of the Sun (1968)






Tones (Verve V6 5062) 1968






Εξαιρετικά υψηλής ποιότητας άλμπουμ το ντεμπούτο των The Gordian Knot. Το LP περιέχει τζαμάρισμα με το "If Only I Could Fly" (που προοριζόταν για top 40), ένα με country γεύση ("I Can't Be Hurt Anymore") και κάποια άλλα κομμάτια που αξίζουν να ακουστούν πολύ χαλαρά. Ήπιος ήχος με γλυκιά απόδοση από ένα καλογυαλισμένο γκρουπ.

Carraway Stream (1968)





Ένα καθαρά επαγγελματικό γκρουπ. Δυστυχώς μερικές φορές τα φωνητικά τους ακούγονται σαν εκείνα τα ανώνυμα γκρουπ που ξεπήδησαν από την Philadelphia στα 50ς. Οι Knot, στα σίγουρα όμως είναι πολύ καλύτεροι από εκείνα τα γκρουπ. Έχουν εκείνη την ευελιξία και το εύρος στα φωνητικά που τους παρασύρει έξω από την ταμπέλα της καθαρής rock.

We Must Be Doing Somethin' Right (1968)





Ο ντράμερ Dulin Lancaster Jr. έχει κάποιες καλές στιγμές και τα τραγούδια αν και γενικά είναι ΄αθώα΄, μελωδικά είναι κάτι το φρέσκο για την εποχή.

Strong Wind Blowin' (1968)






Μελωδική pop με ένα soft psych θέμα, το πολύ καλό "Year of the Sun". Υπάρχει η τάση για να τους συγκρίνει κανείς με τους The Association, αλλά τους λείπει η μελωδική γοητεία αυτής της μπάντας.
Το σημείο καμπής στην καριέρα τους ήταν ένα πάρτυ της Nancy Sinatra. Της άρεσαν τόσο πολύ που τους ζήτησε να την συνοδεύσουν σε ένα ταξίδι στο Βιετνάμ. Με την επιστροφή τους, έκλεισαν για ένα εξάμηνο στο P.J.'s, ένα φημισμένο κλαμπ στο LA.

Broken Down Ole Merry-Go-Round (1968)






Μέλη του γκρουπ ήταν οι:
Pat Kincade - lead guitar, φωνητικά
Dulin Commodore Lancaster Jr. - ντραμς
J.D. Lobue - πιάνο, όργανο και φωνητικά
Leland Russell - μπάσο και φωνητικά
James Dexter Weatherly - φωνητικά και κιθάρα
Το "Year of the Sun" συμπεριλήφθηκε σε ένα από τα compilation με τίτλο Fading Yellow το 2003, από όπου και ξέθαψα το αξιόλογο αυτό γκρουπ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης