Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020









GINHOUSE









Hard Rock / Progressive Unknowns










Οι Ginhouse ήταν ένα τρίο από το Newcastle και αποτελούνταν από τους Stewart Burlison (μπάσο και φωνητικά), Geoff Sharkey (κιθάρα και φωνητικά) και David Whitaker (ντραμς). Η μπάντα που έπαιζαν οι Burlison και Whitaker πριν, είχε το όνομα Household και είχε ένα κομμάτι που λεγόταν "Ginhouse Blues", έτσι αποφάσισαν να κρατήσουν το Ginhouse, μιας και όλοι τους ήταν δοσμένοι στα blues και στην jazz. Στα live είχαν την φήμη ότι ήταν αξεπέραστοι.

The Morning After (1971)






Ginhouse (B&C CAS 1031) 4/71






Έχουν μία ενδιαφέρουσα, αν και περιορισμένη προσέγγιση. Κάνουν προσπάθειες να αποφύγουν τους περιορισμούς του κλασικού lineup (κιθάρα / μπάσο / ντραμς), προσθέτοντας πιάνο, όργανο και κάποιου είδους αυλό. Το πρώτο τρακ "Tyne God", αρχίζει υποσχόμενο μυστήριο, αλλά μετατρέπεται σε συνηθισμένο heavy riff. Υπάρχουν επίσης δυο κομμάτια αλα Black Sabbath.

The Journey (1971)






Οι Ginhouse δεν είναι ιδιοφυΐες, ούτε διαμορφωτές μουσικών τάσεων, αλλά ό,τι παίζουν είναι δεμένο, καλά δομημένο και φιλικό προς τα αυτιά. Αν αναλογιστεί κανείς ότι επαγγελματικά είχαν μόνο δύο μήνες ενεργοί, πριν το ντεμπούτο τους, αυτή ήταν μία πραγματικά εξαιρετική δουλειά.

Sun in a Bottle (1971)






Αυτό το τρίο από το Newcastle κέρδισε τον διαγωνισμό που οργάνωσε η Melody Maker το 1970. Παίζουν τυποποιημένο heavy rock, με στηρίγματα στην progressive και το άλμπουμ τους είναι αξιοσημείωτο, ως ένα από τα άλμπουμ που περιέχει μία εξαιρετική διασκευή των Beatles ("And I Love Her"), προσαρμοσμένο φυσικά στο γένος που έπαιζαν.

And I Love Her (1971)






Το χειροποίητο σκίτσο που έχει μπει στο εξώφυλλο, δείχνει την μπάντα μας σε ένα ερειπωμένο σπίτι στις όχθες του Τάμεση.  Το εξώφυλλο έχει μία εσωτερική θήκη για τον δίσκο και είναι ιδιαίτερα σπάνιο να βρεθεί σε καλή κατάσταση (το ορίτζιναλ).

Tyne God (1971)



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης