Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020









THE PARLOUR BAND


aka


A BAND CALLED O










Hidden Gems








Κάποτε υπήρξε μία χαρισματική μπάντα που λεγόταν The Parlour Band. Οι μουσικοί που την αποτελούσαν ήταν οι:
Peter Filleul - φωνητικά, keyboards, ρυθμική κιθάρα
Pix - φωνητικά, κιθάρα
Craig Anders - φωνητικά, ηλεκτρική, ακουστική και slide κιθάρα
Mark Ashley Anders - φωνητικά, μπάσο
Jerry Robins - κρουστά
Η μπάντα έτυχε της προσοχής του θρυλικού μουσικού παραγωγού John Peel και είχε λάβει μεγάλη προβολή, κατά την δεύτερη ενσάρκωση της ως A Band Called O. Κι αν αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες, τουλάχιστον οι άνω των πενήντα ετών είναι πιθανόν ότι θυμάστε να ακούγεται αυτό εδώ το πραγματάκι:

A Smile Is Diamond (1976)







Is a Friend? (Deram SDL 10) 5/72





Ένα από τα σπανιότερα LP από την Deram, αυτή είναι μία μελωδική και προσεκτικά φτιαγμένη συλλογή καλοκαιρινής διάθεσης progressive pop / rock από το Guernsey, με εντυπωσιακές φωνητικές αρμονίες και ωραία, χαλαρή αλληλεπίδραση.

Spring's Sweet Comfort (1972)






Ίσως ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζει είναι το "Pretty Haired Girl", το οποίο έχει ένα αξιαγάπητο σκοπό και τελειώνει με phased κιθάρα (εφέ), αλλά πραγματικά εδώ μιλάμε για ένα δίσκο που τα στάνταρντ του διατηρούνται καθ όλη την διάρκεια του.

Pretty Haired Girl (1972)





Οι παίκτες είναι άριστοι επαγγελματίες, όμως η εποχή για τα chart ήταν περισσότερο για τα glam γκρουπ δυστυχώς, έτσι η μπάντα μας αν και έβγαλε ένα τέλειο άλμπουμ καταδικάστηκε στην αφάνεια.

Forgotten Dreams (1972)






Ένα από τα προσωπικά μου καλύτερα άλμπουμ με ονειρικά και ευαίσθητα κομμάτια, που πάντοτε θα παίρνει στροφές στο πικάπ, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Don't Be Sad (1972)






Ένα μικρό κλασικό, ένα πολύ ευχάριστο μελωδικότατο progressive άλμπουμ, που αξίζει να φέρνει στροφές στο πικάπ όσων είναι λάτρεις της μελωδικής μουσικής και επίσης αξίζει και αρκετές εκατοντάδες λίρες (χιλιάδες ευρώ) για να το προμηθευτείς.


A Band Called O / The O Band






Lady Beatrice (1974)






Ο ηγέτης Pete Filleul αργότερα πήγε στους Climax Blues Band, ενώ οι υπόλοιποι κυκλοφόρησαν διάφορα LP ως A Band Called O, και ως The O Band.

Sleeping (1975)






Μετακομίζοντας στο Leicester και χωρίς πια τον ηγέτη τους, άλλαξαν το όνομα τους σε A Band Called O και έκαναν δύο άλμπουμ το A Band Called O (1974) και το Oasis (1975).

Coasting (1976)







Αλλάζοντας εταιρεία από την CBS στην United Artists, άλλαξαν το όνομα τους σε The O Band και έκαναν ακόμα δύο άλμπουμ το Within Reach (1976) και το τελικό τους The Knife (1977), αφού είχαν πριν βγάλει ένα EP το Look to the Left, Look to the Right.

Venus Avenue (1977)






Οι δουλειές τους αυτές είναι αξιόλογες και σαν μπάντα έλαβαν αρκετά μεγάλη έκθεση όταν τους πρόβαλε αρκετές φορές ο θρυλικός ραδιοφωνικός παραγωγός John Peel.

Within Reach (1976)






Η μπάντα είχε το ίδιο μάνατζμεντ με τους Man, μάλιστα μερικές φορές έκανε τουρ μαζί τους. Ήταν πολύ γνωστοί για τις live εμφανίσεις τους. Στα τέλη του 1977 η μπάντα μας διαλύθηκε οριστικά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης