Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020











GULLIVER











Fine Joyful Rock













Αυτή ήταν η μπάντα του Daryl Hall, που πριν γίνει γνωστός με τον John Oates έπαιξε ατόφια rock μουσική, έχοντας σαν πρότυπα τους Beatles, τον Chuck Berry και άλλους. Έκαναν μόνο ένα άλμπουμ το 1970, το οποίο είναι γεμάτο από δικά τους τραγούδια με πολύ καλή ερμηνεία και παίξιμο.

Everyday's a Lovely Day (1970)





Gulliver (Elektra EKS-74070) 8/70




Είχα ένα όμορφο διάλειμμα ακούγοντας τον δίσκο των Gulliver. Ούτε heavy, ούτε hard rock, αλλά η μουσική τους πάντοτε να ταλαντεύεται με ένα χαρωπό και φυσικό ρυθμό.

Seventy (1970)






Τα τραγούδια (όλα ορίτζιναλ) είναι ασυνήθιστα ενδιαφέροντα. Αν το "Angelina" είναι κομματάκι στην συναισθηματική πλευρά, τα υπόλοιπα σε αποζημιώνουν. Είναι προφανές ότι οι μουσικοί της μπάντας μας είχαν ακούσει μεγάλο μέρος καλής rock μουσικής, καθώς όπως μπορείς να διαπιστώσεις ανιχνεύονται ίχνη από Chuck Berry μέχρι Beatles.

Rose Come Home (1970)






Ωστόσο δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό, αφού οι επιρροές αυτές έχουν γίνει η βάση για τέτοια καλή μουσική. Μουσική χωρίς πολύ φιλόδοξες δομές, απλά πολύ καλό τραγούδι και παίξιμο.

I'm Really Smoking (1970)






Αυτή ήταν η μπάντα του κυρίου Daryl Hall, ο οποίος φαίνεται πολύ cool με το μπλουζάκι του Batman καθώς ποζάρουν στο οπισθόφυλλο.
Χωρίς έκπληξη ακούμε αυτούς τους τύπους να κάνουν κάποια πολύ καλά τραγούδια, με highlight για μένα το "Rose Come Home". Το εκφραστικό υλικό αναμιγνύεται πολύ όμορφα με πινελιές από Beatles, όπως στο "Every Day's a Lovely Day", "Angelina" και "A Truly Good Song".

A Truly Good Song (1970)






Το άλμπουμ αυτό θα κάνει αίσθηση και στους φαν των Badfinger επίσης και δεν χρειάζεται να σου αρέσουν οι μετέπειτα δουλειές του Daryl Hall για να το εκτιμήσεις.
Ο κιθαρίστας Tim Moore (ο οποίος έγραψε αργότερα το "Rock N Roll Love Letter" (Bay City Rollers) και δούλεψε με τον Art Garfunkel) έχει κάποια κοινά στοιχεία με τους Nazz, ίσως λόγω της κοινής τοποθεσίας (Philadelphia).



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης