Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020









SEBASTIAN









Singers / Songwriters of 60's & 70's 










Εδώ έχουμε ένα άλμπουμ που κάνει τους συλλέκτες να σαστίζουν. Είναι ο Sebastian από το Quebec. Βασιζόμενος στο μικρό του όνομα, όπως έκαναν διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες που έχουμε δει από αυτή την μικρή γωνιά, κατάφερε να εντυπωσιάσει με το θαυμάσιο ντεμπούτο του Rays of the Sun.

Rays of the Sun (1970)





Rays of the Sun (MCA 7001) 11/70






Η πλειοψηφία του περιεχόμενου αποτελείται από soft-rock με πνευστά και έγχορδα. Ανακατεμένα με όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι δύο τραγούδια, που την παραγωγή έκανε ο ίδιος, δύο παρατεταμένες ονειρικές ψυχεδελικές μπαλάντες του ανώτερου επιπέδου ("Passages" και το ομότιτλο κομμάτι), κάτι που θα ευχόμασταν να είχε την ελευθερία να κάνει για όλο το άλμπουμ. Γιατί φαίνεται ότι γι'αυτό το στυλ ήταν πλασμένος.

Passages (1970)






Παρόλα αυτά κάποια καλή ζύμωση γίνεται σε αυτό το άλμπουμ και εκτιμάται ότι αξίζει να το ψάξει κανείς.
To "Back in Love Again" που ανοίγει το άλμπουμ θέτει τους τόνους από τις πρώτες νότες. Ο ήχος της ηχογράφησης κρυστάλλινος και οι συνθέσεις πολύ καλές.

Back in the Love Again (1970)






Την ενορχήστρωση αυτού του πλούσια ενορχηστρωμένου άλμπουμ που λέγεται Rays of the Sun, έκανε ο πιανίστας Roger Gravel της μπάντας Three Bars, που υπήρχε από τα τέλη των 50ς. Ο ίδιος κάθεται και στο πιάνο σε αυτό το άλμπουμ. Είναι ο τρόπος που ερμηνεύει ο Sebastian, καθώς και το ψυχεδελικό τοπίο που δημιουργείται στα καλύτερα δύο τραγούδια του άλμπουμ που αναφέραμε, που αναπόφευκτα μου έρχεται στο νου ο Darius, ένας ψυχεδελικός τραγουδιστής, τον οποίο έχουμε ακούσει από εδώ.

Elaine (1970)





Η φωνή του Sebastian εμπλουτίζεται με την δυναμική συνοδεία χάλκινων και εγχόρδων. Ίσως αν του δινόταν η ευκαιρία να κάνει αυτός την παραγωγή να μιλούσαμε τώρα για ένα δίσκο πραγματικά έργο τέχνης. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να πάρει μερικές στροφές στο πικάπ των φαν αυτού του μουσικού γένους.





ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης