Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020






WENDY & BONNIE






Genesis






To Genesis μπορεί να περιγραφεί ως ψυχεδελική pop με διαστάσεις που φτάνουν σχεδόν στα επίπεδα του Present Tense (Sagittarius) ή του Begin (Millennium). Η Wendy και η Bonnie δικαιωματικά εισάγονται στο βιβλίο με τα παιδιά-θαύματα μαζί με τον J.K. & Co., τον Mark Fry, την Emily που έχουμε δει από εδώ, αλλά και άλλες περιπτώσεις που θα δούμε στο μέλλον.

I Realized You (1969)





Genesis (Skye SK 1006D) 5/69




Η Wendy και η Bonnie είναι διαδοχικά στα 17 και στα 13!!!! χρόνια τους. Διαθέτουν γλυκές φωνές πολύ δεμένες μεταξύ τους και φανερά έχουν επηρεαστεί από τον παραγωγό και συνθέτη Gary McFarland. Η μουσική τους είναι light, ήρεμη, αμυδρά folky, πράγμα που προτιμούσε ο McFarland. Ακόμα πιο εντυπωσιακά η Bonnie παίζει ντραμς σε κάποια τραγούδια εδώ μέσα και ακόμα περισσότερο εντυπωσιακά, όλα τα τραγούδια είναι δικά τους! Ώριμα, με αυτοπεποίθηση, ειλικρίνεια να ακούγονται  τόσο όμορφα 50 χρόνια αργότερα.

The Paisley Window Pane (1969)





Ένα ωραία ηχογραφημένο σετ που περιλαμβάνει την γραφή και το ερμηνευτικό ταλέντο των νεαρών αδελφών Wendy και Bonnie Flower (δηλαδή ένα αληθινό Flower Power), υπό την καθοδήγηση του συνθέτη Gary McFarland. Είναι ήρεμο και χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία, αλλά περιέχει κάποια πραγματικά υπέροχα κομμάτια που παρέχουν μία ασυνήθιστη οπτική (δηλαδή κορίτσια στην εφηβεία) στην όλη ψυχεδελική εμπειρία της σκηνής του Σαν Φρανσίσκο.

Wendy



 Ιδιαιτέρως το χαρούμενο κομμάτι που ανοίγει "Let Yourself Go Another Time" και το στοχαστικό "The Paisley Window Pane" είναι κλασικά. Δεν είναι όλα τα κομμάτια της ίδιας ποιότητας, αλλά ο καθένας που αγαπά τον ήχο της Καλιφορνέζικης pop θα βρει κρυμμένους θησαυρούς εδώ μέσα.

Endless Pathway (1969)





Φτιαγμένο από δύο ταλαντούχες έφηβες αδελφές, αυτό είναι ένα όμορφο άλμπουμ από ήρεμη χίπικη pop-rock με jazz πινελιές και folk υπονοούμενα. Δύο από τα καλύτερα κομμάτια για πολλούς είναι αυτά στο τέλος: το στοιχειωτικό, ταξιδιάρικο "Children Laughing" και το πιο heavy "The Winter Is Cold", με το δυναμικό fuzz κιθαριστικό σόλο. Όσον αφορά στους πλούσιους, αλλά απλοϊκούς ήχους στα τέλη της δεκαετίας του '60, αυτό είναι πολύ πάνω από τον σωρό και χωρίς έκπληξη το άλμπουμ είναι περιζήτητο από τους συλλέκτες.

Children Laughing (1969)





To μοναδικό άλμπουμ δημιούργημα δύο έφηβων κοριτσιών, που παρουσιάζουν την μουσική που έγραψαν μόνες! Βέβαια οι μουσικοί που είναι session είναι άριστοι, πράγμα που ενισχύει το άλμπουμ αυτό. Δεν τις λες και τέλειες τραγουδίστριες, όμως είναι πολύ αξιοπρεπείς, ιδιαιτέρως όταν οι φωνές τους εναρμονίζονται (Βοηθάει βέβαια σε αυτό ότι είναι αδελφές). Ο McFarland όπως μας λένε οι εσωτερικές σημειώσεις ήταν συνθέτης jazz και επιστράτευσε τους καλύτερους session μουσικούς για να πετύχει αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Bonnie



Οι πολύ νέες φωνές των κοριτσιών κάνουν το άλμπουμ να φαντάζει αθώο, όμως η ενορχήστρωση σε ορισμένα τραγούδια έχει σαν αποτέλεσμα ένα σκοτεινό vibe ("The Paisley Windowpane"). Όσο περισσότερο ακούς τόσο ωριμάζει μέσα σου και κρίνω ότι οι φαν της ψυχεδελικής pop εκείνης της περιόδου πρέπει να κάνουν μία βουτιά στο παρελθόν και να ακούσουν αυτό το ξεχασμένο άλμπουμ.

By the Sea (1969)





Το "I Realized You" είναι ένα πανέμορφο θέμα για την φιλία που γίνεται αγάπη στο τέλος. Το "It's What's Really Happening" προέρχεται από ένα ποίημα που έγραψε η Wendy μετά την δολοφονία του Robert Kennedy το 1968. Στην επανέκδοση σε CD επτά ακόμα κομμάτια βρίσκονται μέσα (demo ηχογραφήσεις).

It's What's Really Happening (1969)





Ίσως αν είχε πάει καλά τότε αυτό το άλμπουμ να είχαν κάνει και άλλες δουλειές. Δεν έγινε όμως. Πρώτον διότι η Skye "βάρεσε κανόνι" και δεύτερον επειδή ο παραγωγός τους και συνθέτης Gary McFarland δολοφονήθηκε όταν κάποιος του έριξε μεθαδόνη στο ποτό του σε κλαμπ.

Let Yourself Go Another Time (1969)





Στην τρυφερή αυτή ηλικία τα κορίτσια έμοιαζε να είναι φυσικό να στραφούν προς το κολέγιο, αντί στον αβέβαιο κόσμο της μουσικής βιομηχανίας. Όμως διατήρησαν το ενδιαφέρον τους στην μουσική και η Bonnie είχε μία προσφορά να πάει σε ένα γκρουπ από κορίτσια που μόλις ξεκινούσε. Αυτό το γκρουπ κατέληξε να γίνει οι Bangles. Αλλά η Bonnie δεν το γνώριζε αυτό τότε.

You Keep Hanging Up On Me (1969)





Ωστόσο η ομορφιά δεν γίνεται να παραμείνει κρυμμένη. Το 2001 το άλμπουμ επανεκδόθηκε στην Sundazed και άρχισε να προσελκύει cult οπαδούς. Θεωρώ ότι άξιζαν για να έχουν μία πολύ όμορφη πορεία. Ήταν τόσο νέες όταν έκαναν αυτό το πανέμορφο άλμπουμ.

The Winter Is Cold (1969)


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης