Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019


J.K. & CO


Suddenly One Summer



Όχι και τόσο γνωστό ψυχεδελικό άλμπουμ, που για κάποιους κριτικούς της εποχής απέτυχε, αν και για εμένα είναι μία πολύ αιχμαλωτιστική και ιδιαίτερα ευήκοη αποτυχία. Η παραγωγή και οι συνθέσεις αυτού του-από την γέννηση έως το θάνατο-έπους στα τέλη της δεκαετίας του '60, επηρεασμένες από το LSD, είναι πολύ ευφάνταστες και το άλμπουμ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα concept άλμπουμ αυτών των ψυχεδελικών άλμπουμ της μετά Sgt. Pepper εποχής.

Fly (1968)




Τα τραγούδια όλα γραμμένα από τον Jay Kaye, είναι παράξενα πειστικά και συχνά ευφυή. Η αποτυχία για κάποιους που λέγαμε βρίσκεται στην ερμηνεία, λόγω της μονότονης φωνής του Kaye.

Little Children (1968)



J. K. & Co. – Suddenly One Summer (White Whale - WWS 7117) 1968

Παρά το γεγονός ότι αυτό το άλμπουμ έχει ένα υπέροχο ψυχεδελικό εξώφυλλο και μερικά χαριτωμένα, ονειρικά θέματα, έχει επίσης ένα ανησυχητικό δεσμό με την εξάρτηση από την ηρωίνη που ασυνήθιστα δίνεται από έναν 16χρονο ερμηνευτή, την περίοδο εκείνη που έγραψε και ηχογράφησε.
















Christine (1968)




Μετά τα 40 δευτερόλεπτα του κολάζ ήχου "Break of Dawn" (το οποίο σαν αστείο μπήκε σε EP), το άλμπουμ ανοίγει με το υπέροχο, ταξιδιάρικο "Fly", που βρίσκουμε τον Jay Kaye να τραγουδάει αγγελικά (μάλλον σαν τον Thom Yorke).

Break Of Dawn / Speed / Crystal Ball / Land of Sensations & Delights (1968)




Είναι ένας ακόμα έφηβος που βρίσκεται πίσω από τα εφέ στο κομμάτι αυτό. Ο Robert Buckley, που βοήθησε τον Jay Kaye με πολλές συνθέσεις και ψυχεδελικά εφέ. Το O.D. παρουσιάζει άγριο παίξιμο κιθάρας και πολύ "τρέλα" από ναρκωτικά.

O.D. (1968)




Το "Magical Fingers of Minerva" είναι ένα rock θέμα με εξαιρετικό σιτάρ. Μία ακόμα αξιοσημείωτη αιφνίδια ψυχεδελική επιδρομή αφού ακούγεται παραδόξως σαν το "Puzzle" των Mandrake Memorial, που κυκλοφόρησε 2 χρόνια αργότερα.

The Magical Fingers of Minerva (1968)




Στο "Nobody" υπάρχουν στίχοι όπως "My happiness is in a needle / I will escape for another day", οι οποίοι ξεσήκωσαν αντιδράσεις τότε.

Nobody (1968)




ενώ στο τρακ που κλείνει το δίσκο "Dead" υπάρχει overdubbed ο ήχος από φτυάρι κατά την ταφή.

Dead (1968)



Ένα σκοτεινό αριστούργημα ορχηστρικής ψυχεδελικής pop, που αναπαριστά μουσικά την ζωή ενός ανθρώπου από την γέννηση έως τον θάνατο. Στο δίσκο υπάρχει γραμμένο απόσπασμα από το μεγαλύτερο έργο της Γερμανικής λογοτεχνίας, το Faust, First Part του Goethe:

If once the whole world I could see
On free soil stand
With the people free
Then to this moment might I say
Linger awhile...
So fair thou art




ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης