Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019


HANSON



Hard Rock Funk



Ο Junior Marvin, γνωστός και ως Junior Marvin-Hanson ή Junior Hanson ή Junior Kerr είναι Τζαμαικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής. Μένει στην ανάμνησή μας από την δυναμική και αινιγματική συμμετοχή του στους the Wailers του Bob Marley. Μετά τον θάνατο του Marley, συνέχισε να βγάζει άλμπουμ με τους the Wailers. Όμως η καριέρα του είχε ξεκινήσει πιό πριν με την μπάντα Hanson, το 1973. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και είναι αξιοσημείωτη η παρουσία του στο θρυλικό άλμπουμ Go (1976), (εδώ λέμε γι'αυτό) του μεγάλου Stomu Yamashta με τον Steve Winwood (με τον οποίο έχει κάνει και άλλες δουλειές) και τον Michael Shrieve. Οι δύο δίσκοι που έβγαλαν έγιναν στην Manticore, η οποία ανήκε στα μέλη του progressive rock γκρουπ Emerson, Lake & Palmer.

Traveling Like a Gypsy (1973)




Ο Junior Hanson είχε εμφανιστεί στην ταινία των the Beatles, Help. Ταξίδεψε στην Αμερική και έπαιξε με τους T Bone Walker και Ike & Tina Turner. Επιστρέφοντας στην Αγγλία είχε την τύχη να προσκληθεί για να παίξει στην θρυλική μπάντα του Keef Hartley. Μετά το Seventy-Second Brave (1972) και το Lancashire Hustler (1973), αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του φτιάχνοντας την δική του μπάντα. Με παραγωγό τον Mario "Big M" Medious, έβγαλαν δύο άλμπουμ, στα οποία η μουσικότητα και η αρτιότητα είναι εμφανείς. Ας τα πάρουμε με την σειρά:



ALBUM BY ALBUM



Now Hear This (Manticore MC 66670)1973



Εδώ έχουμε μία μίξη από funky psych blues-rock. Μία μπάντα από πλούσιους σε ταλέντο μουσικούς.
Ένας χαρισματικός κιθαρίστας με ένα πάθος για μία πιό ελαφριά, jazzy εκδοχή του παιξίματος του Hendrix. Ένα αυλάκι που οργώνει με επιτυχία στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του groovy και σχετικά γλυκού άλμπουμ. Αρχίζει με το αλα Funcadelic "Travelling Like A Gypsy" και κατόπιν παίρνει το ύφος ενός τζαμ των Traffic, χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη, αφού στο φλάουτο βρίσκεται ο Chris Wood και στα congas o Reebop Kwaku Baah.

Mister Music Maker (1973)



Περισσότερο R&B και funky στυλ, παρά rock. Μόνο στο υπέροχο "Smokin' To the Big M" η μπάντα παίζει σαν φωτιά. Ένα tribute στον παραγωγό τους τον Mario "Big M" Medious.

Smokin' To the Big M (1973)



Δεν πρόκειται ασφαλώς για κάτι νέο στην rock σκηνή, αλλά εάν σας αρέσει το αλάθητο παίξιμο στην κιθάρα με ένα groovy, funky vibe, αυτό το άλμπουμ είναι φτιαγμένο για εσάς.

Take You Into My Home (1973)
  



Magic Dragon (Manticore MC 66672)1974



Για το δεύτερο LP o Hanson πήρε τον μελλοντικό μπασίστα των Whitesnake/Black Sabbath, Neil Murray και το αποτέλεσμα είναι σαφώς πιό hard από το ντεμπούτο του. Το κομμάτι που ανοίγει "Rock Me Baby" είναι εμπρηστικό με την θετική έννοια.

Down Into The Magic (1974)



Αλλά δεν είναι μόνο φωτιά και θύελα εδώ μέσα, καθώς το "Boy Meets Girl" είναι ορεκτικά funky. Η μπάντα είναι δεμένη και η κιθάρα του Hanson κάτι παραπάνω από φανταστική.

Boy Meets Girl (1974)



Το άλμπουμ δεν έχει κάποιο killer track, αλλά γενικά πρόκειται για υλικό ανώτερης κλάσης και αποτελεί ακόμα ένα ανεξερεύνητο διαμάντι. Και μην σας ξεγελάει το funky. Η κιθάρα του Junior είναι φονιάς.

Looking At Tin Soldiers (1974)



Τα δύο άλμπουμ των Hanson δεν έκαναν τίποτα σχεδόν στον καιρό τους, με αποτέλεσμα να παραμείνουν άγνωστα για τον πολύ κόσμο. Όμως η μουσικότητα και το ταλέντο μέσα τους είναι φανερά σε όποιον ακούσει και είναι πιθανόν να αποτελέσουν το επόμενο απόκτημα στην συλλογή του.

Love Yer, Need You (1974)



H σελίδα του Junior Hanson βρίσκεται εδώ: http://www.juniormarvinswailers.com/

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης