Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019




NOIR



We Had To Let You Have It





Noir-We Had To Let You Have It (Dawn-DNLS 3029) 1971

Εδώ έχουμε ένα λαμπρό άλμπουμ, που παραμένει στη ζώνη του λυκόφωτος τόσα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. 

Το 1970 μία μπάντα που λεγόταν Noir έπαιξε τόσο όμορφη πραγματικά μουσική, που κάπως έπρεπε να ακουστεί από τους μουσικόφιλους, μιάς και η μπάντα δυστυχώς διαλύθηκε, πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ.















In Memory Of Lady X (1971)





Η εταιρεία που είχαν υπογράψει ήταν η Dawn (θυγατρική της Pye). Η Dawn λοιπόν έδωσε αυτόν τον στοχευμένο τίτλο (We Had To Let You Have It), στο δίσκο που φτιάχτηκε, από το υλικό των  ηχογραφήσεων των Noir . Έπρεπε να μην αφήσουν την δουλειά αυτή στο ράφι. Έπρεπε να μας αφήσουν να την κάνουμε και εμείς κτήμα μας. Πιστέψτε με ότι ο τίτλος δικαιώνει την εταιρεία, όταν ακούσετε θα το καταλάβετε, χωρίς να χρειαστεί να υποβάλλετε στον εαυτό σας αυτή την ιδέα.

Rain (1971)





Η αλήθεια είναι ότι το να μπει αυτό το αριστούργημα κάτω από μία ταμπέλα Soul, Rock, Funk, Gospel ή Blues Rock είναι πολύ λίγο. Εδώ όπως θα ακούσετε υπάρχουν όλα τα παραπάνω γένη που μπλέκονται με μαγικό τρόπο μεταξύ τους κάποιες φορές ακόμα και στο ίδιο κομμάτι.  Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά, εξίσου καταπληκτική δουλειά στο όργανο, στα ντραμς και στις μπασογραμμές από το πρώτο καταγεγραμμένο Αγγλικό γκρουπ, που αποτελείτο μόνο από μαύρους (noir) μουσικούς.

Hard Labour (1971)





Το πέπλο του μυστηρίου καλύπτει τις ρίζες του γκρουπ, αλλά και την πορεία των μελών του από εκεί και μετά, μιάς και διαλύθηκαν κατά την διάρκεια των session για την δημιουργία αυτού του μοναδικού τους άλμπουμ.

How Long (1971)





Το μέλη που έπαιξαν μετά την διάλυση των Noir είναι: ο Barry Ford (ντραμς, κρουστά, φωνητικά) στους Clancy και στους reggae Merger σταδιακά και ο Gordon Hunte (κιθάρα, φωνητικά)  στους Gonzalez (1971), αλλά και σε δουλειές της γνωστής στη χώρα μας Sade. Κάποτε σύμφωνα με τον Barry Ford, άνοιγαν για τους Rolling Stones και τους Cream, ενώ έκαναν και την backing band στον Alexis Korner.

The System (1971)





Κομμάτια που συνδυάζουν την μουσική με το συναίσθημα σε υπερθετικό βαθμό, όπως στο μοιρολατρικό "Rain", funky, soul και gospel επιρροές που ακούγονται σε διάφορα κομμάτια (βλέπε "Hard Labour", "How Long", "Ju Ju Man"), soulful φωνητικά, tribal στοιχεία (βλέπε "Beggar Man") και progressive προεκτάσεις σηματοδοτούν την απίστευτης ομορφιάς μουσική που έπαιζαν οι μουσικοί αυτοί.

Noir


Στο δίσκο όλα τα κομμάτια είναι ορίτζιναλ πλην το "Indian Rope Man", που έγραψε ο Richie Havens και που διασκεύασαν καταπληκτικά. 

Οι Noir ήταν (όπως φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά στην αρχική φωτογραφία): Tony Cole (keyboards, φωνητικά), Roy Williams (μπάσο, φωνητικά), Gordon Hunte (κιθάρα, φωνητικά) και Barry Ford (ντραμς).













ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης