Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020





EMILY





Haunted Psych Folk





Emily (EMI Pathe' C064-11896) 1971 (Μόνο στη Γαλλία)





H 16χρονη Emily Bindiger πιάνει όλους τους τόνους και διαθέτει μία πολύ αισθαντική φωνή, αλλά δεν τραγουδάει με πολύ στυλ. Οι δυναμικές συνθέσεις και η μουσικότητα θα σε αποζημιώσουν, αν και πηγαίνουν την τραγουδοποιία της σε κατευθύνσεις που αμφιβάλω αν η ίδια είχε οραματιστεί.

Old Lace (To John) (1971)





Ως αποτέλεσμα, έχουμε 10 λεπτά από επίμονο φλάουτο στο "Old Lace", το υπέροχα δραματικό, αλλόκοτο "Jesus Said" και ένα αριθμό άλλων θεμάτων που λάμπουν με αιθέριο πνεύμα. Λίγα παιχνιδιάρικα τραγούδια της ακούγονται καλύτερα από τα συνηθισμένα που ακούμε. Το να χρησιμοποιήσει prog μουσικούς σαν backing μπάντα ήταν είτε μία στ'αλήθεια εμπνευσμένη ιδέα ή μία πραγματικά ευτυχής συγκυρία.

Jesus Said (1971)





Εξαιτίας της κυκλοφορίας μόνο στην Γαλλία αυτός ο δίσκος πέρασε αθέατος από τα ραντάρ των απανταχού συλλεκτών για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι είχε την τάση να τύχει ιδιαίτερης διαφήμισης από τις δισκογραφικές. Είναι τρομερός μεν, αλλά προσέξτε αν περιμένετε ότι θα είναι καλύτερος από τα ήδη καθιερωμένα ως κορυφαία στο γένος. Η Bindiger συνέχισε σε μία ενδιαφέρουσα καριέρα ως ενήλικας, σαν ηθοποιός, τραγουδοποιός και a capella τραγουδίστρια.

Song For Steven (1971)





Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Emily Bindiger είναι περισσότερο γνωστή για την δουλειά της σαν session μουσικός και στα soundtrack ταινιών, αλλά στα 16 της χρόνια ηχογράφησε αυτό το άλμπουμ όλο με δικό της υλικό στην Γαλλία. Παρά κάνα-δυο τραγούδια με country χροιά, είναι ένα αριστούργημα-γεμάτο με στοιχειωτικά λυπητερά τραγούδια, με απόκοσμες μπαρόκ ενορχηστρώσεις και μερικώς συγκρατημένο, όμως δυναμικό backing από την τοπική prog rock μπάντα Dynastie Crisis.

My Mother's House (1971)





Το μεγαλύτερο μέρος των στίχων αφορά σε πνευματική αναζήτηση και σε υπαρξιακά σφάλματα, με μία θρησκευτική πλευρά σε διάφορα κομμάτια (όπως οι τίτλοι δείχνουν στα "Confession", "Jesus Said" και "Born Again").

Born Again (1971)





Γενικά είναι μάλλον παρόμοιο με τα πρώτα δύο άλμπουμ της Γαλλίδας τραγουδοποιού / τραγουδίστριας Catherine Lara (της οποίας το 2ο άλμπουμ από το 1972 είναι η πρότασή μου ως ένα από τα καλύτερα acid folk LP όλων των εποχών). Υπάρχουν ελάχιστες αδύνατες στιγμές, αλλά τα εξέχοντα κομμάτια είναι αυτό που ανοίγει τον δίσκο "Confession",

Song of Decision (1971)





το νεκρικό "Song of Decision" και το καταπληκτικό κομμάτι που κλείνει το άλμπουμ "Old Lace"-ένα 10λεπτο ψυχεδελικό folk συναρπαστικό θέμα που ακούγεται σαν κάποιο φανταστικό fusion ανάμεσα στους Trees και στους Jethro Tull. Ένα τρομερό εξώφυλλο, που απεικονίζει την αδύνατη, με μεγάλα μάτια Bindiger να είναι ντυμένη με ένα Βικτοριανό φόρεμα και να ποζάρει με ένα Penny-farthing ποδήλατο στο δάσος το σούρουπο, συμπληρώνει το όλο σκηνικό (και αντανακλά τέλεια το αίσθημα που μεταφέρει το περιεχόμενο του).

Confession (1971)





Χωρίς έκπληξη αυτό το άλμπουμ έγινε ένα πολύ ακριβό άλμπουμ καθώς όλο και περισσότεροι μάθαιναν γι'αυτό.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης