Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020


ROCK ISLAND aka RAIN




Bluesy Psych-Prog Rock / Popsike Powerpop




Η μπάντα μας αυτή είχε έδρα την Philadelphia. Προσπάθησαν με μεγάλη επιτυχία να αναμείξουν την ψυχεδέλεια με την bluesy hard rock και την progressive. Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά από τον Mike Kennedy και έντονη αλληλεπίδραση στο keyboard (Bob Bussinger) καθώς και ωραίες αρμονίες δίνουν ένα αποτέλεσμα που έχει με τα χρόνια προσελκύσει το ενδιαφέρον των συλλεκτών.


ROCK ISLAND

Rock Island (Project 3 PR 4005 SD) 9/70




Βουτηγμένο μέσα στα παραδοσιακά blues, αυτό το γκρουπ, το πρώτο εγχείρημα για την Project 3, παρουσιάζει καλές ενορχηστρώσεις γύρω από εναρμονισμένα φωνητικά. Το "When I Was a Boy" είναι ένα folk θέμα που οδηγεί σε ένα καλά δομημένο ορχηστρικό τζαμ.

Runnin' Through My Mind (1970)




Το "Hard and Never Easy" είναι ένα ηλεκτρικό τραγούδι με ακουστική χορωδία και το "Blues" είναι απλά αυτό που λέει ο τίτλος με prog προεκτάσεις και δύο τέλη για τους ακροατές να επιλέξουν (γύρω στο 5.10' που τελειώνει το progressive και στο τέλος που τελειώνει το blues). Οι Rock Island έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά στο ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Blues (1970)




Μία κλασική συλλογή από εμπορική pop και με blues χροιά progressive rock, με ωραία κιθάρα σε κάποια σημεία, αλληλεπίδραση του οργάνου και φίνα ντραμς. Όπως καθετί στην Project 3, έχει υπέροχη ηχογράφηση με εξαιρετικό ορχηστρικό διαχωρισμό.

When I Was a Boy (1970)




Το υλικό ποικίλει από το ζωηρό "Blue, Blue Lady" που ανοίγει τον δίσκο, το τζαμ στο "Runnin' Through My Mind" και το συνοπτικό "Babe, I'm Gonna Leave You"  (όχι το στάνταρντ των Zeppelin).

Babe, I'm Gonna Leave You (1970)




Είναι πολύ επίμονο άλμπουμ και θα μπορούσε να είχε πουλήσει καλύτερα αν το εξώφυλλο του δίσκου δεν ήταν τόσο άθλια σχεδιασμένο και τυπωμένο. Σύντομα μετά από αυτό, ο πυρήνας του γκρουπ άλλαξε το όνομα τους σε Rain και έβγαλαν ένα ακόμα καλύτερο LP.


RAIN

Rain (Project 3 PR 5072 SD) 1972




Τρία από τα μέλη των Rock Island έσμιξαν με τον μπασίστα Ric Crinitti (αργότερα μέλος των hair-metal Cinderella) για να κάνουν αυτή την υπέροχη συλλογή με progressive pop επηρεασμένη από το Abbey Road.

Song to Barbara (1972)




Τα τραγούδια είναι πολύπλοκα αλλά πάντα μελωδικά, υπάρχει πληθώρα σημείων που αιχμαλωτίζουν το αυτί και καθαρές instrumental πινελιές και κάποια ΄σκληρή΄ αλληλεπίδραση.

As I Played My Song (For You) (1972)




Το "Τo a Dreamer" εκφράζει τον ήχο τους, με ωραίο groove, χορωδία και πρώτης ποιότητας κιθαριστική δουλειά, όπως και από τα keyboards.

To a Dreamer (1972)



Αλλού το LP είναι πολύ ήρεμο και τρυφερό, όπως στο "Song to Barbara", στο με την Ισπανική κιθάρα "Love Me Still" και το ελκυστικό "As I Played My Song (For You)".

All Your Days Are Long (1972)



Μόνο το "He Could Have Known" τους βρίσκει να έχουν χάσει το δρόμο τους. Αλλιώς αυτό το LP είναι ένα μικρό κλασικό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης