Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020




GARY FARR 





Singers / Songwriters of 60's & 70's





Έχοντας εμφανιστεί σε αμέτρητα R&B κλαμπ σαν ηγέτης των T-Bones, στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο Gary Farr είχε επανακαθορίσει τον εαυτό του ως χιπι τραγουδοποιός / τραγουδιστής.

Take Something With You (UK, 1969)




Αυτό είναι το ντεμπούτο του στην προβληματική Marmalade αρκετά αργότερα από τον καιρό που είχε ηχογραφηθεί και βούλιαξε σαν πέτρα. Του άξιζαν βέβαια πολλά περισσότερα.

Green (1969)




Τα τραγούδια του είναι ομοιόμορφα ατμοσφαιρικά, καλά δομημένα και δυναμικά και πράγματι είναι ένας φανταστικός 12χορδος κιθαρίστας. Υφή προστέθηκε από τους μουσικούς που κάνουν backing και συμπεριλαμβάνουν τον Meic Stevens και μέλη των Τhe Blossom Toes και των Mighty Baby, που η βοήθεια τους κάνει κάθε τραγούδι να αξίζει επαναλαμβανόμενα ακούσματα.

Two Separate Paths Together (1969)




Οι καλύτερες συνθέσεις του εδώ είναι το "Don't Know Why You Bother Child", τα στοιχειωτικά "Green", "Curtain Of Sleep", "Why Not". Τραγουδάει με χαρακτηριστική δύναμη αλλά δεν πείθει στο είδος της πολιτικοποιημένης folk που ο Dylan καθιέρωσε στην νεανική κουλτούρα των 60'ς. Είναι περισσότερο πειστικός στους στοχασμούς που κάνει για πράγματα της καθημερινότητας.

Curtain of Sleep (1969)



Ο Farr δεν φοβήθηκε να ακολουθήσει τα μονοπάτια στα οποία τον κατεβάζουν αυτά τα τραγούδια. Ίσως να μην ήταν μία αψεγάδιαστη προσπάθεια, όμως αυτές οι μικρές ατέλειες κάνουν τον καλλιτέχνη μοναδικό. Ακούστε το πάθος του σε κάθε τραγούδι.

Why Not (1969)




Strange Fruit (UK, 1970)




Είναι η δεύτερη προσπάθεια του και είναι μία μαγεία. 10 τραγούδια που έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτη ποικιλία. Το "In The Mud" θα σας κάνει να θέλετε να το ακούτε επαναλαμβανόμενα.

In the Mud (1970)




To "Strange Fruit" είναι ένα διαμαντάκι στον κατάλογο των τραγουδιών του Farr και είναι μία συγκλονιστική ερμηνεία του κλασικού της Billie Hοliday.

Revolution Of The Season (1970)




To "Revolution Of The Season" ξεχώρισε από το άλμπουμ ως single, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε την προσοχή που του άξιζε. Τα "About This Time Of Year" και "Proverbs Of Heaven And Hell" στέκονται ανάμεσα στα καλύτερα τραγούδια του γένους αυτού (τραγουδοποιός / τραγουδιστής). Στο "Margie" συνεισφέρει ο Richard Thompson (Fairport Convention) στην υπέροχη κιθάρα.

About This Time Of Year (1970)



Τα μέλη των Mighty Baby, Ian Whiteman, Roger Powell και Mick Evans επίσης κάνουν τέλεια δουλειά εδώ. Πιάνο και φλάουτο από τον Whiteman, ρυθμικό μέρος από τους άλλους δύο.

Proverbs Of Heaven And Hell (1970)




Addressed to the Censors of Love (UK, 1973)




Το 1973, του δίνεται η ευκαιρία να ηχογραφήσει στην Αμερική. Ο ένας από τους παραγωγούς του δίσκου ήταν ο Jerry Wexler, που είχε δουλέψει στο παρελθόν με θρύλους της soul, όπως ο Ray Charles και η Aretha Franklin.

Wailing wall / Muggsey the lard / Faith with a face (1972)



Η πρακτική που είχε εφαρμόσει στο παρελθόν για την Dusty Springfield, δηλαδή να ταιριάξει τους λευκούς τραγουδιστές με τις R&B ευαισθησίες με τους μουσικούς του Αμερικανικού νότου, εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Farr, με αποτέλεσμα την ηχογράφηση αυτού του άλμπουμ στα Muscle Shoals Sound της Αλαμπάμα.

Mexican Sun (1972)



Βλέπουμε λοιπόν ένα αποτέλεσμα στον ήχο πιο soul-rock, αλλά και με πινελιές jazz και Tex-Mex. Όλα γραμμένα από τον Farr πλην ενός ("I'm a King Bee") του Slim Harpo, ένα θέμα που παραπέμπει στο παρελθόν του με τους T-Bones.

I'm a King Bee (1972)



Αυτό το άλμπουμ ασφαλώς ήταν που έλαβε την μεγαλύτερη έκθεση στην Αμερική. Ένα από τα σπανιότερα LP της Atlantic, που μετά την εμπορική αποτυχία του, ο Farr δεν κυκλοφόρησε ποτέ άλλο άλμπουμ μέχρι τον θάνατο του το 1994.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης