Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020





BARBARA & ERNIE





Soulful Psychedelic Jazz-Funk-Folk





Ήταν κάποτε δύο μουσικοί, ένα όμορφο κορίτσι και ένας ώριμος άνδρας, όχι άγνωστοι στον μουσικό κόσμο της εποχής, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν ένα άλμπουμ. Αυτή τραγουδίστρια της soul, αυτός έμπειρος παίκτης της jazz κιθάρας. Με την βοήθεια μίας καταπληκτικής παραγωγής και κάποιων εξαιρετικών μουσικών, ο δίσκος που προέκυψε είναι ένα αριστούργημα, με μία σπάνια ανάμιξη μουσικών γενών, που προσέλκυσε με το πέρασμα των χρόνων την προσοχή των συλλεκτών.

For You (1971)

...I can be a smile for your memories
I wish I could for you
When the day is gone 
And you'll be on the run
You can lean on me
Like a tree...

.
Prelude To...(Cotillion SD 9044) 7/71




H Barbara έχει ένα πολύ χαριτωμένο φωνητικό στυλ, το οποίο ενισχύεται καλά από το θαυμαστό ταλέντο του Ernie Calabria με διάφορα έγχορδα και από λίγους αξιόλογους μουσικούς, όπως ο Chuk Rainey, o Grady Tate και oι ήρωες της jazz Joe Beck και ο Keith Jarrett. Η μουσική σε αυτό τον δίσκο είναι ομοιόμορφα μυστικιστική, επιπλέοντας κάπου ανάμεσα στη γη και στο απώτερο διάστημα.

Somebody to Love (1971)





Η soulful διασκευή του "Somebody to Love" είναι ωραία δοσμένη και το "Searching the Circle" είναι ποιοτικά λυρικό. Τα "Satisfied" και "Listen to Your Heart" είναι δυνητικά τα καλύτερα κομμάτια για πολλούς. Γενικά ένα πολύ όμορφο και σπάνιο LP.

Searching the Circle (1971)





Οι ενορχηστρώσεις από τον Eumir Deodato και μία εξαιρετική μπάντα να κάνει backing είναι μόνο μέρος του λόγου, που αυτό που ακούμε είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Η Barbara Massey και ο Ernie Calabria είναι οι αληθινοί σταρ του σόου. Αυτή έχει μία πανέμορφη και παραπονιάρικη φωνή και οι δυο τους είναι ικανοί γραφείς, αναμιγνύοντας στοιχεία της jazz, της soul, της funk και του χίπικου μυστικισμού σε οκτώ άριστα ορίτζιναλ τραγούδια.

My Love and I (1971)





Προσωπικά μου αρέσει πολύ η διασκευή που έχουν κάνει στο στανταράκι "Somebody to Love", η οποία μετασχηματίζει την δυναμική rock του ορίτζιναλ σε ένα ελικοειδές, φιδίσιο κομμάτι που αργά ξεδιπλώνει την ήρεμη γοητεία του.

Do You Know (1971)





Μία θαυμάσια ανάμιξη folk, jazz, funk και ψυχεδέλειας ενορχηστρωμένη από τον εξαιρετικό Eumir Deodato. Η Barbara είχε δουλέψει ήδη με τον Hendrix, τον Cat Stevens, τον Johnny Winter και άλλους, την στιγμή που ο Ernie είχε παίξει με τον Harry Belafonte και με την Nina Simone την δεκαετία του '60. Η Barbara και ο Ernie έγραψαν το "L'Etranger" για την Nana Mouskouri το 1969, για την οποία ο Ernie είχε παίξει κιθάρα πιο παλιά. Ένα χαμένο κλασικό θα έλεγα, που όποιος ακούσει δεν ξεχνάει και έχει τελικά μετά τόσα χρόνια προσελκύσει συλλέκτες παγκοσμίως.

Satisfied (1971)





Τα τραγούδια είναι αιθέρια, στοιχειωτικά, αξιαγάπητα και χαλαρωτικά. Όπως μας λένε οι εσωτερικές σημειώσεις: "Αυτό με το οποίο εμφανίστηκαν η Barbara, o Ernie και ο Joel (ο παραγωγός του δίσκου), είναι λιγάκι δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί. Φαίνεται να υπάρχει ένα εμπορικό vibe, αλλά τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, με στοιχεία R&B, psychedelic soul, και folk-rock αναμειγμένα".

Play With Fire (1971)





Τα φωνητικά της Barbara φέρνουν στο νου την Minnie Riperton μαζί με λίγο από Flora Purim, ακόμα και Grace Slick. Ένα κόλπο του Joel Dorn ήταν το multi-tracking στα φωνητικά της Barbara, κάνοντας τον ήχο να βγαίνει σαν να τραγουδούν δύο.




Tip: όσοι ενδιαφέρεστε θα το βρείτε σε λογικές τιμές στο Discogs 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης