Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020





TIMBER





Fine Rural Psychedelic Rock





Οι Timber ήταν ένα βραχύβιο γκρουπ των 70'ς, που κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ. Δύο ήταν οι τραγουδοποιοί του, ο Wayne Berry και ο George Clinton (όχι των Parliament), ο πρώτος στα country, rural θέματα, ενώ ο δεύτερος στα πιο rock. Και στα δύο άλμπουμ lead singer υπήρξε η folk προσανατολισμένη Judy Elliott.

All But Gone (1970)





Part of How You Live Is Part of What You Hear (Kapp KS 3633, με βιβλιαράκι) 10/70




Η προσέγγιση των Timber στην μουσική είναι παρόμοια με αυτή των Crosby, Stills, Nash & Young, αν και τα δύο γκρουπ δεν ακούγονται το ίδιο. Ο ήχος των Timber είναι πολύ μουσικός, σύνθετος χωρίς να γίνεται κουλτουριάρικος. Γνέφουν στην country και τα blues, όπως επίσης και στην rock. Αλλά ο ήχος τους είναι προσωπικός και χαρακτηριστικός...

A Sad Song (1970)




Μουσικώς κάθε ένα τραγούδι είναι δυναμίτης. Το παίξιμό τους είναι άριστο και ευέλικτο...Οι Timber είναι μαζί και πολύ καλοί για να μείνουν βυθισμένοι στην αφάνεια για πολύ. Ακούστε αυτό το άλμπουμ. Σίγουρα ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, όπως είχε γράψει το High Fidelity το 1971.

Tip Top (1970)




Ένα γκρουπ όπως οι Timber-καλό, δεμένο, λυρικά ικανοποιητικό, μελωδικό και όλα τα υπόλοιπα-δεν επαρκούσε για να εγείρει το ενδιαφέρον, χωρίς να παίζει ρόλο πόσες φορές άκουγε κανείς το δίσκο. Το ζήτημα με την ικανότητα τους είναι ότι πάντα θα βρίσκεται εδώ, για όποιον αναζητά την αυθεντικότητα.

She's My Lady (1970)




Ένα διασκεδαστικό άλμπουμ από rural rock με ένα ευρύχωρο και μάλλον folky ήχο και μερικά μεγαλούτσικα σε διάρκεια, καλοβαλμένα τραγούδια. Το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ "Tip Top" είναι ιδιαιτέρως καλό, αν και ένα φανερά country τραγούδι στην μέση της Α' πλευράς μάλλον χαλάει την διάθεση. Σαν μπόνους, το LP είναι βαλμένο σε ένα μινιμαλιστικό εξώφυλλο στις αποχρώσεις του καφέ, ένα βιβλιαράκι και ένα πολύ όμορφο γυαλιστερό εσώφυλλο.





Bring America Home (Elektra EKS 74095, με πόστερ) 4/71




Ένα πνευματώδες, νεανικό γκρουπ που ειδικεύεται σε ένα θορυβώδες είδος massed-voice εφέ που έχει χροιά από rock, gospel και οτιδήποτε άλλο αισθάνονται την στιγμή που παρουσιάζουν. Το καλύτερο εδώ μέσα για πολλούς είναι το "Canada", ένα ξεσηκωτικό τρακ ηχογραφημένο με ένα φυσικό ήχο.

Canada (1971)




Η lead vocalist είναι η Judy Elliott και είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο να την ακούς, πιο πολύ στο "Canada" και στο "The Spirit Song". Όμως όλο το άλμπουμ μάλλον δεν είναι ενθυμητικό και γρήγορα ξεχνιέται.

Don't Underestimate Your Friends (1971)




Το "Part Of What You Hear" που τραγούδησαν στο ντεμπούτο τους, το βάζουν και εδώ μετονομάζοντας το σε "Don't Underestimate Your Friends". Οι συνθέσεις του Wayne Berry, βασικού τραγουδοποιού του γκρουπ,  είναι γεμάτες αναφορές στο Θεό, την Βίβλο, την προσευχή. Ο Berry είναι επιδέξιος τραγουδοποιός και η θρησκευτική αναφορά δεν στέκεται εμπόδιο στο χάρισμα του, όμως τίποτα δεν στάθηκε δυνατό να εμποδίσει την διάλυση του γκρουπ ένα χρόνο μετά.

The Spirit Song (1971)




Έχοντας κυκλοφορήσει μόλις έξι μήνες μετά το ντεμπούτο τους, το δεύτερο και τελικό άλμπουμ τους είναι αρκετά ικανοποιητικό, με τραγούδια που κυμαίνονται από μετρίως heavy rock σε πιο ελαφριά country και folk θέματα, αλλά η έλλειψη πραγματικά εξαιρετικού υλικού σημαίνει ότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αποτελέσει το αγαπημένο rural άλμπουμ κάποιου. Highlight για μένα το ήρεμο χίπικο folk θέμα "The Spirit Song", με τα bongos και την φλογέρα.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης