Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020











THE FERRIS WHEEL











Great Lost Musical Treasure








Το γκρουπ σχηματίστηκε το 1966. Αρχικά είχε σαν lead singer την Diane Ferraz, από το Trinidad και τα άλλα μέλη ήταν ο παίκτης των keyboard Mike Liston, o Dave Sweetnam (σαξόφωνο), ο George Sweetnam (μπάσο και φωνητικά) και ο Barry Reeves (ντραμς).

Stay With Me (1967)







Can't Break the Habit (Pye NPL 18203) 12/67





Ένα Αγγλικό σεξτέτο (ένα κορίτσι, πέντε αγόρια) που δημιουργούν ένα καλό ήχο, και με τα φωνητικά και στο παίξιμο των οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του σαξόφωνου. Ξεχωρίζει η φωνή της έγχρωμης Diane Ferraz στο "Baby".

Baby (1967)





Αναμιγνύοντας soul, hippie-rock και με ψυχεδελικές νύξεις, αυτή η πολυφυλετική μπάντα μερικές φορές ακούγεται κάπως σαν πιο εμπορικοί Sly & the Family Stone, χωρίς κανένα στοιχείο funk. Πιθανώς είναι περισσότερο γνωστοί ως εφαλτήριο στην καριέρα της Linda Lewis, αλλά η τραγουδίστρια σε αυτό το άλμπουμ είναι η Diane Ferraz.

You Keep Me Hangin' On (1967)





Η Α' πλευρά αυτού του αξιόλογου άλμπουμ, ανακαλύπτει ένα νέο υπο-γένος, την progressive soul. Το κομμάτι που ανοίγει "You Keep Me Hangin' on" δίνει μία παρόμοια βερσιόν με αυτή των Vanilla Fudge, που αξίζει τα λεφτά της,

What Is Soul (1967)





ενώ το "What Is Soul" είναι πλημμυρισμένο από εξαιρετική lead guitar και keyboards. Η Β' πλευρά είναι πιο pop προσανατολισμένη, αλλά ωστόσο καλή και τα φωνητικά της Diane Ferraz πανέμορφα.


Ferris Wheel (Polydor 583 086) 1/70





Ένα βασισμένο στην folk σετ με jazz και straight pop εμπορικά υπονοούμενα. Μερικά τραγούδια είναι ενδιαφέροντα, όπως το "Ivory Tower", αλλά κάποια είναι πολύ παρόμοια στο backing τους. Ένα καλό άλμπουμ, αλλά δεν υπάρχει πολύ ποικιλία.

Can't Stop Now (1970)





Progressive με ενδιαφέρον τρόπο και πολύ ιδιαίτερο. Η Linda Lewis έχει μία απίστευτα υψηλή, παράξενη και ενθυμητική φωνή και ο Michael Snow (που έγραψε όλα τα τραγούδια εκτός από τρία), τραγουδάει με μία απεγνωσμένα λυπημένη και συμφιλιωμένη με την παραίτηση φωνή.

Song for Alice (1970)





Τρία χρόνια μετά το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους, αυτή η επηρεασμένη από την ψυχεδέλεια soul μπάντα, επέστρεψε με την μελλοντική σταρ των 70ς Linda Lewis στα φωνητικά. Σε σχέση με το groove του 1ου LP τους, μόνο το κομμάτι που ανοίγει "Can't Stop Now" φτάνει σε τέτοια επίπεδα. Τα υπόλοιπα τραγούδια είναι απλά σιροπιαστή pop.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης