Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020












THE EVERPRESENT FULLNESS











Great Unknowns











Εδώ έχουμε την περίπτωση ενός Καλιφορνέζικου γκρουπ, το οποίο δεν υπήρχε όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος τους. Ένας χαμένος κρίκος στην αλυσίδα του rock 'n' roll των 60'ς. Έπαιζαν οι:
Tom Carvey (φωνητικά και κιθάρα)
Terry Hand (ντραμς)
Paul Johnson (κιθάρα)
Steve Pugh (μπάσο)
Jack Ryan (φωνητικά, φυσαρμόνικα, πνευστά)

You're So Fine (1970)





The Everpresent Fullness (White Whale 7132) 11/70





Αυτό το άλμπουμ θα πρέπει να έμοιαζε παράξενο όταν κυκλοφόρησε, καθώς ήταν ηχογραφημένο πριν τέσσερα χρόνια στην πραγματικότητα, αλλά μπήκε στο ράφι όταν η μπάντα, που δεν γούσταρε τον τρόπο που είχε γίνει η ηχογράφηση, τα παράτησε κατά την διάρκεια των sessions. Μάλιστα η μπάντα μας δεν είχε καν ανακαλύψει, (παρά μετά από χρόνια αργότερα) ότι είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος τους.

Darlin' You Can Count On Me (1970)





Η ανάμιξη της folk-rock και της ζωηρής pop μουσικής μπορεί να ήταν μία φρέσκια ανάσα στις αρχές των 70'ς και υπάρχουν μερικά εξαιρετικά τραγούδια εδώ μέσα. Το "You're So Fine" ακούγεται όπως ένα πολύ καλό θέμα που οι Lovin' Spoonful δεν ηχογράφησαν ποτέ, ενώ το "My Girl Back Home" ακούγεται σαν να βγήκε από τους The Byrds στην αρχική τους φάση. Το "Darlin' You Can Count on Me" είναι folk-rock με έντονη garage ενέργεια.

My Girl Back Home (1970)





Χάρη στο γεγονός ότι ποτέ δεν τελείωσαν την ηχογράφηση πριν διαλυθούν, η White Whale "στρίμωξε" μερικά κομμάτια γρήγορα για να κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο LP. Το "The Way She Is" (γραμμένο για αυτούς από τον Warren Zevon σκοπίμως ώστε να ακούγεται σαν τους Herman's Hermits) έχει δύο κενά ορχηστρικά τμήματα, όπου η κιθάρα που θα έπρεπε να μπεί overdubbed, ποτέ δεν μπήκε!!

Yeah! (1970)





Το "Doin' a Number" της Β'πλευράς είναι στην πραγματικότητα το "Leavin' California" της Α'πλευράς. Το "Yeah" (άκου παραπάνω) δεν ήταν να γίνει ορχηστρικό, αλλά συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ από την White Whale αν και ήταν μισοτελειωμένο.
Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, στο ορχηστρικό κομμάτι που κλείνει, "The Room", δεν παίζουν καν οι Everpresent Fullness, αλλά προστέθηκε από την White Whale για να κεφαλαιοποιήσει την τότε δημοφιλία του τραγουδοποιού Paul Williams.

Wild About My Lovin' (1970)





Έτσι λοιπόν ο δίσκος είναι λιγάκι ανακατεμένος και ακόμα και κάποιο καλό υλικό δεν είναι καν πρωτότυπο, αλλά έχουμε μία μπάντα εδώ με μεγάλη δυναμική και είναι κρίμα που ποτέ δεν τέλειωσαν ένα "αληθινό" άλμπουμ, επειδή το πιθανότερο θα ήταν πολύ καλό. Όπως και να έχει πάντως, στο μεγαλύτερο μέρος του έχουμε ένα πολύ καλό άλμπουμ, έστω και με αυτή την μορφή.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης