Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020













HEDGE & DONNA 













Folky Pop












Ήταν ένα ζευγάρι που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου εκείνη την εποχή, αυτός λευκός, εκείνη νέγρα, που τραγούδησαν folk και που έγιναν και ζευγάρι στη ζωή, αν και αργότερα χώρισαν. Μαζί κυκλοφόρησαν έξι άλμπουμ από το 1968 έως το 1973.

Jamie (1969)





Hedge & Donna (Capitol ST 2869) 2/68





Συναντήθηκαν κάπου το 1967 στο Troubadour. Τραγούδησαν μαζί, τραγουδούσαν κάθε Δευτέρα βράδυ. Τραγουδούσαν για την Capitol, που άμεσα πείστηκε ότι είχαν κάτι να πουν. Ο προσανατολισμός τους είναι ουσιαστικά folk, που ενισχύεται από ήρεμα και επιδέξια στο παίξιμο τους έγχορδα.

Follow (1968)





Η συλλογή υπογραμμίζεται από δύο επιλογές: το "Can You Hear Me?" και την δική τους σύνθεση "Midnight", η οποία αιχμαλωτίζει την καλύτερη μίξη ανδρικών-γυναικείων φωνητικών εκείνης της εποχής.

Midnight (1968)





Μία υπερευαίσθητη, βουτηγμένη στα έγχορδα συλλογή από μπαλάντες, με μερικά ορίτζιναλ κομμάτια, αλλά και υλικό από Donovan, Tim Buckley και άλλους. To εξώφυλλο του δίσκου δεν έχει κανένα τίτλο, αν και οι δισκογραφικές το αποκαλούν Love.

Wings (1968)





Hedge & Donna 2 (Capitol ST 107) 9/68






Κάποιους μήνες αργότερα το ντουέτο στη ζωή και στη σκηνή (είχαν παντρευτεί από το 1967) κυκλοφόρησε στην ίδια εταιρεία το δεύτερο άλμπουμ τους.

Four Women (1968)






Όπως και το ντεμπούτο τους περιέχει δικά τους τραγούδια, αλλά και άλλων καλλιτεχνών, όπως των Nina Simone ("Four Women") και Jackson Browne.

From Silverlake (1968)





To ζεύγος εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Jet το 1969, όπου το περιοδικό περιέγραφε την δουλειά τους ως: "η γκάμα τραγουδιών από blues και soul σε spiritual και folk".


All the Friendly Colours (Capitol ST 279) 8/69





Το ζευγάρι Hedge και Donna Capers ειδικεύονταν στην folky pop. Οι δίσκοι τους είναι όλοι καλογραμμένοι και παιγμένοι πολύ καλά με μία ικανοποιητική μπάντα.

The Pride of the Rain (1969)






Αυτός ο δίσκος είναι πιο folk από τον προηγούμενο και παρουσιάζει μερικές ωραίες διασκευές, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού "I Shall Be Released" (εδώ ως "Any Day Now") του Dylan και του "There Came a Question" του Jackson Browne.

There's A Wheel (1969)





Special Circumstances (Capitol ST 447) 5/70





H αισθησιακή, αργή ερμηνεία από τον Hedge και την Donna Capers ακούγεται ιδιαιτέρως ευχάριστα και το άλμπουμ θα μπορούσε με την βοήθεια του ραδιοφώνου να διεκδικήσει μία θέση στα chart.

Sunshine (1970)





Ανάμεσα στα καλύτερα τραγούδια είναι αυτό που ανοίγει τον δίσκο "Sunshine", το "My God and I", ένα ποτ πουρί προσανατολισμένο στην Αφρική και το ομότιτλο τραγούδι.

Medley (Higher Country, Uhuru, Adunde) (1970)




Το τελευταίο άλμπουμ στην Capitol περιέχει ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια το "River", στο οποίο η μπάντα τους απελευθερώνεται και γίνεται κάπως funky.

River (1970)





(R)evolution (Polydor 24-4063) 6/71





Το ζευγάρι πηγαίνει στην Polydor και βρίσκει μία γεμάτη σεβασμό αντιμετώπιση από την εταιρεία. Μία γεμάτη παραγωγή, με φωνητικά και όργανα να βοηθούν πραγματικά το ντουέτο.

Colorado Exile (1971)





Αν και δεν πούλησαν στις μέρες τους, αποδεικνύεται ότι οι δισκογραφικές ενδιαφέρονταν να ηχογραφήσουν το ζευγάρι. Ο Hedge Capers είναι ένας ταλαντούχος ερμηνευτής και η Donna είναι από εκείνες τις βασίλισσες της soul, που έχει τουλάχιστον κάποια ποιότητα. 

Sail a Schooner (1971)





Τα τραγούδια είναι άνω του μετρίου (μου αρέσει ιδιαιτέρως ο στίχος στο "Collage" του Joe Walsh, που παίζει εδώ lead guitar, αλλά η άποψη μου είναι ότι ενώ υπάρχει κάτι πολλά υποσχόμενο εδώ πέρα, ποτέ δεν γίνεται απόλυτα ικανοποιητικό).

Collage (1971)




Το ντουέτο έβγαλε ακόμα ένα άλμπουμ το 1973 χρησιμοποιώντας τα επώνυμα τους ως Capers and Carson. Η Donna Carson έφυγε από την ζωή το 2019 σε ηλικία 73 χρόνων. Στην ακόλουθη σελίδα μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για το folk αυτό ζευγάρι:
https://www.facebook.com/Hedge-Donna-43257146198/



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης