Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020











ART










Early British Psychedelia








Supernatural Fairy Tales ονομάστηκε το μοναδικό άλμπουμ του γκρουπ που είχε το όνομα Art, το οποίο ήταν γνωστό πριν ως The VIP's και έπαιζε R&B. Το πολύ σπάνιο αυτό άλμπουμ, περιέχει κυρίως ορίτζιναλ συνθέσεις της μπάντας, όπως επίσης και δύο διασκευές. Με την προσθήκη του Gary Wright, τραγουδοποιού / τραγουδιστή και παίκτη των keyboards, το γκρουπ άλλαξε το όνομα του σε Spooky Tooth, τον Οκτώβριο του 1967.

Love Is Real (1967)





Supernatural Fairy Tales (Island ILP 967) 12/67





Μία συλλογή από μικρά, ψυχεδελικά pop τραγούδια, που έκαναν 4 νέοι σπάζοντας απλά πλάκα, πριν το underground κίνημα αρχίσει να παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά.

Room With a View (1967)






Έχει κυρίως παραδοσιακές αξίες, με δυνατές μελωδίες και δεμένες συνθέσεις. Τα δώδεκα τραγούδια παρουσιάζουν μόνο ελάχιστα χαρακτηριστικά της εποχής (σαν το εντυπωσιακό ξέσπασμα του μπόνγκο στο "African Thing", κάποια phasing εφέ και Mellotron).

African Thing (1967)






Υπάρχει πολύ rock εδώ μέσα (τσέκαρε το κομμάτι που ανοίγει "Think I'm Going Weird" και το "Room With a View"), όπως επίσης ακουστικές μπαλάντες  (το σύντομο "Flying Anchors") και ευχάριστη pop ("Love Is Real").

Flying Anchors (1967)






Δεν είναι όλο το άλμπουμ αριστούργημα. Υπάρχει μερική συμβατική pop στην Β' πλευρά, οι ρίζες τους ως R&B μπάντα (λέγονταν The VIP's όταν ξεκίνησαν) φαίνονται σε μία έτσι κι έτσι διασκευή του "Come on up" των Young Rascals, με φανταστικό σόλο στην κιθάρα και η εκδοχή τους στο "For What It's Worth" των Buffalo Springfield (που μετονομάζουν σε "What's That Sound?") δεν μένει καθόλου στο μυαλό.

Come on up (1967)






Όχι και ο πιο τακτικός δίσκος λοιπόν, αλλά σίγουρα ένας από τους πιο διασκεδαστικούς πρώιμους Αγγλικούς ψυχεδελικούς δίσκους, έχοντας θεωρηθεί ευρέως ως ένα από τα διαμάντια της ψυχεδέλειας. Επανέκδοση του έγινε πολύ νωρίς (1975), όταν η μπάντα μας είχε προχωρήσει για να κερδίσει μεγαλύτερη επιτυχία ως Spooky Tooth.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ως ένα από τα πρώτα παραδείγματα πρώιμου heavy-metal.

What's That Sound? (1967)






Το κομμάτι που ανοίγει "Think I'm Going Weird" και το "African Thing" έχουν περισσότερο από μία νύξη ψυχεδέλειας, αν και το "What's That Sound?" (βγαλμένο κι ως single) δεν θεωρείται και τόσο πετυχημένη διασκευή.
Η μπάντα στ'αλήθεια ταρακούνησε τα νερά με το σκληρό μέταλλο του "Room With a View" και το ομότιτλο κομμάτι.

Supernatural Fairy Tales (1967)





Η Β'πλευρά προσφέρει περισσότερα από τα ίδια πράγματα, όμως δεν καταφέρνει να φτάσει στα ύψη της Α'πλευράς. Γενικά, ένα πολύ δυνατό άλμπουμ που του αξίζει να αποκτήσει φήμη ως ένα άλμπουμ ορόσημο μέσα στο υπερβολικά συναισθηματικό 1967.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης