Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020











ARGENT 











Hidden Gems












"Δεκαοκτώ μήνες πριν, ένα γκρουπ που λεγόταν The Zombies διαλύθηκε επειδή κάθε μέλος του επιθυμούσε ολόψυχα να εφαρμόσει τις δικές του απόψεις.
Η δική μου άποψη ήταν αυτή-να σχηματίσω ένα προσωπικό γκρουπ από μουσικούς που όχι μόνο να διαθέτουν εμπειρία και τεχνική ικανότητα, αλλά επίσης την φαντασία, τον ενθουσιασμό και τον απαραίτητο αμοιβαίο σεβασμό για να δημιουργήσουμε κάτι που αλήθεια αξίζει να ακουστεί.
Επί ένα μήνα αναζητούσα συνεχώς τους κατάλληλους ανθρώπους και τελικά έπεισα τον Jim Rodford, τον Robert Henrit και τον Russ Ballard να με βοηθήσουν. Όλοι ήταν έμπειροι, τόσο στην σκηνή, όσο και στο στούντιο ηχογράφησης, όλοι είχαν τις απαραίτητες ικανότητες, την δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό και το σημαντικότερο, ο καθένας τις ίδιες βάσεις μουσικά.
Κατά την διάρκεια των έξι μηνών που οι Argent βρίσκονταν μαζί, πολλά είχαν συμβεί στους δίσκους των The Zombies, συμπεριλαμβανομένου ενός single ("Time of the Season"), που έκανε 2 εκατομμύρια πωλήσεις. Αλλά ότι μου προξένησε μεγαλύτερο ενθουσιασμό και ευχαρίστηση είναι ο τρόπος που έχει δέσει αυτό το νέο γκρουπ, σε αυτό τον λιγοστό χρόνο, με κάθε μέλος να συνεισφέρει ισάξια στην ανάπτυξη του". 

-Rod Argent
1969




Stepping Stone (1970)







Argent (CBS 63781) 2/70






Ένας από εκείνους τους μαγικούς συνδυασμούς από πολύ καλά τραγούδια, πολύ καλά φωνητικά και ωραίο αλλά φαινομενικά αβίαστο παίξιμο...

Dance in the Smoke (1970)





Τα τραγούδια, τα περισσότερα γραμμένα από τον Rod Argent και το παραγωγό Chris White-επίσης ένα πρώην Zombie-είναι καινοτόμα και μένουν στο μυαλό. Χώρια που καταφέρνουν να πουν κάτι φρέσκο για τον έρωτα.
Με τις συνθέσεις των τραγουδιών, γίνεται καλή χρήση αλλαγών χρόνου και το όλο σετ υπογραμμίζεται από ιδιαιτέρως καλό ντράμινγκ από τον Robert Henrit.

The Feeling Is Inside (1970)





Δεν είμαι σίγουρος για ποιόν λόγο αυτό το άλμπουμ δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά της pop-rock, όμως οφείλω να επισημάνω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 1970. Ένα από τα άλμπουμ που κανένα κομμάτι δεν ξεχωρίζει, απλά επειδή είναι όλα υπέροχα.

Like Honey (1970)





Κάτι που απέχει παρασάγγες από τους Zombies, ένα πείραμα πάνω στον ρυθμό, σχεδόν σαν jazz και ένα μάθημα για την ομορφιά που παράγεται όταν το τραγούδι περιπλανιέται πάνω στους βελούδινους τόνους των οργάνων.

Bring You Joy (1970)






Φωνητικά και παίξιμο των οργάνων ξεχειλίζουν από προσωπικότητα και αυτό ήταν η είσοδος τους σε μία επιτυχημένη περίοδο της καριέρας τους. Ανεπαίσθητα ευχάριστο και σε κάποια μέρη ήρεμο και ονειρικό, αυτό λέγεται γενικά pop με progressive επιρροές, παρουσιάζοντας δυναμικές φωνητικές αρμονίες, keyboards και κιθαριστική δουλειά από τον Ballard.

Liar (1970)





Δέκα τραγούδια παρουσιάζονται, επτά από τα οποία γραμμένα από τον Rod Argent και το παραγωγό Chris White. Τα υπόλοιπα τρία είναι συνθέσεις του Ballard, με χαρακτηριστικό το "Liar", το οποίο διασκεύασαν οι Three Dog Night, απογειώνοντας το στα top10 το 1971.


Ring Of Hands (Epic 64190 E 30128) 2/71





Μία ακόμα εντυπωσιακή κυκλοφορία σαν την εξαιρετική πρώτη δουλειά τους. Ακούγοντας κι αυτό το άλμπουμ πραγματικά μένεις με την απορία, πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο γκρουπ να είχε παραμείνει στην αφάνεια μέχρι το τρίτο του άλμπουμ.

Pleasure (1971)





Το ταλέντο του Argent στα keyboards μένει αναλλοίωτο, όπως και των υπολοίπων μελών της μπάντας. Το κομμάτι που ανοίγει "Celebration" είναι πολύ καλό, το "Sweet Mary" είναι επηρεασμένο από την blues rock, το "Pleasure" είναι από τα αγαπημένα μου σε αυτό το άλμπουμ.

Rejoice (1971)






Το "Lothlorien" είναι progressive καθαρά, ενώ τα υπόλοιπα είναι κι αυτά πολύ αξιόλογα. Εδώ έχουμε περισσότερη progressive από ότι στο ντεμπούτο τους. Όμως ακούγεται αλήθεια πολύ εμπορικό. Τα keyboards κυριαρχούν.

Lothlorien (1971)





Μία μπάντα που δεν προτιμούν οι συλλέκτες, όμως μία αληθινή μου αδυναμία.



All Together Now (Epic KE 31556) 7/72





Αυτό είναι το τρίτο άλμπουμ τους, το οποίο περιλαμβάνει και το πρώτο τους χιτ "Hold Your Head Up", που είναι το πιο επιτυχημένο single τους και έφτασε στο νο5 σε Αγγλικά και Αμερικανικά chart.

Hold Your Head Up (1972)





Είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς ποιό είναι το καλύτερο άλμπουμ αυτού του τόσο άδικα άγνωστου γκρουπ, μιας και κάθε άλμπουμ περιλαμβάνει φανταστικά κομμάτια, αλλά εδώ βρίσκονται κάποια μοναδικά κομμάτια.

Tragedy (1972)





Το τρίτο άλμπουμ τους περιέχει 4 τρομερά κομμάτια και έχει απίστευτο παίξιμο στο όργανο από τον βιρτουόζο ηγέτη του υποτιμημένου γκρουπ.




In Deep (Epic EPC 65475) 3/73






Το τέταρτο άλμπουμ τους παρουσιάζει μία μεγαλύτερη συνεισφορά από τον Ballard, όσον αφορά στην γραφή, ιδιαιτέρως στο "God Gave Rock and Roll to You" και "It's Only Money Pts 1 & 2".

God Gave Rock and Roll to You (1973)





To "God Gave Rock and Roll to You" έφτασε στο νο18 στα chart, όταν κυκλοφόρησε ως single και διασκευάστηκε από τους Kiss το 1991 για τις ανάγκες μίας ταινίας.

Candles on the River (1973)





Στο "Candles on the River" ξεχωρίζει το παίξιμο του Argent σε ένα από τα καλύτερα σόλο που έχουν γίνει. 





Nexus (Epic EPC 65924) 3/74






Αυτό είναι το πέμπτο τους άλμπουμ. Σε αυτό κυριαρχεί η γραφή των Argent / White πλην τεσσάρων τραγουδιών που έγραψε ο Ballard, τα "Love", "Thunder and Lightning", "Man for All Reasons" και "Gonna Meet My Maker".

Love (1974)





Στο σημείο αυτό οι Argent όχι μόνο κλίνουν περισσότερο στην progressive, αλλά ρίχνουν μέσα στις συνθέσεις τους στοιχεία κλασικής, jazz και ψυχεδέλειας.

Keeper of the Flame (1974)






Το 9λεπτο κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ είναι εξαιρετικό και αντιπροσωπευτικό της κατεύθυνσης που έχουν πια πάρει, ένα μανιφέστο της βουτηγμένης στα keyboards μουσικής με συμφωνικές ενορχηστρώσεις.

Gonna Meet My Maker (1974)






Circus (Epic EPC 80691) 3/75





Αυτό ήταν το τελευταίο άλμπουμ τους στο συμβόλαιο με την CBS Records και ήταν ο πρώτος δίσκος τους χωρίς το ορίτζιναλ μέλος και βασικό τους τραγουδοποιό Russ Ballard. Ο John Verity (φωνητικά, κιθάρα) και ο John Grimaldi (κιθάρα) εισέρχονται στους κόλπους της μπάντας. 

Shine on Sunshine (1975)





Σε αυτό το άλμπουμ οριστικοποιείται ο progressive ήχος τους. Είναι ένα concept άλμπουμ για την ζωή, που μεταφορικά αποκαλούν Circus, με ένα ευφάνταστο εξώφυλλο, όπου ένας άνδρας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Circus (1975)
 






Ένα άλμπουμ που για κάποιους στερείται της τραγουδοποιίας του Ballard, ενώ για άλλους αποτελεί άλμπουμ ορόσημο στην αρκετά μεγάλη δισκογραφία των Argent. Σύντομα την ίδια χρονιά θα ακολουθούσε το τελευταίο άλμπουμ τους. 

Trapeze (1975)






Counterpoints (RCA RS 1020) 10/75





Το κύκνειο άσμα της μπάντας μας είναι το έβδομο και τελευταίο άλμπουμ τους, progressive με fusion ριγμένη μέσα, με παρατεταμένους αυτοσχεδιασμούς και συνθεσάιζερ. 

On My Feet Again / I Can't Remember, But Yes (1975)






Η προσπάθεια του γκρουπ να ανοιχτεί περισσότερο στο χώρο του αυτοσχεδιασμού οδήγησε σε αυτό το άλμπουμ. Υποτιμημένο, περισσότερο από το ίδιο το γκρουπ, παρουσιάζει τρομερή μουσικότητα, με την παρουσία των δύο νεοφερμένων μελών και τον Argent να γράφει τα περισσότερα θέματα.

Waiting For The Yellow One (1975)
 






Τα τρία από τα μέλη του γκρουπ (Robert Henrit, John Verity και Jim Rodford) έφτιαξαν ένα άλλο σχήμα αυτή την περίοδο, με το όνομα Phoenix.
Στα ντραμς για το άλμπουμ αυτό, είχε καθίσει και ο Phill Collins, όσο ήταν άρρωστος ο Henrit.



Από αριστερά πάνω: Robert Henrit: ντραμς, κρουστά - Russ Ballard: κιθάρα, πιάνο, φωνητικά
κάτω: Jim Rodford: μπάσο, φωνητικά - Rod Argent: όργανο, πιάνο, φωνητικά

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης